[indent][indent][left]Å. Kaspersen
[/left]
[left]Mennesket — kronen på Guds skaperverk — er i dag blitt en avfallsbøtte for 1001 kunstige kjemikalier som anses som nødvendige for å dekke primærbehovene til skaperverkets krone. Søtningsmidlet Aspartam er et av de farligste
[/left]
[left]Et av menneskets fremste primærbehov — mat — er i dag et lukrativt marked for kjemikalieprodusentene. Det vrimler med kjemiske tilsetningsstoffer i nær sagt alle typer emballerte matvarer. Et av disse tilsetningsstoffene er søtningsmidlet Aspartam, som det er stilt mange spørsmål ved.
I helsebladet iForm (4/2004) stiller en leser bl.a. dette spørsmålet:
«. . .så jeg drikker Cola light i store mengder. Er det virkelig ikke fetende? Er det usunt for kroppen på andre måter?»
Og ernæringseksperten til iForm svarer:
«. . .Cola light er søtet med Aspartam. Det er et veldokumentert søtningsmiddel uten bivirkninger, så du kan trygt drikke cola light. . .»
Men i E-nummerboken (Orion forlag AS, 2001), finner vi disse opplysningene på side 359–360 om tilsetningsstoffet E-951, Aspartam:
«Kan stoffet ha helseskadelige virkninger: Ja.
. . .Det finnes også informasjon om at Aspartam kan gi hjerneskader hos spedbarn. . . .Det er ifølge beskrivelser påvist at stoffet skader hjernecellene og kan fremkalle hjernesvulster hos forsøksdyr. Det er dessuten fremmet teorier om at Aspartam kan være en utløsende faktor til epileptiske anfall. . . .Videre er det viktig å legge merke til at de personer som drikker mye light-brus, får i seg ganske store mengder av dette skadelige stoffet. . . .
Ethvert stoff som gir den minste mistanke om skadelige virkninger, enten dette er på spedbarn eller andre, bør forbys. Det er ingen mening i at forbrukeren skal, uten egentlig å få vite det, få i seg slike stoffer. Ved forespørsel og ellers vil vi på det sterkeste anbefale at produkter som inneholder denne type tilsetningsstoff, absolutt ikke kjøpes. Produkter som inneholder Aspartam, må ikke gis til barn! Uthevelser i original).» Dette er konklusjonen til E-nummerboken mht. til E-951, Aspartam, som ellers skilter med det velklingende navnet L-asparti-L-fenylalanin metylester, og bærer den kjemiske formelen C14H18O5N2.
Dette stoffet finner man i forskjellige light-brus, sukkerfrie leskedrikker, tyggegummi, syltetøy, halspastiller etc. etc. Se på varedeklarasjonen og styr unna disse produktene hvis du er interessert i å bevare din helse!
[/left]
[left]Nervegift
[/left]
[left]Ifølge medisinske eksperter som har forsket på Aspartam er stoffet rett og slett en nervegift (nevrotoksin) som paraderer som søtningsmiddel. Det inneholder 50% av aminosyren fenylalanin. Dette stoffet er i isolert form en nervegift som går rett til hjernen, der det senker anfalls-terskelen og utarmer det kjemiske stoffet serotonin. Når serotonin-nivået synker, framkalles maniske depresjoner, humørsvingninger, angst, selvmordstendenser, paniske anfall, paranoia, hallusinasjoner etc. Dette er ikke grepet ut av løse luften; det er dokumentert og beskrevet i tunge medisinske verker som f.eks. Aspartame Disease: An Ignored Epidemic av dr. H.J. Roberts, en diabetes-spesialist.
Ved temperaturer over +30°C — godt under kroppstemperaturen på +37°C — frigjør Aspartam til blodstrømmen ett molekyl metanol (tresprit) for hvert aspartammolekyl som brytes ned. Denne trespriten oksyderes videre til formaldehyd (formalin), et stoff som brukes til å konservere zoologiske preparater.
Trocho-undersøkelsen i 1998 viste at formaldehyden som dannes fra den frie metanolen i Aspartam akkumuleres i cellene og gjør skade på arvestoffet DNA, og at skaden er størst i leveren.
Diabetes-spesialisten Dr. H.J. Roberts, MD, F.A.C.P, F.C.C.P., har forsket på Aspartam. På grunnlag av disse undersøkelsene skrev han boken Aspartame Disease: An Ignored Epidemic (2001), et veldokumentert verk på over 1000 sider.
