< Tilbake til oversikten

Bli i ketose eller ikke på 17. mai

#1

raskall sa for siden:

Hei

Jeg har lyst til å kose meg på tradisjonelt vis 17. mai. Men jeg er nå inne i en veldig god ketose-periode og det raser av flere hekto hver dag.

Jeg klarer ikke å bestemme meg for om det er verdt å kose seg med is, pølser og kake på 17. mai.

Hva synes dere?

(Har forøvrig en poll på dette i bloggen min. Link i signaturen min)


#2

Vettel sa for siden:

Synes du selv det er verdt? Mulig magevondt, opp noen kilo (riktig nok i vann) og kjempe mot psyke for å komme tilbake igjen?

Det finnes masse oppskrifter på kaker, desserter, man kan spise. Pølse er ok, grillmat også. Du kan til og med meget enkelt lage hjemmelaget is!


#3

raskall sa for siden:

Greia er at hjemmelaget is og kake blir litt vanskelig når man sitter på en kafe i byen. :) Men erfaringsmessig så får jeg ikke vondt i magen, vekta står bare stille og går ikke opp og har aldri tidligere hatt trøbbel med å psyke meg inn i ketose igjen. :)

Men du har veldig gode poeng.


#4

Gracella sa for siden:

På kafe:
Kaffe/te
Jordbær og fløte eller jordbær og krem på boks hvis de har det.
Ha med en Atkins bar til kaffen eller annen sukkerfri sjokolade.
Ute:
Pølser uten lompe/brød
Farris/vann eller sukkerfri brus


#5

Jabba sa for siden:

Vet ikke hva jeg gjør jeg.......men regner med jeg spiser et lite kakestykke hvis jeg får lyst på. Er ikke så streng med meg selv på sånne dager - jeg er streng i hverdagen....

Som regel er det lettere for meg å styre unna karber i middagen (poteter, ris o.l) enn kaker ....der er jeg svakere og får oftere lyst på....


#6

raskall sa for siden:

Ketostixene har, av en eller annen begynt å bli lysere i dag. Kanskje fordi jeg ikke har trent i dag? Så jeg lar det være opp til dem. Er ketosen mild på mandag så blir det nok en kake og litt is.

Men er stixene mørke så vil jeg ikke ødelegge det med én dags kos. Jeg har laget lavkarbo-iskrem som står i frysen. Jeg har også kjøpt inn Jakobs chili-pølser med 0.7 gram karbohydrater pr. 100 gram. Skal få laget meg noen Ziggys polarbrød-lapper som pølsebrød.


#7

MadamMim sa for siden:

Jeg skal ikke skeie ut en millimeter selv om det er 17.mai :)

Men nå har ikke jeg barn, og vi reiser heller på venninnetreff imorgen og griller, så det blir null problem! :-)


#8

MadamMim sa for siden:

Eller.... på mandag da.. ikke imorgen :-D


#9

Svadadama sa for siden:

Du er like mye i ketose om stixen er lys altså. Det er mange ting som påvirker hvor mørk stixen er, f.eks. hvor mye du drikker, det at stixen er mørkere kan være et tegn på at man har drukket lite. Altså man er ikke i noe sterkere ketose enn om den er lys.

Mange opplever faktisk å ikke få utslag på stixen etter trening. Men det betyr ikke at man ikke er i ketose men at ketonene er oppbrukt under treningsøkta.


#10

plastbox sa for siden:

Tradisjonen her i gården består i å gå i eller se på toget i byen (barneskoletoget har jeg for lengst lagt bak meg), spise en is eller tre, så dra på grilling hos foreldre. Jeg har alltid vært mer glad i god mat enn i godteri og is, så har ingen problemer med å kutte ut isen så lenge jeg får deilig grillkjøtt! =D

Føler ikke 17. mai er noen grunn til å droppe av dietten. Det er bare en mandag tross alt, med mindre du selv velger å bruke datoen som unnskyldning. ;)

Er du i ketose så er du i ketose, så sier legene og spesialistene i allefall! Har ingenting å si hvor mye utslag du har, er stixen mørk betyr det vel heller at man bør drikke mer. Merkelig "unnskyldning" det der også. :P Om trening hadde hatt noe å si hadde vel heller trening gjort stixen lysere da trening hadde brent opp ketoner og gjort overskuddet i urinen mindre?


#11

Solvory sa for siden:

Er det noen som kan gi meg oppskrift på lavkarbois. Jeg har sett det her inne en gang, men kan ikke finne den igjen. Takknemlig for svar.


#12

Blåbæret sa for siden:

Her er en is jeg har laget to ganger! Er blitt heeeelt forelska i den, blei vanvittig god! Har laget den i saftisformer, da ble den best. I boks ble den veldig isete, bare et tips.

Men jeg lagde den med fire egg for jeg syntes mine var litt små. Første gangen med philadelphiaost og vaniljestang, og neste gang med noen dråper vaniljeessens, revet 70% sjokolade og mascarponeost. Skal jeg være helt ærlig syntes jeg den med philadelphiaosten ble best, mye mer fyldig enn mascarpone. Men noen synes den blir for "salt". Heldigvis er smaken som baken! Og en annen ting, skal du lage vaniljeis, så bruk heller vaniljestang enn essens. Er litt dyrere, men SÅ verdt det!
Den med revet sjokolade minte meg veldig om sørlandsis med sjokolade i, som nå er blitt den nest beste isen jg vet om. Aldri mer kjøpis for min del! :D

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31476


#13

Gracella sa for siden:

Har du en blender til stavmikseren, så er denne enkel og grei:
1 dl fløte (kald)
1 neve frosne bær (bringebær har minst karber, deretter jordbær)
1 egg
et par ts søtning etter smak (Splenda/sukrin/natreen...)

Moses til den er en jevn og fin masse!

Pleier å ha i noen dråper vaniljeessens også, synes det blir en god smak.
Ellers pleier jeg å fryse ned fløte i isterningsposer og bruker et par frosne biter i denne slik at det skal bli kaldere.

Du kan selvfølgelig ha sjokoladebiter i denne.


#14

raskall sa for siden:

Se der, ja. Man lærer noe nytt hver dag. :) Jeg trodde at jo mørkere stixene var jo bedre var det. :) Men så feil kan man ta.

Men så var det min tilnærming til dette da. Jeg er ikke på diett. Så med din tilnærming må jeg da gi avkall på dette for all fremtid. Det ønsker jeg ikke. Den nye livsstilen skal være med på å gjøre meg i stand til å nyte livet som tynn(ere) og det å kose seg med "feil" mat til fest og morro er en del av det å nyte livet. Jeg må bare være sparsommelig med hva jeg kaller "fest og morro".

Dette er selvsagt logisk. Jeg er forholdsvis grønn på dette så nå har jeg notert ny informasjon bak øret. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.