< Tilbake til oversikten

Fiskekaker uten stavmixer?

#1

ada-emilie sa for siden:

jeg vil gjerne lage fiskekaker med fisk, løk, dill og egg, men har ikke stavmixer eller noe lignende. VIl det smake vondt om jeg bare pisker eggene for hånd og bruker gaffel for å gni fisken?


#2

Yonah sa for siden:

Du har ikke foodprosessor?

Jeg har sett oppskrifter på lakseburgere der man bare skal finhakke fisken og røre sammen. Men det blir jo ikke fiskekaker slik du er vandt til da.


#3

ada-emilie sa for siden:

Ok, fint, men da går det da. Forventer jo ikke finmalt konsistens når jeg ikke finmaler det selvsagt. Tusen takk!!:)


#4

Runegutt sa for siden:

Kjøttkvern
Foodprofessor
Hurtigmixer
En skarp kniv, og mye arbeid


#5

nellie sa for siden:

Det går veeeldig fint å finhakke laks og forme som kaker. Pleier ikke bruke noe egg til å binde sammen engang når jeg gjør det, for laksen binder seg så fint sammen av seg selv. Kanskje lurt hvis man har mye andre greier i da:)


#6

ada-emilie sa for siden:

Tenker spesielt på det å lure i i meg egg på en måte så jeg ikke smaker det noe særlig. Og lage kaker av torsk.


#7

nellie sa for siden:

torsk er litt annerledes enn laks og andre feite fisker, så du får bare prøve deg frem.


#8

Yonah sa for siden:

Er det egg du ikke liker? Hvorfor i all vide verden tvinge deg til å spise noe du ikke liker?

Jeg liker ikke torsk, og ikke snakk om at jeg tvinger i meg torsk altså.

Men seriøst, har du ikke food prosessor, hakkebolle til stavmisker, kjøtttkvern eller noe? I såfall burde det være på tide å skaffe seg noe slikt kanskje..


#9

Runegutt sa for siden:

:DImse, min due, det heter FoodProfessor.


#10

ada-emilie sa for siden:

Imse, det svaret der velger jeg å overse.


#11

Yonah sa for siden:

Takker Runegutten som kan alt:D
På min bruksanvisning på min 25 år gamle foodprosessor står det i to ord;) Jeg gikk og sjekket fordi jeg var usikker på om det var et eller to ord:o Så da får jeg vel ut og kjøpe en FoodProsessor:rolleyes: Ja, jeg må det, jeg har knerta vispen til denne, kniven er sløv, bollen for liten så det renner over det røret i midten hver gang jeg lager fiskekaker til hele familien eller sondemat til frøkna her.. Er jeg storforlangende som vil ha ny? Den gamle er fra loppis og nesten like gammel som meg:eek:


#12

Yonah sa for siden:

:lol:
Men er det sant, har du ikke noen sånn hakkedings av noe slag i skapet?

Fortell meg hvordan det evt går å finhakke med kniv da, for jeg har veldig lyst på grove fiskekaker av sei skjønner du( alle sier at fiskekaker skal lages av torsk, men sei funker og smaker mye bedre)


#13

ada-emilie sa for siden:

Ok, Imse. Jeg skal underrette deg. Lager det trolig i kveld, med sei. Takk for tipset!! Jeg hadde en maskin men brukte den aldri og gav den derfor bort. Da jeg bakte rørte jeg for hånd, bl.a. for å slippe å vaske opp utstyret etterpå og for å ha en følelse av konsisten. Om de kakene jeg lager ikke blir gode skal jeg kjøpe stavmikser. Liker ellers å bare spise ubearbeidet mat så jeg har oversikt over hva jeg spiser. Spiser ikke brøderstatninger eller pannekaker eller noe sånt så trenger ikke stavmikser nå.


#14

Yonah sa for siden:

Jeg liker heller ikke å vaske alt utstyret nei, det er derfor jeg har stavmikser til de små jobbene.. Jeg har stavmikser først og fremst for å vispe krem/eggedosis, for da er det kun en visp og en bolle i en størrelse jeg velger selv som må vaskes. Jeg er veldig glad i medisterkaker jeg da, og de må lages fra bunn og da må jeg kjøre kjøttdeigen fin med mikser.. Ellers er jeg som deg, helst minst mulig behandlet, helst bare en kjøttbit eller fiskebit.


#15

Karbosara sa for siden:

Vi lager lakseburgere uten FoodProfessor:smile: og stavmikser...her i huset bruker jeg mine og barnas flinke knusehender...knerter oppi et egg og krydrer forsiktig med litt salt og bittelitt pepper...og av og til litt revet ost.

Ungene elsker det! Har prøvd å mose noe av laksen med stavmikser en gang, men da ble burgerene tørre i konsistensen og uinteressante å spise...

stapper de inn i store salatblad, med majones, osteskiver, agurk og paprika...:sikle:

Professoren er på vei ut hos oss...


#16

Runegutt sa for siden:

FoodProfessor, ref Gjertrud i "The Julekalender"


#17

Yonah sa for siden:

:lol:


#18

ada-emilie sa for siden:

Det hang ikke sammen uten annet enn egg som bindemiddel når jeg brukte torsk. Men det ble godt med ett egg til 400 gram fisk. Supert egentlig. Og det smakte godt. Fornøyd jeg. Og kroppen min er glad som en laks. Den vibrerer av lykke/energi hver gang jeg spiser torsk. Brukte 10 minutter å lage deigen. Putta oppi salt, pepper, gressløk, purre og løk.


#19

blåbær sa for siden:

Kanskje jeg aldri har fått til laksekakene mine fordi fisken blir FOR finhakka i blenderen min? Skal prøve å hakke for hånd neste gang!


#20

nellie sa for siden:

Jeg pleier å kjøre laksefileter+ørretfileter i food processor sammen med sitron, egg og olje og de pleier ikke å bli noe som helst tørre de:nei: Må være forsiktig med å steke dem for lenge og på for høy temperatur da.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.