Kristian sa for siden:
Jeg kjøpte sqaush og aubergine på butikken isted for jeg ville prøve noe nytt, egner de seg til å ha i en salatblanding og bør jeg da ta av skallet?
Kristian sa for siden:
Jeg kjøpte sqaush og aubergine på butikken isted for jeg ville prøve noe nytt, egner de seg til å ha i en salatblanding og bør jeg da ta av skallet?
elian sa for siden:
Jeg har aldri smakt de rå, men grillet er de jo nydelige!!
JEG tar av skallet, fordi jeg synes det er seigt. Men jeg ser i mange oppskrifter at skallet ikke taes av.
Jeg har brukt begge i lasagne, i steden for pastaplater.Og jeg har brukt det som tilbehør til biff. Det kan jo være godt i salat, men jeg tror ikked e har så mye smak når de er rå.....
Anne sa for siden:
Jeg bruker masse av det, men ikke rå...Litt lite smak og litt "tørt" . Brukeer det i varme grønnsaksblandinger av alle slag eller i fløtesauser sammen med sopp (Særlig squash) Aubergine er nydelig i alle grønnsaksgryter med tomat og olje i. :)Kristian sa for siden:
Hva om jeg rensker og skjærer de i skiver og så steker de sammen med karbonadene? Noen som tror det vil behage barna:confused:
Anne sa for siden:
Det er ihvertfall ikke noe skummel smak på det...Kanskje litt tamt bare.Noe som er godt er hvis du Feks deler Squash i fire, først langsetter så i to halve. Damp/kok dem i ca 10-15 min. Skrap ut føene og litt til, så du får en "båt" Fyll de med "bolognese-lignende" fyll inkl det du skrapte ut.(men ikke alle frøene da) Legg osteskiver over og gratiner i ovn.
Hvis det er kjøttdeig i "bolognese-sausen" trenger du ikke noe ved siden av, men hvis det bare er grønnskaer, så er det nydelig ved siden av Karbonader.....
Bare et tips.
Auberginer kan også brukes på samme måte.....:)
Huldr sa for siden:
Jeg pleier ofte å ha squash og noen ganger aubergine oppskåret i panna til f eks kjøtt. Men jeg pleier å blande med andre grønnsaker med mer smak, f eks rød paprika og løk. Da blir det godt!
Stekte aubergineskiver med sesamfrø strødd oppå er godt, med karbonader e l. og tomatsaus til. Det blir litt "gresk" :)
Rå aubergin og squash er temmelig tungt fordøyelig tror jeg... omtrent som rå potet :cool:
aveline sa for siden:
Jeg bruker squash i stedet for agurk i salater. Faktisk syns jeg det smaker mye bedre.
Jeg syns agurker på denne årstiden smaker dårlig....vet ikke om det er plasten den er trukket med som setter smak. Om sommer og høst derimot er agurker godt.
Huldr sa for siden:
Hmmm... ja, det er vel forsåvidt greit å spise squash rå. Husker jeg var på interrail og jeg og venninna mi kjøpte feil - det skulle vært agurk. Men vi hadde det på brødskiva likevel da. Jeg synes ikke det var noe godt, men.... Hver sin smak :p
Sorella sa for siden:
Jeg liker ikke agurk, gir meg oppstøt i flere timer etterpå. Er det stor forskjell på karbohydratene i agurk og squash?
Har planer om å bruke det i smootie ;)
Rioja sa for siden:
Jeg bruker også squash som agurk. Rå ja. Ungene liker også det.
Aubergine derimot synes jeg smaker grusomt, så der har jeg ingen tips. :p
arnakristin sa for siden:
Sniker meg tur innom for å minne om den store grønnsakstråden på forumet: Grønnsaksretter og –tilbehør til middag
mayeliz sa for siden:
:ja: Og så er squash helt ok som erstattning for brød. Jeg lasser på med pålegg så slipper jeg å maule pålegget mitt :D
TrillTrall sa for siden:
Squash bruker jeg en del av, deler i småbiter og hiver i stekepanna når jeg lager ett eller annet, eller i woken.
Auberginer er ikke mat for meg, det har skumgummikonsistens og smaker ingenting.
smgj sa for siden:
Aubergine skjærer du i 1/2cm tykke skiver som du strør litt salt på. Når den har svettet i 10 min tørker du av vannet, snur dem (la ligge på et kjøkkenhånduk) og gjentar prosedyren.
Deretter har du litt olje i en panne, tørker auberginskivene på nytt og har over litt grov pepper. Stek som potetgull. Spises helst varme fra panna.
Legg på rist med kjøkkenpapir under for å ta imot fettet. Er noe griseri, men veeeeldig godt innimellom som snacks.
Og så er baba ganoush en klassiker med aubergine, men den har jeg ikke smakt.
en.wikipedia.org/wiki/Baba_ghanoush
Yrla sa for siden:
Jeg tar ikke av skallet av noen av dem. Den grønne squashen funker rå i salat når den er ordntlig hardt og frisk, synes jeg. Aubergine ville jeg ikke spist rå, men stekt eller grillet.Gul squash liker jeg ikke.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.