[/left]
[left]Global epidemi
[/left]
[left]Dr. Roberts har erklært bivirkningene av Aspartam som en «global epidemi». Undersøkelsene har påvist at søtningsmidlet kan fremkalle diabetes (sukkersyke), forverrer og simulerer lidelser i øyets netthinne, ødelegger synsnerven (på grunn av den frie metanolen), og stoffet kan sågar framkalle diabetiske krampeanfall og får blodsukkernivået til å komme ut av kontroll. Det svekker immunforsvaret og forårsaker fosterskader pga. morens inntak av Aspartam. Videre er det dokumentert ved dyreforsøk at Aspartam framkaller svulster i hjernen, livmor, eggstokker, testikler, bukspyttkjertel og skjoldbruskkjertel.
Videre er det påvist at Aspartam framkaller uregelmessig hjerterytme, skader ledningsevnen i hjerte/karsystemet og kan forårsake plutselig død. Aspartam framkaller videre migrener, hukkommelsestap, kramper, blindhet, koma, og det framkaller også symptomer som minner om fibromyalgi, lupus, Alzheimer etc. Det er dokumentert over 92 til dels alvorlige bivirkninger av Aspartam.
Det er flere idrettsutøvere som vært stordrikkere av light-brus, som har falt døde om (Dr. Betty Martini: Anxiety, Depression and Suicide Among Children, Ms. 12. februar 2004).
[/left]
[left]«Hjerneallergi»
[/left]
[left]Dr. Miguel Baret Daniel forteller om en undersøkelse han foretok på 360 skolebarn. Svært mange av disse hadde hva han karakteriserte som «hjerneallergi» — unormal rastløshet, konsentrasjonsvansker, irritabilitet og depresjoner. Dr. Daniel oppdaget at alle de barn som hadde disse symptomene, også drakk større mengder av en leskedrikk som var søtet med Aspartam. Han kontaktet foreldrene til disse barna og henstilte til dem å stoppe barnas forbruk av denne leskedrikken. Til sin forbauselse oppdaget han at alle symptomer forsvant i løpet av 4–5 dager hos alle disse barna! (Dr. Betty Martini: Anxiety, Depression and Suicide Among Children, Ms. 12. februar 2004).
Det er påvist at en rekke personer som har fått diagnosen MS, i virkeligheten er ofre for Aspartamforgiftning. Stoffet kan nemlig framkalle MS-lignende symptomer og epileptiske anfall. Dr. Betty Martini forteller om en amerikansk kvinne som var til undersøkelse ved Mayo-klinikken i USA, der det ble påvist den største MS-skade klinikken hadde støtt på. Pasienten gjorde deretter sine egne undersøkelser, bl.a. ved å besøke linken [url]www.dorway.com[/url]. Hun sluttet med Aspartamholdige matprodukter, og etter kort tid spaserte hun ut av rullestolen. Senere undersøkelser viste at «MS»-skadene var borte.
[/left]
[left]Aspartam og vekttap
[/left]
[left]Dr. Betty Martini (Anxiety, Depression and Suicide Among Children, Ms. 12. februar 2004), setter den globale aspartam-epidemi i sammenheng med den påfallende økning av overvektige personer i Vesten, spesielt blant barn. I følge Agente France Presse (AFP, 28. mai 2004) er engelske barn i ferd «med å kveles i sitt eget fett». Antall overvbektige personer i England har økt med 400% på 25 år, og antall overvektige barn er tredoblet på 20 år. Det står ikke bedre til i USA. 34% av den amerikanske befolkning er overvektig, av disse utgjør 15% barn og unge mellom 6–19 år. Dette er en tredobling på 20 år. Dr. Eric Topol uttaler følgende om disse forholdene: «Ordet 'epidemi' er ikke tilstrekkelig dekkende. Det er faktisk en av de verste helsemessige kriser vi har opplevd på generasjoner» (dr. Eric Topol, sjefskardiolog ved Cleveland-klinikken, [url]www.weight-loss-i.com/weight-loss-data/obesity-overweight-usa.htm[/url]).
Påfallende nok er denne enorme forandringen i England og USA skjedd på 20–25 år, som er det samme tidsrommet Aspartam har vært i bruk i bl.a. leskedrikker. Det er selvsagt også andre faktorer som spiller inn, men bruken av Aspartam skal ikke utelukkes som en sterkt medvirkende faktor. Stoffet forgifter leveren, og en forgiftet lever blokkerer vekttap og bidrar faktisk til vektøkning. Dette er hva medisinske eksperter som har forsket på Aspartam hevder.
[/left]
[left]Carcinogen
[/left]
[left]Dr. Adrian Gross, som er giftstoffekspert i det amerikanske helsedirektoratet, sto fram i Den amerikanske kongress i 1985 og erklærte at Aspartam er et kreftfrembringende middel (carcinogen) i klasse A, og at bruken av slike stoffer er forbudt ved amerikansk lov. Likevel brukes det mer enn noen gang.
