< Tilbake til oversikten

Imse sin lavkarborullekake

#1

Yonah sa for siden:

Ok, jeg tok utgangspunkt i PC-snuppa sin sukkerbrødbunn, men den var litt liten og jeg ville gjerne prøve glutenmel til noe. Og resultatet ble noe både mannen og ungene satte pris på( søtet med sukrin får de smake litt)

4egg
3ss sukrin eller splenda
1ts bakepulver
2ts johannesbrødkjernemel
2 ss avfettet mandelmel
(orginalt laget jeg denne med 2ss gluten, mandelmel fungerer like bra)

Pisk hvitene stive, ha i søtning og pisk inn en og en eggeplomme, dette er den raskeste måten å få eggedosis..
Sikt og vend inn "melet" og bre ut på bakepapirkledd stekebrett. Stekes i 10-12 minutter på 200grader.

Legg et bakepapir oppå bunnen, legg stekerista oppå og velv hele greia opp ned. Dra løs bakepapiret med en gang, men la det ligge løst oppå.

Avkjøl litt, også ruller du sammen bunnen( fortsatt med bakepapir på begge sider), la den ligge sammenrullet til den er kald.

Så har du på bringebærsyltetøy, det kan du lage av ferske eller tinte bringebær og ønsket søtning, evt kok opp med bittelitt johannesbrødkjernemel så det ikke blir så rennende. Rull sammen, la ligge litt og trekke og server.

Sjokoladerullade:

Nå er det helt sikkert flere fremgangsmåter å gjøre etter at man har tatt kaka ut av ovnen, jeg er en kløne på rullekake og denne så faktisk ut som en rullekake mot mine andre tidligere forsøk:D
Jeg spekulerte på å strø sukrin på bakepapiret slik man gjør med sukker på vanlig rullekake, men jeg anser det som unødvendig søtning og jeg liker ikke sukrin som strøsukker.

Oppdatering på sjokoladerullekake kommer om en uke eller så, jeg skal nemlig bake til min bursdag den 16. , 17.mai og mannen sin bursdag den 18. Så da fikser jeg en med bringebær og en med sjokoladebunn med noe smørkrem. Sjokoladerullade med smørkrem er noe av det beste jeg vet.

Jeg vil gjerne ha tilbakemelding på oppskriften og forbedringer!

Her er i allefall et perfekt utgangspunkt til den populære desserten Charlotte Russe!


#2

torunn85 sa for siden:

Hørtes, og så, kjempegod ut :) takker for oppskrift!
Kanskje den skal prøves til helga? :D


#3

Iset sa for siden:

Jøss, det ser jo ut som vanlig rullekake! :hyper: Takk, Imse! Jeg er veldig glad i smørkrem eller pisket krem i sånne kaker, det går jo og an. Sjokoladesmørkrem, mmm. Eller sjokolademousse, eller sitronfromasj. Nammis!


#4

Smakfull sa for siden:

Lagde denne nå nettopp, hadde alle ingrediensene tilgjengelig, så da var det bare å prøve seg :)

Og jeg må si at jeg ble meget positivt overrasket! Bunnen så jo ut som alt annet man "baker" på lavkarbo, men smakte jo helt lik sukkerbunn :D

Jeg hadde ikke glutenmel, men brukte proteinpulver i stedet og jeg brukte fiberhusk :)

Liker også veldig godt den spenstige gulfargen :D


#5

tina therese sa for siden:

ÅHH!!!
Denne så jo bare helt fantastisk ut!!
Skal prøves i nær fremtid:D


#6

Yonah sa for siden:

Jeg klarte ikke å la være å prøve på en til.. Så jeg bakte en med sjokoladebunn og hadde i 4ss sukrin( syntes 3 ble litt lite) og 3ss bakekakao. Stekte i 14 minutter.

FYll:

150g smør
1ts kaffepulver oppløst i litt vann
2dl sukrinmelis
200g philadelfia
2ss kakao

Jeg syntes det ble så lite med bare smør, at jeg hadde i en pakke philadelfia i smørkremen. Jeg har ikke regnet på karboinnholdet, men jeg har prøvesmakt:lol: Og det var jo godt! Lurer veldig på om denne egner seg til frysing? Burde gå utmerket det.


