Dere som jobber, åssen gjør dere det med ketolysemat?
Jeg har nettopp begynt i en ny og utfordrende/stressende jobb etter 16mnd i permisjon. En stooor overgang, og jeg har helt mistet taket på kuren. Er redd for å bli sulten og ha lite overskudd når jeg er på jobb, for det ville blitt katastrofe..
Som regel stor lunsj. Pleier å lage form eller noe sånt noe for uken. Ellers blir det salat med masse olje og en osteskive med salami og baconost inni :)
Jeg har alltid med meg matpakke.. middagsrester, salat og noen ganger nannah-knekkebrød med pålegg (som regel ost og/eller salami). Hvis jeg må jobbe overtid har jeg med meg ekstra mat.. jeg er såpass heldig da at jeg vet om jeg skal jobbe overtid på forhånd, hvis ikke måtte jeg nok dratt på butikken og kjøpt noe så det hadde vært problematisk siden butikken er et stykke unna jobb.
Jeg har med meg omelett jeg har laget dagen før som jeg varmer litt i mikroen, salat (jeg kjøper alle grønnsakene og en pakke grillet salatkylling el.l. og lager på jobben) eller grillet kylling el.l. fra butikken. :)
Jeg pleier å spise en solid frokost med en del fett, den får meg til å holde lenge. Nå om dagen er det pannekaker med rømme og bær som er det store. De er og supre å ta med på jobb.
1 stor eller 2 små:
2 egg
1ss bakemix
70g fløte
20g smør
Litt jbkm
Evt litt stevia
Til lunsj har jeg med meg en boks salat, i den er det diverse grønnsaker, kylling eller tacokjøttdeig, rømmedressing og ost. Holder meg mett lenge!
Jeg har stort sett alltid med enten salat (med kylling, egg, ost, agurk og isberg) eller omelett (med kylling/bacon og ost) med på jobb. Er ikke så enkelt å få tak i lavkarbomat på jobb. Vi har nok den dårligste salatbaren her (for min smak). Eneste kjøttet som er der er tunfisk og crabsticks, og det liker jeg ikke. Ikke er det ost i den heller. Så de dagene jeg MÅ spise der blir det salat og agurk... ikke spesielt mektig gitt. Men er blitt veldig flink å huske matpakken min nå da :-)
Om du ikke har tid om morgenen til å lage matpakke kan du enten gjøre det kvelden før eller kjøpe deg en pakke med osteskiver og en pakke med kjøttpålegg å ha på jobben.Om du surrer noen skiver sammen smaker det godt og er mettende.
Eh, selvfølgelig har jeg "matpause". Det jeg spurte om var hva de andre spiste på jobb/hadde med i matpakka......
..............
Takk for svar alle sammen!
Jeg har med meg matpakke, men har blitt brødskive disse tre dagene.
I går rakk jeg ikke å spise lunch heller. men var allikevel ikke sulten. antakelig pga stresset.
Øh, du spurte hvordan vi andre gjør det, ser ikke noe spørsmål om hva vi spiser til lunsj..
Så jeg trodde du lurte på om vi går i saltbaren, tar med matpakke, går på butikken/kiosken eller noe slik.
Men lunsj ja:
En boks med eggerøre/kjøttpålegg og oppskåret agurk/paprika og evt et nannah knekkebrød eller feks en grov tekake( her
Karbomelett( søk her på forumet) som kan varmes, noe grønt til
Tunfisksalat av 1/2-1boks tunfisk, 1 stang stangselleri, en 1¤paprika, 1 stang vårløk, litt agurk, majones/crreme raiche og krydderier etter smak( feks sitron, salt, pepper mm)
Tomatsuppe( finnes oppskrift her på forumet), som du varmer i mikro og har i et par kokte egg i båter oppå, gjerne nannah knekkebrød attåt.
Kaldt kyllinglår, grønnsaker av div. slag i plukkebiter og nøttesalat til( halvbland majones/creme fraiche, ha purrre/vårløk etter smak og hakka nøtter, valnøtt og mandler blandet er godt).
Unødvendig å svare så frekt, Imse, på et helt ok spørsmål. Det er selvsagt vanskeligere å holde seg til en diett når man er i full jobb, enn det er når man er hjemme ved kjøkkenbenken hele dagen. Det er ikke alltid lett, i en stresset hverdag, å skulle spise helt riktig.
Vi har salatbar på jobben, så jeg pleier enten å ha med meg middagsrester hjemmefra og spe på med salat på jobben. Eller så blir det kun salat. Noen ganger har jeg med hemmelagde knekkebrød/brød, o.l. Det går som regel bra, men noen ganger, hvis salatbaren har dårlig utvalg, så sliter jeg med å få i meg noe som er sunt og likevel mettende de dagene jeg ikke har med niste.
