< Tilbake til oversikten

Helgod rullekake/kakebunn

#1

Biggie Small sa for siden:

Denne tror jeg også må kunne brukes som bunn etc., blir helt lik vanlig myk bunn, holdbar konsistens, lett tyggbar, god smak og farge.

Tilpasset oppskrift fra Sukrin.no:

4 egg [4 gr. karb]
100 g Sukrin
30 gr. hvetemel [20,1 gr. karb]
20 gr. glutenmel [4 gr. karb]
20 gr. mandelmel (kjøpt) [1,6 gr. karb]
20 gr. jyttemel (grønn med fiber) [12,2 gr. karb]
10 gr. fiberhusk
1.5 ts. bakepulver
3–4 ss. syltetøy [4 gr. karb pr. 100 gr. fra funksjonellmat.no]
smør/olje til smøring

Bland Sukrin og egg, pisk på høy hastighet til det blir skikkelig luftig eggedosis. Bland tørt i annen bolle og hell opp i eggedosisen, bland det inn på laveste nivå på maskin slik at du ikke får klumper (det gjør at det faller litt ned, men tykkelsen ble super i ovnen).

Mellomstor panne, bakepapir og smør papiret. Hell i røren, og fordel jevnt. 220°C grader i ovnen, i 7-9 minutter. Ta ut formen, legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og snu med en bevegelse pannen opp-ned. Ta av pannen, og bakepapiret forsiktig.

Smør syltetøy (f.eks. lav karb versjonen fra funksjonellmat.no) utover. Jeg hakket et par ferske jordbær i småbiter med i fyllet (man kan bruke mye annet godt også, smørkrem etc.). Rull sammen til en sylinder og stram håndkledet rundt, la ligge en stund så kan du ta av håndkledet og servere. Legg den i en brødpose så den beholder fuktigheten.

Gir minst 20 tykke skiver. Antall karb pr. skive 45/20 = 2,3 gr.

Konsistensen/tykkelsen/størrelsen burde kunne brukes som perfekt kakebunn!

[url="http://i902.photobucket.com/albums/ac224/BiggieSmall41/rullekake.jpg"][/url]


#2

Matgud sa for siden:

Ikke bra å lese om disse godsakene..blir jo helt gal...


#3

Biggie Small sa for siden:

Lett å spise opp, men jeg skal aldri ha dårlig samvittighet igjen, det var før jeg visste om hva karbohydrater faktisk ødela for meg.

Nå kan jeg gå forbi smågodthyller uten å tenke på det engang, akkurat som normale personer!

Koselig hilsen :)
BiSm


#4

Matgud sa for siden:

Huff ja, dessverre for meg har jeg tatt å gitt meg selv en lovlig sprekk pga alt har stått stille i nesten 3 uker. Så nå har jeg knallvondt i kroppen pga intoleransene mine...

Blir å komme tilbake til ketolyse i morgen igjen...går vel opp alt jeg har gått ned tenker jeg:P


#5

Labomba sa for siden:

Hva er Jyttemel? Har aldri hørt om. :confused:
Den så bare sååå god ut, så den må jeg prøve. :D


#6

Biggie Small sa for siden:

Jeg har stått stille i 7 uker, men så dro jeg til Oslo på daglig jobb, med gåing hit og dit så man ble varm og god, og mindre muligheter til 5 måltider om dagen. Det hjalp endel, nå har det gått -1kg om uka de siste 3 ukene.

Samtidig har det ikke vært tilgang til lavkarb mat hele tiden, så har spist foccacio og noe brød men det har gått bra allikevel.

Vet jo at hvis det går fort opp på en uke, er det heldigvis vannkilo som går fort av igjen så bekymrer meg ikke.

Brukte diett.no noen dager når jeg sto som stillest og skrev opp alt jeg tok i, fant at jeg lå og duppet like under dagsbehovet uten trening.

BiSm


#7

Biggie Small sa for siden:

Jyttemel Teff er et mel som er lagd for de som ikke tåler gluten, og er ment å erstatte vanlig mel.