[/left]
[left]Forby bruken av denne uhyggelige nervegiften!
[/left]
[left]Det er absolutt hårreisende at helsemyndighetene tillater bruken av et produkt som produserer fri metanol — tresprit — i kroppen. Men så er det jo big business, der den enes brød er den annens død.
Kjære leser: har du omsorg for din egen helse? Hvis svaret er ja, bør du som ledd i denne omsorgen ta en kikk på varedeklarasjonene på de matprodukter du kjøper i dagligvareforretningene og holde deg langt unna produkter som inneholder nervegiften Aspartam, som paraderer under betegnelsen søtningsmiddel.
[/left]
[left]
[/left]
[left]
[/left]
[left]
[/left]
[/indent][/indent]
Det har vært skrevet og sagt mye rart om Aspartam opp igjennom årene. Mengden av stoffet i lettbrus og andre lettprodukter etc er ikke nok til å forgifte deg om du får det i deg av og til og ikke bruker det fast hver dag. Om du ikke har et unormalt stort forbruk av produktene. Men drikker du eller ungene dine noen liter til dagen og spiser masse apsartame søtede produkter, bør man vel begynne å tenke seg om.
Når det gjelder vekttap er det som står der helt 100 % korrekt. Det er en kjent og akseptert sannhet at Aspartame kan være en "partystopper", dvs. hindrer eller forsinker vekttap - for noen. (noen tåler det godt og merker ingen forskjell).
Atkins anbefaler det ikke, - dels pga bivirkningene og dels på grunn av at det kan hindre vekktap.
Vi får håpe Splenda blir godkjent i Norge da ...... I USA er det allerede Splenda søtet brus på markedet.
"Av samme årsak som man ikke kan lage Cola eller Pepsi uten en eller annen form for søtningsmiddel, egner proteinpulver seg ikke for salg usøtet. Man har da to alternativer,
1 tilsette sukker (feks fruktose) eller 2 et kunstig søtningsmiddel.
Å tilsette sukker er i vårt tilfelle ikke aktuelt da det krever 25-30% av blandingen. og fordi produktet tross alt skal være et rent proteintilskudd.
Av alle kunstige søtningsstoff på markedet er aspartame det som er best dokumentert og brukes i alt fra cola og pepsi til saft og andre dagligvarer. Aspartame er bedre studert enn mange av de andre stoffene som vi får i oss gjennom kosten. Det er ingen entydige forskningsrapporter som er allment akseptert i forskermiljøer som stadfester at aspartame er skadelig ved anbefalt dosering. Det har imidlertid blitt publisert forskning som er gjort (hovedsakelig på dyr, og ekstreme doser) som gjør at det fortsatt pågår forskning på stoffet. Av og til møter vi argumentasjon om at det finnes bedre naturlige søtningsstoffer. At et stoff er naturlig er selvsagt ingen garanti for at det er ufarlig (feks fluesopp, naturlig men meget farlig).
Skulle det imidlertid vise seg at det kommer bedre alternativer som er dokumentert og allment akseptert på markedet skal vi være de første til å bytte."
Takk for info. om Aspartam, Sommerfugl.
Selv er jeg heldigvis av det slaget som enten vil ha Farris eller vin/øl. Søte drikker er ikke min greie.
Men brus er en selvfølgelighet i skapet til far/mormor når barnebarna kommer på besøk.
Vanskelig dette her...Man vil ikke gi ungene sukker p.g.a.hva det medfører av uhumskheter....Men man vil jo ikke forgifte dem heller med dette svineriet.
Vel, "mine unger" ber mest om god, gammeldags kakao, og den har jeg fruktose i. Men hva ellers er å anbefale...som minner om brus?
Jeg har tro på det som kommer frem i første innlegget i denne tråden om Aspartame. Jeg ser jo at det er et spørsmål om hvor mye en bruker det og hvor store skadevirkningene er... Men stoffet er like fullt skadelig.
OG DET ER HER JEG FYRER OPP!! Fordi at hvorfor skulle uavhengige forskningsresultater lyve? Hvorfor er det slik at store selskaper som produserer et kunstig stoff kan betale seg til ok forskningsrapporter, fortrenge rapporter om naturmidler fordi de ikke kan tjene penger på det?
