Ok, jeg tok utgangspunkt i PC-snuppa sin sukkerbrødbunn, men den var litt liten og jeg ville gjerne prøve glutenmel til noe. Og resultatet ble noe både mannen og ungene satte pris på( søtet med sukrin får de smake litt)
4egg
3ss sukrin eller splenda
1ts bakepulver
2ts johannesbrødkjernemel
2 ss avfettet mandelmel
(orginalt laget jeg denne med 2ss gluten, mandelmel fungerer like bra)
Pisk hvitene stive, ha i søtning og pisk inn en og en eggeplomme, dette er den raskeste måten å få eggedosis..
Sikt og vend inn "melet" og bre ut på bakepapirkledd stekebrett. Stekes i 10-12 minutter på 200grader.
Legg et bakepapir oppå bunnen, legg stekerista oppå og velv hele greia opp ned. Dra løs bakepapiret med en gang, men la det ligge løst oppå.
Avkjøl litt, også ruller du sammen bunnen( fortsatt med bakepapir på begge sider), la den ligge sammenrullet til den er kald.
Så har du på bringebærsyltetøy, det kan du lage av ferske eller tinte bringebær og ønsket søtning, evt kok opp med bittelitt johannesbrødkjernemel så det ikke blir så rennende. Rull sammen, la ligge litt og trekke og server.
Sjokoladerullade:
Nå er det helt sikkert flere fremgangsmåter å gjøre etter at man har tatt kaka ut av ovnen, jeg er en kløne på rullekake og denne så faktisk ut som en rullekake mot mine andre tidligere forsøk:D
Jeg spekulerte på å strø sukrin på bakepapiret slik man gjør med sukker på vanlig rullekake, men jeg anser det som unødvendig søtning og jeg liker ikke sukrin som strøsukker.
Oppdatering på sjokoladerullekake kommer om en uke eller så, jeg skal nemlig bake til min bursdag den 16. , 17.mai og mannen sin bursdag den 18. Så da fikser jeg en med bringebær og en med sjokoladebunn med noe smørkrem. Sjokoladerullade med smørkrem er noe av det beste jeg vet.
Jeg vil gjerne ha tilbakemelding på oppskriften og forbedringer!
Her er i allefall et perfekt utgangspunkt til den populære desserten Charlotte Russe!
Jøss, det ser jo ut som vanlig rullekake! :hyper: Takk, Imse! Jeg er veldig glad i smørkrem eller pisket krem i sånne kaker, det går jo og an. Sjokoladesmørkrem, mmm. Eller sjokolademousse, eller sitronfromasj. Nammis!
Jeg klarte ikke å la være å prøve på en til.. Så jeg bakte en med sjokoladebunn og hadde i 4ss sukrin( syntes 3 ble litt lite) og 3ss bakekakao. Stekte i 14 minutter.
FYll:
150g smør
1ts kaffepulver oppløst i litt vann
2dl sukrinmelis
200g philadelfia
2ss kakao
Jeg syntes det ble så lite med bare smør, at jeg hadde i en pakke philadelfia i smørkremen. Jeg har ikke regnet på karboinnholdet, men jeg har prøvesmakt:lol: Og det var jo godt! Lurer veldig på om denne egner seg til frysing? Burde gå utmerket det.
Den så veldig god ut! Og sjokoladevarianten høres også super ut :)
Jeg lurer på: når du skriver ts og ss bruker du vanlige kjøkkenskjeer eller er det sånne måleskjeer du har brukt?
aaah. :) Denne oppskriften skal æ ta med mæ på sommerferie på hytta. Enkel og grei, og så kan æ ta en liten kakebit tell kaffen når slekta koser seg. Skal prøve den nå til 17. Mai først. Vil prøve den med sjokoladesmak merker æ. Sikkert smart med filadelfia, blir litt friskere. Er helt sikker på at den kan fryses.
Har jobbet som kokk på et sykehjem og bakt et utall rullekaker og da klinte æ fyllet på så fort den va kommet ut av ovnen og rullet sammen. Det er litt dumt med smørkrem så klart, men med syltetøy går det helt flott. Det var jo med vanlig sukkerbrødbunn riktignok, og da er det viktig å være snar før bunnen stivner for å slippe sprekker. Vet jo ikke enda hvordan denne konsistensen er. :)
Når man lage mat så bruker man måleskjeer til oppmåling, ellers vil mengden variere enorm! Måleskjeer er laget etter visse standarden, spiseskjeer og teskjeer du spiser med kan variere i størrelse..
