< Tilbake til oversikten

Kan fiberhusk erstatte jbkm?

#1

R0SA sa for siden:

For det første er jbkm veldig dyrt, for det andre får jeg en sånn sleip følelsen oppe i ganen av det.

Fiberhusk er jo også et bindemiddel, bruker det når jeg baker. Det får jeg ikke den sleipe følelsen i ganen av.

Kan jeg erstatte jbkm i f.eks. fløte/rømmegrøten med hell? Noen som har prøvd det?


#2

Gerd sa for siden:

I grøter er ikke fiberhusk noe bra. Det har jeg prøvd, og satt igjen med en dissende geleklump blæh
Fiberhusk egner seg best i ting som: brød, vafler,pannekaker,knekkebrød

:)


#3

Ferskenbeinet sa for siden:

huff ja, fiberhusk bli geleklumper i flytende ting! Blæhh
Jbkm er da ikke så dyrt, er jo ikke akkurat som en bruker hele boksen heller? Gjerne du har brukt for mye siden du har følelsen av at det er dyrt og gir deg problemer med ganen?


#4

R0SA sa for siden:

Ok, da dropper jeg det. Takk for svar.

Har ikke brukt for mye nei, har fulgt oppskrifter. Jbkm er dyrere enn fiberhusk, er bare det jeg mener.


#5

arnakristin sa for siden:

Hei,
Jeg bruker fiberhusk i rømmegrøten det har gått fint, liker ikke smaken og konsistensen på JBK.


#6

R0SA sa for siden:

Hvilken oppskrift bruker du da, Arnakristin? Og det blir ikke klumpete slik de andre beskriver? Hvordan unngår du det?


#7

arnakristin sa for siden:

Hei,
Jeg har brukt denne: Rømmegrøt, lavkarbo
Stavmixer er et uunnværlig verktøy…


#8

Gerd sa for siden:

Hvor mye fiberhusk bruker du? I forhold til jbk?

(jeg har ikke prøvd fiberhusk i rømmegrøt, bare fløte/smørgrøt)


#9

arnakristin sa for siden:

Hei,
Lenge siden jeg har lagd rømmegrøt, så måtte lete litt da jeg har svart på det spørsmålet før. Ser at jeg brukte en toppet ts med fiberhusk, men da var jeg fortsatt ikke helt fornøyd med konsistensen, så da har jeg helt sikker hatt i litt mer. ...men jeg syntes den smakte bedre med fiberhusk enn jbk.
Når det gjelder konsistensen så tenker jeg i forhold til høykarbo varianten. Lavkarbo varianten ligger så langt unna i smak og konsistent fra det jeg er vokst opp med at jeg ble like skuffa hver gang jeg lagde det så jeg har faktisk ikke lagd rømmegrøt det siste året.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.