#7

LineJM sa for siden:

Den så veldig god ut! Og sjokoladevarianten høres også super ut :)
Jeg lurer på: når du skriver ts og ss bruker du vanlige kjøkkenskjeer eller er det sånne måleskjeer du har brukt?


#8

wevi sa for siden:

aaah. :) Denne oppskriften skal æ ta med mæ på sommerferie på hytta. Enkel og grei, og så kan æ ta en liten kakebit tell kaffen når slekta koser seg. Skal prøve den nå til 17. Mai først. Vil prøve den med sjokoladesmak merker æ. Sikkert smart med filadelfia, blir litt friskere. Er helt sikker på at den kan fryses.

Har jobbet som kokk på et sykehjem og bakt et utall rullekaker og da klinte æ fyllet på så fort den va kommet ut av ovnen og rullet sammen. Det er litt dumt med smørkrem så klart, men med syltetøy går det helt flott. Det var jo med vanlig sukkerbrødbunn riktignok, og da er det viktig å være snar før bunnen stivner for å slippe sprekker. Vet jo ikke enda hvordan denne konsistensen er. :)


#9

Yonah sa for siden:

Når man lage mat så bruker man måleskjeer til oppmåling, ellers vil mengden variere enorm! Måleskjeer er laget etter visse standarden, spiseskjeer og teskjeer du spiser med kan variere i størrelse..
Eller skal en måleteskje, spiseskje el.l alltid være skrapet av på toppen, ikke klem eller trykk ned, bruk feks lokket på bakepulveret eller en kniv å dra over skjeen med.


#10

Yonah sa for siden:

Jeg har alltid feilet fordi fyllet tyter ut og kaka sprekker, denne sprakk ikke, selv om jeg rullet den sammen lenge etter at den kom ut av ovnen.

Smørkrem bør ikke has på før kaka er kald ja, men det går helt supert å rulle sammen denne uten sprekker. Den ble kald på tiden jeg brukte på å røre sammen kremen. Denne gangen lot jeg den ligge med et bakepapir under og et over til avkjøling og den sprakk ikke da heller.


#11

Timona sa for siden:

Denne så deilig ut!
Regner med at glutenmel ikke er det samme som glutenfritt, får man kjøpt dette i helsekost?
Jeg har bake pro, kanskje jeg kan bruke det isteden? Eller bør man ha glutenmel?


#12

Yonah sa for siden:

Glutenmel er det man trekker ut når man lager glutenfritt mel. Du må ikke finne på å bruke glutenfritt, for det er en karbobombe!
Jeg aner ikke hva bakepro er. Jeg ville prøvd med et par ts ekstra med johannesbrødkjernemel.


#13

sirimor sa for siden:

Åå duh... det så kjempegodt ut!
Dette skal utprøves nå i helgen, helt klart;)
Takk for oppskrift og flotte bilder Imse!


#14

Anette_l sa for siden:

Hei:)

Jeg prøvde denne som bløtkakebunn og den ble helt fantastisk :)
Jeg doblet røren og laget to litt høye rundinger på en bake/stekeplate, en på hver stekeplate. Hev de i stekeovnen en og en og vips så hadde jeg to lag til en rund og god bløtkake :) Fylte med bær og pisket krem :)


#15

tina therese sa for siden:

Jeg har laget en med sjokolade og en med rørte bringebær i dag
og begge ble kjempe Bra!:D
Suveren oppskrift denne bunnen her altså-
gleder meg til å lage bløtkake av den!
Fristet å lage en rull uten søtning men med litt salt istede,
og lage en slags påleggsrullade.....
Feks. med philadelphia med gressløk og røkt laks eller skinke feks...:rolleyes:


#16

Yonah sa for siden:

Så gøy at dere likte oppskriften!

Jeg laget uten søtining og med smøreost og spekeskinke på. Skal ha til lunsj i morgen;)

Skal lage sjokoladebunner til mannen sin bursdag på tirsdag, fylle med jordbær og krem.


#17

Sisteinnsats sa for siden:

Ungene og jeg laget denne i dag, og den ble ikke akkurat som den du laget, Imse..