Eller skal en måleteskje, spiseskje el.l alltid være skrapet av på toppen, ikke klem eller trykk ned, bruk feks lokket på bakepulveret eller en kniv å dra over skjeen med.
Jeg har alltid feilet fordi fyllet tyter ut og kaka sprekker, denne sprakk ikke, selv om jeg rullet den sammen lenge etter at den kom ut av ovnen.
Smørkrem bør ikke has på før kaka er kald ja, men det går helt supert å rulle sammen denne uten sprekker. Den ble kald på tiden jeg brukte på å røre sammen kremen. Denne gangen lot jeg den ligge med et bakepapir under og et over til avkjøling og den sprakk ikke da heller.
Denne så deilig ut!
Regner med at glutenmel ikke er det samme som glutenfritt, får man kjøpt dette i helsekost?
Jeg har bake pro, kanskje jeg kan bruke det isteden? Eller bør man ha glutenmel?
Glutenmel er det man trekker ut når man lager glutenfritt mel. Du må ikke finne på å bruke glutenfritt, for det er en karbobombe!
Jeg aner ikke hva bakepro er. Jeg ville prøvd med et par ts ekstra med johannesbrødkjernemel.
Jeg prøvde denne som bløtkakebunn og den ble helt fantastisk :)
Jeg doblet røren og laget to litt høye rundinger på en bake/stekeplate, en på hver stekeplate. Hev de i stekeovnen en og en og vips så hadde jeg to lag til en rund og god bløtkake :) Fylte med bær og pisket krem :)
Jeg har laget en med sjokolade og en med rørte bringebær i dag
og begge ble kjempe Bra!:D
Suveren oppskrift denne bunnen her altså-
gleder meg til å lage bløtkake av den!
Fristet å lage en rull uten søtning men med litt salt istede,
og lage en slags påleggsrullade.....
Feks. med philadelphia med gressløk og røkt laks eller skinke feks...:rolleyes:
Ungene og jeg laget denne i dag, og den ble ikke akkurat som den du laget, Imse..
For det første har jeg aldri pisket eggehviter før, så jeg vet ikke om de ble "stive" nok (skal de bli stive som i ikke flytende lenger?), og jeg laget også veldig sjelden eggedosis og var usikker på om den ble stiv nok. Den var helt flytende ihvertfall.
Jeg siktet alle meldelene og vendte i, men det ble klumpete og vanskelig å få jevnt.
Det ble en tynn tynn bunn som kom ut av ovnen, som smakte godt, men altså ikke ligner på din i det hele tatt..
Høres ut som om du ikke piska eggehvitene godt nok nei. De skal være så stive at du kan snu bollen på hodet eller sette en teskje oppi uten at den velter;) Den blir jo litt mere flytende når du har i eggeplommene, men den skal være tykk og luftig.
Min bunn er jo ikke like tykk som vanlig rullekake, men ikke så flat som det høres ut som din ble.
Denne hadde jeg nesten glemt. Lurer på om jeg en dag skal prøve å lage denne med mandelmel, må jo prøve mandlemelet til noe..
Jeg har ikke regnet ut karbene, fordi jeg husker ikke hvor mange karber det er i glutenmel. Men summasumarium er det så få at man uten problemer kan ta et par biter til søndagskaffen på ketogent kosthold.
Lagde den sjokoladerullekaken idag..
Tenkte når jeg tok ut av bunnen og lagde kremen at dette såg jo ikke godt ut..
Men så smakte jeg og plutselig var halve kaken spist og jeg er kjempe kvalm..
Kjeeempe god :)
Minner meg på at jeg må teste ut denne med mandelmel, for jeg tåler gluten mye dårligere enn før nå. Det funker nok helt utmerket tenker jeg. Altså mandelMEL og ikke malte mandler.
Jeg prøvde den med syltetøy og krem i en bursdag for et år siden eller så, og kaka ble så fort borte at jeg knapt rakk å ta en skive selv.
Jeg synes denne trenger å bumpes. Vi skal snart ha bursdagsfeiring her i huset. Rullekake er genialt å lage porsjonsbløtkaker av. Skjær i passe tykke skiver, legg utover på et fat, sprøyt ut en kremrosett på hver bit og pynt med et bringebær eller jordbær og et mynteblad.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.