Det finnes jo alternativer... Stevia feks. Finnes det så mange sterile menn i japan?:rolleyes: Der tilsetter de stevia i brus i stedet for det skumle stoffet aspartame. Men her i landet kan vi ikke h det fordi at en forskningsrapport viste at mannlige rotter kune få nedsatt fertilitet ved intak av STORE doser, ja, faktisk så store doser at en man ikke ville klare å få det i seg....:rolleyes:
Det blir liksom et spørsmål slik tilstanden her i landet er i forhold til disse stoffene som sagt i sitatet: Et valg mellom to onder....:utenutryk
Men vi kan jo ta andre valg. Det GÅR an å kjøpe proteinpulver uten smak og søtningsmiddel og bruke det i mat i stedet for å drikke shaker, eller dersom en virkelig ønsker å drikke noe, så kan en kan lage smoothies med egg og proteinpulver og bær ( 100g bær har mellom 3- 7karber. Bringebær har tre). Lage vafler med proteinpulver. Få tak i stevia fra utlandet. oSv
Aveline: Et godt alternativ til brus er farris med lime eller sitron. :) Du kan evt tilsette litt juice for mer søtsmak, men somoftest så er det ikke søtsmaken men kullsyren vi savner, og da er farris med lime veldig bra! :ja: (hilsen Lise som ikke engang likte faris da hun smakte farris med lime første gangen!:cool: )
Enig her Lise! Kullsyren som savnest mest! Det er noe med den følelsen av brusingen i munnhulen og at det river litt i halsen når en drikker noe kaldt med kullsyre i! :p
Etter at jeg begynte og drikke Farris ble det mye enklere og kutte ut Colaen som jeg var avhengig av lenge. Slet første to ukene, da jeg ikke drakk noe med kullsyre i det hele tatt, men etter jeg fikk litt Farris inn på programmet ble det mye enklere!:cool:
Vi lurte en gammel lærer på barneskolen med Nyco.. Kanskje litt stygt gjort, og gudene vite at vi fikk høre det på lærerrommet etterpå, men du verden hvor morsomt vi syntes det var der og da!
Jeg og en medsammensvoren tok en god munnfull hver før vi gikk til time. Uten vann skaper dette en mildt sagt brusende effekt for og si det sånn. Etter noen minutter i munnhulen må du bare åpne munnen. Noe jeg om min medsammensvorne gjorde mens vi latet som vi fikk "anfall". Tipper det så ut som en dårlig etterligning av rabies fra en b-film fra Hollywood :D
Vi frådet så det holdt av alt Nyco pulveret som aldri virket og bli "brukt opp", og den stakkars læreren hadde helt panikk. Etterhvert begynte vi og skoggle mens nycoen fortsatt flommet ut av munnen, og læreren forsto at vi hadde gjort noe ugagn. "Dokke e mej noken gode kjelketjuva" sa han og prøvde og ikke smile for mye...
Hehe, barndomsminner... har vel blitt gjort verre ugang på barneskoler rundt om tenker jeg:D
Tja ka ska en tru ?
Millioner har tatt asparatam uten påviselig skade. Fedme øker beviselig risikoen for depresjon, selvmord, hjerteinfarkt, hjerneslag, sukkersyke, slitasjegikt etc etc etc etc
Er det da så farlig å benytte asparatam i noen måneder mens man går ned i vekt.?
Jeg tror fedmen er mest skadelig.
Når vekten skal stabiliseres, bør maten være så naturlig og ubearbeidet som mulig ( les hjemmelaget ) Så vi snakker ikke om noe man skal ha i resten av sine tilmålte dager !
Allt er gift og intet er gift - sa P. Bombasticus for over 100 år siden - det er mengden som er avgjørende.
Slank dere- bli ferdig med prosjektet og stabiliser vekten med sunn mat. ( en kloking Hippokrates tror jeg sa for enda felr år siden Mat er den beste medisin )
Jeg antar at 1,5ltr om dagen går innunder "unormalt stort forbruk" ........ ? :confused: :confused: :confused:
Jeg viste jo at det kunne stoppe vektnedgangen, emn at det var FARLIG viste jeg ikke...... I hvertfall ikke SÅ farlig..... :eek:
Nå er jeg faktisk TOM for Pepsi-Max, men jeg har Farris. Og det er faktisk helt greit! Det er som Friflex skrev lenger opp, at det er KULLSYREN som er så god..... Kanskje jeg skal revurdere mitt forbruk av Pepsi Max..... (Men det er jo så billig!! Også demper det søthungeren, når den melder seg....)
Jeg prøver og drikke en halvliter lettbrus max 2 ganger i uka, evt også som blandevann i tillegg om jeg skal på fest..
Noen ganger blir det ingen lettbrus, andre uker kan det blir 4-5 halvlitere:rolleyes:
Vann er det jeg drikker mest av, så blir det en del Farris, deretter litt lettbrus.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.