Er det frekt å svare at man misforsto? Nå ble jeg oppriktig vbeldig lei meg, for det var alt annet enn meningen å være frekk:(
Jeg svarte i første innlegg på det jeg trodde var et sprøsmål på hvordan vi gjennomfører mat i løpet av dagen. Og lurte også på om vedkommende ikke hadde vanlig matpause( ikke alle jobber så lange dager at de har 3 kvarter -time matpause). Og svarte på at jeg har med meg matpakke på lange dager.
Og videre i neste innlegg sier jeg at jeg misforsto siden det ikke sto rett ut i første innlegg at det var hva slags mat vi har med hun lurte på.
Og i tillegg listet opp div. mat jeg liker å ha med.
Om du synes jeg er frekk som misforstår, så ja vel, jeg er i allefall veldig lei meg nå:nedfor:
I min bekjentskapskrets er det et helt vanlig utrykk, som feks, å har du ikke vanlig matpause? Et uttrykk som uttaler overraskelse.
Jeg ante helt ærlig ikke at dette kunne oppfattes frekt faktisk, jeg ble litt overrasket over dette og beklager så mye.
Jeg har veldig stor medfølelse med vedkommende her som synes det kan være vanskelig å komme i gang med lavkarbomat og få det til på dagtid og lurte litt mere på omstendighetene rundt jobben, feks om kanskje hadde veldig korte matpauser og feks ikke hadde tid til å varme opp mat og bare måtte ha noe raskt.
Der jeg kommer fra så kunne du like godt startet setningen med "er du helt dum i hodet" når du skriver sånn:) Kommer selvfølgelig helt ann på hvilket tonefall man bruker da;) Men det ser man jo ikke på nettet, akkurat.
Jeg beklager så mye, for jeg kunne aldri i verden funnet på å sagt noe sånt til et annet menneske, eller tenkt det. Men på de forumene jeg er ellers er det et vanlig uttrykk som brukes på like linje med "å" og brukes som et sprøsmål.
Imse: Ja, jeg trodde det var frekt ment i første svaret ditt. Men du forklarer deg jo nå, og jeg skjønner at det ikke var det:) Fort gjort å misforstås når man skriver og ikke hører tonefall eller ser aniktsuttrykk.
Men takk for tips.
Jeg har egentlig 30min matpause, men sjelden vi rekker det. ikke har vi kantine eller noe mattilbud.
Uff, er så lett å misforstå når man ikke hører tonefall:( Jeg havner i kategorien som trodde det var litt spydig sagt, men godt det løste seg tilslutt:)
Har forøvrig nylig bestilt en sånn laptop lunchboks og gleder meg innmari til å fylle den med alskens herligheter (tunfisksalat, "left-overs", pålegg, omelett, stangselleri + dip og alt annet av snadder som måtte dukke opp:hungry: )
Mange som er flinke til å lage mat her på forumet. Selv har jeg ikke tiltak til å lage god mat støtt, og dette med "rester" er et fremmedbegrep for meg. Maten blir borte i løpet av ettermiddagen uansett hvor mye jeg lager. x)
Gjør det veldig enkelt på jobb. Kjøper en pose eller to med 450g paranøtter fra NØTTS (ca 45kr). Godt, overraskende mettende og så enkelt som det kan bli! Varierer litt, kjøper kanskje walnøtter eller mandler, kanskje en avocado eller noe ost en gang i blandt, men med 3g karbo per 100g, en god del protein og massive mengder fett er paranøtten kongen av lavkarbo matsnacks for meg. ^^
Jeg lager det microbrødet og har med til matpakke. Det er raskt og enkelt (har IKKE tid til mye kokkelering om morran! :p) Kjapt å trykke i seg noen munnfuller om man ikke rekker å ha lunchpause. ;)
Min variant:
20 g mandler
20 g paranøtter
40 g linfrø
-moses med stavmikseren
25 g smør smeltes
-bland "melet" med smøret og ha i
1 egg til slutt
Litt salt
Smør utover et bakepapir (jeg tar et fat under papiret)
2 minutter på full fres i microen
Masse deilig pålegg på så holder det ofte til to måltider. ;)
Har selv akkurat begynt å jobbe igjen etter fødselspermisjon, og hadde det samme problemet selv, men ikke med matpakken men frokosten for å ha en god start. Har bakt ketolyse brødet og synes det er kjempegodt (bruker hvalnøtter i stede for solsikkekjerner jeg da, blir saftigere) Spiser en skive med mye godt pålegg, og har med meg 1 eller 2 skiver på jobb eller en blandet salat med fetaost og skinke eller kylling. Kjempegodt :-)))
Som de før meg har vart, men har jeg verken rester eller salat eller ork til å gå ut eller laget noe kvelden før, pakker jeg:
2 hele egg
noen cherrytomater
noen skiver gulost
noen skiver påleggsskinke
smør
og lager omelett i mikroen på jobben. Funker knall, men det du lager omeletten i må håndskrubbes etterpå. Vaksemaskinen tar ikke eggerestene. :rolleyes:
Hvis jeg hadde vært frisk i dag, hadde jeg hatt med 3 eggmuffins med skinke, samt paprika på jobben.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.