Jeg eeeeeeeelsker kladdkake, og den kan bli rimelig lavkarbo med noen enkle grep.
Originaloppskriften ser slik ut:
150 g smør
1 dl kakao
2 dl hvetemel
3 dl sukker
3 egg
1 ss vaniljesukker
Egg og smør er jo thumbs up, kakaoen går greit vil jeg tro, sukkeret kan erstattes med stevia.. og vaniljesukkeret pleier jeg å droppe uansett. Så da er det bare hvetemelet igjen.
Hva kan jeg erstatte hvetemelet med? Kaken skal være ganske klissete, og det gjør ikke noe om den blir enda mere klissete, men den må ha LITT konsistens :o Det skal være kake, liksom, ikke saus :p
Hvilken type kakao er "sunnest", og hvor får jeg tak i den?
Mandelmel er genialt. Får kjøpt det på www.funksjonellmat.no eller mal mandlene selv :) Selv kjøper jeg og Sukrin der. Smaker og kjennes ut som sukker. Fins oppskrifter på nettsidene deres som er merket lavkarbo :)
Mandelmel får man også i helt vanlige helsekostbutikker (må ikke kjøpte det på nett), det samme med sukrin.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.