< Tilbake til oversikten

Geirs bærfromasj!

#1

Gange sa for siden:

Hei. Eg tenkte eg skulle dela ei oppskrift eg designet. Den er basert på generell fromasj med LK vennlege ingredienser.

Du treng:
5dl med kremfløte
2sp med splenda (etter smak)
5 plater gelantin.
5 egg
Blåbær, bringebær, jordbær, velg sjølv, eg brukte alle tre.

Pisk egg + 1 sp med splenda til eggedosis.
Pisk 5dl krem + 1sp til krem.
-- Jo luftigare jo betre. --
lag gelantinen klar. vann den ut og så smelt den med litt vatn.
Bland eggedosis og krem.
Bland inn gelantinen i blandinga, røyr så det ikkje vert klumper.

Finn ei stor bolle. Legg litt bær unders. Så eit lag med fromasj, og eit lag med bær, legg bæra varsamt på så dei ikkje synk til botnen. Lagvis med kvar, 2cm med røyra, eit lag med bær.

Dekk toppen med bær! Du kan blanda litt vaniljeessens inn i røyra,eg hadde ikkje dette idag.

PS: Det smaker veldig godt :D


#2

torunn85 sa for siden:

Dette hørtes jo bare himmelsk ut da :D tusen takk for oppskrift :)


#3

Gange sa for siden:

det blei ein stor suksess på kakebordet, forsvant fort :p veldig godt.


#4

Iset sa for siden:

Jeg lager noe lignende, og har prøvd å ha det over nøttebunn som en fromasjkake, er veeeldig godt det og, og alle skryter, selv de som ikke er på lavkarbo (folk merker faktisk ikke noe forskjell).


#5

Gange sa for siden:

Nei folk merket ingenting på den heller. den var jo søt og den var veldig frisk. :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.