< Tilbake til oversikten

Oopsi-rullene får bein å gå på

#1

Chica sa for siden:

Har hatt venninnebesøk to kvelder denne uka. Begge gangene har jeg servert ost og kjeks og laget oopsi-ruller (av kun eggehviten ikke plommen og naturel kremost) slik at jeg også har noe å spise, og begge gangene har hele brettet med oopsi-ruller forsvunnet. Venninnene mine elsker dem! Så dette er en hit å servere! :D


#2

Iset sa for siden:

Hva slags ruller er det, de pizzasnurrene? Eller baconrullen?


#3

Chica sa for siden:

Tok utgangspunkt i Gerd sin oppskrift men brukte bare eggehvitene:

4eggehviter
1/4ts bakepulver
(røres stivt)
100g kremost naturell (blandes forsiktig inn)

Stekes på 150grader i rundt 15min (det er godt at de er litt bløte inni, men sjekk at det er osten som er bløt, og ikke eggehviten)
Så rulles de mens de er varme/lunket. :D


#4

Yonah sa for siden:

Hvorfor bruker du ikke eggeplommene?

Og smører du på rullene, eller spiser du de uten noe på? Skjønte ikek helt dette jeg?

Men ja, de er kjempegode, jeg slåss nesten med ungene for å få et par stykker selv:D


#5

Chica sa for siden:

Jeg spiser dem uten noe på siden ostesmaken kommer så godt frem.

Plommene har jeg brukt til andre ting, så da syntes jeg denne måten var grei å benytte eggehviten.


#6

Yonah sa for siden:

Å, så du bruker opp hvitene, sden du fra før har brukt plommene til andre ting?

Det har jeg ikke tenkt på før, jeg får jo iblandt noen hviter til overs fra feks bearnaisesaus og da har jeg gitt hvitene til mannen som lager seg omelett med masse hviter og noen få hele egg.

Dette må jeg prøve, ungene her er veldig glad i oopsier, men vi liker de ikke uten noe på.. Ruller med smøreost på må vel være lekker å sette frem. Jeg har ikek servert slikt til andre enn oss 5, men nå er det snart sommer og det innbyr til mere lettvinte middagsselskap, mer eller mindre koldtbord.
Min vennine og jeg har kommet frem til at mat som kan serveres kaldt er greit, for da slipper vi å tenke på at alt skal være ferdig på en gang og veldig kjekt for ungene at maten er klar når de kommer, for de har knapt tid til å spise:lol:


#7

Iset sa for siden:

Jeg er sikkert dum, men jeg skjønner ikke helt, dere ruller dem som en pølse og skjærer i skiver, som kanelboller?


#8

Chica sa for siden:

Nei, du er ikke dum... ;) bare jeg som er dårlig til å forklare.
Det stemmer! de blir som kanelboller :)


#9

Iset sa for siden:

Aha, må prøve. :D


#10

RitaBo sa for siden:

:) Hei.

Jeg har også servert dette på jentekvelder, og også som en rett på koldtbord i konfirmasjon. Jeg gjør sånn:

Lager oopsi etter oppskrift med både plommer og hvitter. Smører på et lag med Philadelfia, klipper opp fersk persille eller gressløk, legger på røkt laks eller spekeskinke, og ruller sammen. Ruller så inn i alufolie og legger ett par timer i kjøleskap så det setter seg. Skjærer opp i fine biter, og legger på fat eller som forrett på en liten tallerken. Dette har blitt godt likt.
Ønsker alle en kjempefin 17.mai. Nå skal jeg prøve å finne en oppskrift på is med sjokoladebiter. Noen som har noen tips??


#11

Gracella sa for siden:

He, he, har også opplevd å ta med meg oopsilapper og "knekkebrød" av stekt ost på besøk, og så blir det spist opp før jeg får sukk for meg... :)


#12

Superteddy sa for siden:

Atte... Når dere ruller dem.. Lager dere dem supertynne før de stekes da? Når jeg lager hamburgerbrød av dem så blir de liksom litt crispy.. Ser for meg de bare hadde smuldra opp om jeg skulle prøvd å rulle dem.. Jeg vil også ha ruller med philadelphia og røkelaks nemlig!! :D


#13

Chica sa for siden:

Jeg lager dem ikke supertynne, dekker sikkert bare halvparten av stekeovnsbrettet.

'Av og til blir de litt crispy i kantene,(kommer sikkert av at jeg ikke er så nøyaktig når jeg smører det utover, og det blir litt tynnere med røre utpå kanten) men da skjærer jeg bare det bort når jeg kutter dem opp. Innenfor dette crispy som kan komme i kantene er det godt og mykt, røkelaks høres godt ut ja. rucola og spekeskinke høres også godt ut.


#14

Kitt sa for siden:

Spekeskinke og Snøfriskost er også kjempegodt! Med gressløk!:sikle:


#15

Superteddy sa for siden:

sikle Gjett om jeg skal kose meg i helga da!! :D


#16

Jabba sa for siden:

Legg gjerne ut bilder hvis dere lager disse......
Høres godt ut!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.