For det første har jeg aldri pisket eggehviter før, så jeg vet ikke om de ble "stive" nok (skal de bli stive som i ikke flytende lenger?), og jeg laget også veldig sjelden eggedosis og var usikker på om den ble stiv nok. Den var helt flytende ihvertfall.

Jeg siktet alle meldelene og vendte i, men det ble klumpete og vanskelig å få jevnt.

Det ble en tynn tynn bunn som kom ut av ovnen, som smakte godt, men altså ikke ligner på din i det hele tatt..

Hva har vi gjort galt?


#18

Yonah sa for siden:

Høres ut som om du ikke piska eggehvitene godt nok nei. De skal være så stive at du kan snu bollen på hodet eller sette en teskje oppi uten at den velter;) Den blir jo litt mere flytende når du har i eggeplommene, men den skal være tykk og luftig.
Min bunn er jo ikke like tykk som vanlig rullekake, men ikke så flat som det høres ut som din ble.


#19

Sisteinnsats sa for siden:

Aha!

Da skal vi prøve igjen en annen gang! Jentene var gira på sjokoladevarianten, så det spørs om jeg ikke må til innkjøp av Sukrinmelis gitt. :)


#20

Aylvar sa for siden:

Kakene ser super gode ut!
Hva er karbo innholde?


#21

ivrig sa for siden:

Kan jeg bytte ut glutenmel med bakemix? eller fiberhusk?


#22

Yonah sa for siden:

Denne hadde jeg nesten glemt. Lurer på om jeg en dag skal prøve å lage denne med mandelmel, må jo prøve mandlemelet til noe..

Jeg har ikke regnet ut karbene, fordi jeg husker ikke hvor mange karber det er i glutenmel. Men summasumarium er det så få at man uten problemer kan ta et par biter til søndagskaffen på ketogent kosthold.


#23

kvaifaen sa for siden:

Lagde den sjokoladerullekaken idag..
Tenkte når jeg tok ut av bunnen og lagde kremen at dette såg jo ikke godt ut..
Men så smakte jeg og plutselig var halve kaken spist og jeg er kjempe kvalm..
Kjeeempe god :)


#24

Yonah sa for siden:

Halve kaken var kanskje litt vel mye ja...

Minner meg på at jeg må teste ut denne med mandelmel, for jeg tåler gluten mye dårligere enn før nå. Det funker nok helt utmerket tenker jeg. Altså mandelMEL og ikke malte mandler.

Jeg prøvde den med syltetøy og krem i en bursdag for et år siden eller så, og kaka ble så fort borte at jeg knapt rakk å ta en skive selv.


#25

smgj sa for siden:

NÅ begynner du å snakke, ja... :) Jeg vil også ha glutenfri rullekake... :sikle:


#26

Yonah sa for siden:

Jeg har begynt å planlegge bursdagsselska neste helg. Da skal denne bakes. Går fint an å bytte glutenmelet med mandelmel.

Jeg skjærer den i skiver og pynter med en kremrose( har svær sprøytetipp) og evt revet sjokolade eller noen skiver jordbær. Alle liker denne faktisk.


#27

Dietta sa for siden:

Så flott at du bumpet denne Imse - for denne har jeg ikke fått med meg :o
Superenkel og kjapp å lage hvis man får gjester litt brått på.... :D


#28

Yonah sa for siden:

Ja, den er både enkel og rask!


#29

Moogie sa for siden:

Den så spennende ut! Har tenkt å prøve sjokolade varianten idag, men rakk ikke fen. Får se om jeg når den imorgen. Har noen prøvd å fryse den?


#30

Yonah sa for siden:

Jeg synes denne trenger å bumpes. Vi skal snart ha bursdagsfeiring her i huset. Rullekake er genialt å lage porsjonsbløtkaker av. Skjær i passe tykke skiver, legg utover på et fat, sprøyt ut en kremrosett på hver bit og pynt med et bringebær eller jordbær og et mynteblad.


#31

kamp sa for siden:

Funker det like bra med mandelmel istede for gluten (cøliaki..)?


#32

Yonah sa for siden:

Mandelmel er helt glutenfritt, og ja det fungerer godt i stedet for gluten.


#33

married sa for siden:

Denne var ny for meg. Tusen takk for oppskrift :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.