Jeg fant at kombinasjonen Jyttemel (som gjær liker å spise på) og glutenmel (det som binder gjæren i deigen) ga en fin heving av brød nesten likt vanlig hvetemel :)

Bism


#8

Matgud sa for siden:

Jaa.... Blir så forvirret på forumet her inne..alle sier så mye forskjellig..øk med ditt senk med datt..gjør sånn gjør sånn..men det fungerer jo ikke!

Blir litt lei kan man si:(


#9

Labomba sa for siden:

Får prøve på helsekostbutikkene her da, for det Jyttemelet må jo bare være flott for lavkarbo opplegget. :D Sikkert greit å jevne sauser og sånn med også, for jeg synes JBK blir så klumpete lissom.


#10

Biggie Small sa for siden:

Helsekost har jyttmel der jeg kjøper det som regel. Bruker kun den grønne versjonen, for den virker veldig sunn og næringsrik med teff og fiber.

Men husk at Jytte er høykarb 61.9 pr. 100gr. så å bruke det alene blir så og si som å bruke hvetemel 67 gr. pr. 100.

For meljevning bruker jeg 1-2 ss glutenmel, 1 ts. jbkm, 1ts. fiberhusk og 1 ss. hvetemel eller lign. vanlig mel. Det gir 10-20 gr. karb. delt på 3-400 gram ferdig saus blir det nesten ingenting pr. porsjon.

Prøvde det som hønsefrikasse saus, og både karbere og ikke-karbere syntes det smakte normalt.


#11

Biggie Small sa for siden:

Det blir å ta de beste rådene og teste selv. Siden vi alle er unike variasjoner av våre gener, må man nesten bli kjent med seg selv innenfor lavkarb regimet, og bygge opp sin egen "filosofi" rundt det.

Jeg har delt fordelene ved lav-karb i 5 deler;

  1. Å endelig få kontroll/stopp på den ukontrollerte vektoppgangen
  2. Å lese fra nyere forsking hvor potensielt bra det er for kroppen å unngå overskudd av karbohydrater
  3. Å ha et verktøy som kan gi varig vektnedgang
  4. Å innse at det ikke er deg det er noe feil eller mindre med, men at det moderne kostholdet ikke holder mål
  5. Å kjenne at det å ha kontroll på kroppen, påvirker deg postivt mentalt og energimessig og gir nytt håp

Mvh
BiSm


#12

Matgud sa for siden:

Fornuftig du da:) Gått ned mye?? Jeg har totalt 22 kg til jeg vil ned, tror jeg!..usikker på hvor mye jeg må ned for å føle meg vel.. For at jeg skal være normal på bmi må jeg veie 65-70 kg... Ikke at bmi fungerer bestandig.. Tror nok ikke den stemmer;)


#13

Biggie Small sa for siden:

Glem BMI, blodverdier (God kolesterol HDH etc. er mye viktigere).

Ikke bli sjokkert da, men du kan se vekten min før, nå og dit jeg skal på ticket'en i signaturen :eek::D

Om et års tid tror (synser) jeg at du er ganske nært idealvekten din ;)

BiSm


#14

Matgud sa for siden:

Ja, Men det er jo et realistisk mål for deg og..Kjenner ei som har vært mye i media pga forrandrinen sin, 180 nå 60 og noe. Men hun tok operasjon da....

Å hjernen forsvant med operasjonen for og si det slik!!!

Stå på:) Jeg håper bare du klarer å få hodet med du oxo, jeg føler meg ikke noe penere etter et vekt-tap på 12 kg..... Det ligger i hodet. føler meg større nå enn for 12 kg siden ...:(


#15

Biggie Small sa for siden:

Jeg har en 2 års plan så får vi se om jeg rekker det :cool: Og det skal ikke noen lur doktor å rote med kniv i meg nei!

Så på bildet ditt nå, hvis du tar et komplimang så ser du knallsøt ut synes jeg da :)

Så håper du får det til også og kan fortelle om det til andre, jeg gjør det hvis de er interessert og spør pent :D

BiSm


#16

Matgud sa for siden:

Hehe, takk takk du!

Å fortelle det til andre går vel greit, men har venninner som ikke ser forskjell, som synes jeg ser lik ut enda. men ikke like stor som enkelt av bilder jeg har da, som hun synes jeg burde slette!!!..:P fin venninne du? jadda...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.