< Tilbake til oversikten

Marinerte nakkekoteletter (med bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Marinerte nakkekoteletter

Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.

[CENTER][/CENTER]

For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.

Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder og litt rødvin.

Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;)

Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.

alt blandes i en pose
som lukkes tett igjen uten luft
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking

klar for grill - fjern gjerne løken Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.

Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert

Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .


#2

Photobscura sa for siden:

Åh, så deilig ut! Jeg elsker å lage egne marinader :).

Men du må jo ikke koke blomkålrisen! Stek den i panna i masse smør, da blir det nyyyyydelig!


#3

Shrinking Line sa for siden:

Helt enig, stekt i panna med masse smør er nydelig.


#4

Sivensvans sa for siden:

Ser veldig godt ut. Er selv veldig glad i å marinere kjøttet, det smaker jo så godt - og så mye mer! Jeg pleier å langtidssteke nakkekotelettene i ovnen på svak temperatur, da blir de veldig møre og gode - det er sånn man kan gjøre når man har god tid;) Takk for tips!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.