< Tilbake til oversikten

FOCCACIA brød (bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Foccacia brød.
Jeg tok utgangspunkt i Solsikkebrødet , men jeg brukte malte sesamfrø istedenfor solsikke-kjerner. Jeg har og i dag kjøpt en pakke ridderheim tomater i basilikum og parmesan

[CENTER][/CENTER]

I deigen hadde jeg og en ss av oljen fra tomatpakken og en t-skje av basilikumblandingen i samme pakke - den ferdige deigen tok jeg i bakepapirkledd form - dryppet mer av oljen over og la en del tomater på toppen, samt litt pastakrydder og maldonsalt - stek etter anvisning i oppskriften. Jeg fikk litt for høy temperatur i ovnen så brødet mitt ble litt mørkt.
Dersom man ikke har disse tomatene (noe jeg sjelden har) kan en smaks sette deigen med feks pesto, men den kan fint brukes uten ekstra smak og.
En kan og ha cherry-tomater , evt oliven , bare urter eller godt rydder på brødet, men ha alltid dråper god oliven olje over før steking -grovt salt gir også god smak

Utrolig godt til både skalldyr og grillmat -skikkelig sommerbrød.

[CENTER][/CENTER]


#2

Smakfull sa for siden:

dette så helt herlig ut :) Tror jeg skal teste ut dette til uken :)

Er spent på om kjøkkenmaskinen min klarer å knuse de solsikkekjernene, er harde greier.


#3

Yonah sa for siden:

Dette så kjempegodt ut! Dette må jeg prøve en gang!


#4

Tinkelpinkel sa for siden:

Å, jeg har ønska meg lavkarbo focaccia-oppskrift! Denna skal prøves til grillmat i morgen :)


#5

mål:littavetmenneske sa for siden:

Dette var en helt fantastisk oppdagelse. Jeg har holdt på å sprekke av focaccialyst, og nå er det en saga blott!

Jeg har laga en variant av denne flere ganger allerede. Jeg lager deigen med masse sesam- og litt solsikkefrø. (Jeg har forresten i litt mer bakepulver enn i oppskrifta.) Så stapper jeg ned tett i tett med oliven, grønne er jo karbosnåle, men en og annen svart kan man jo unne seg. Innimellom har jeg litt hakka soltørka tomat i oxo. (cherrytomater, helst flådde, er oxo godt) Før herligheten går i ovnen har jeg godt med olivenolje og litt salt på toppen. Jeg bruker enten fersk timian eller rosmarin eller en mix av disse og dytter ned i deigen, har jeg ikke friske urter strør jeg på litt tørre urtekrydder før jeg har på oljen. Når focacciaen er stekt, heller jeg på MASSE extra virgin olivenolje. Slik får man en super fettprosent på produktet, og ikke minst en fantastisk smak. Det er ikke langt unna focacciaen jeg har fått servert i Italia, altså! Å- hvilken lykke! TUSEN TAKK!


#6

Victory sa for siden:

Fikk så utrolig lyst og lage dette nå, men hadde såklart ikke fløte.. Noen som har prøvd uten? Med bare vann? Kanskje blande vann med litt Johanneskjerne-greier? Evt litt mer kremost kan funke?


#7

frkprym sa for siden:

Dette brødet så mye høyere ut enn de på hjemmesiden din. Er det fordi du har mer bakepulver i, eller har du laget større oppskrift?

Ser forresten fantastisk godt ut, og skal bakes i helgen. Passer kanskje godt til 17. mai?


#8

Makronella sa for siden:

Dette brødet er høyere enn de jeg pleier lage. Mulig det hevet bittelitt mer enn det pleier pga finere og lettere "mel" men hoved årsaken er nok at jeg ellers steker brødet på stekeplate og har en mye større flate på brødet -Foccacia brødet ble stekt i en liten ildfast form så det ble høyere av den grunn -ikke så bredt utover -


#9

Donkea sa for siden:

Nå har jeg ikke noen unnskyldning lenger til ikke å fortsette med lavkarbo.. Må vel på butikken i morra :p På tide å bli kvitt litt magefett ;)


#10

Ana sa for siden:

Mmmmm, dette må jeg prøve i morgen tidlig!


#11

Lullen sa for siden:

Dette så digg ut :D


#12

Lullen sa for siden:

Jeg skal lage dette etterpå... :) Husker du hvilken størrelse formen din er på?


#13

meg sa for siden:

Jeg bakte brødet til skalldyrparty i går.
Smakte kjempegodt. Det kommer jeg til å bake flere ganger.:)

Jeg brukte mest sesamfrø og noen solsikkefrø. Hadde en god slump olje i den ildfasteformen før jeg helte i deigen. Soltørka tomater og maldonsalt på toppen.

Det ble virkelig digg, og hele brødet forsvant ;)


#14

Yonah sa for siden:

Lurer på hvordan dette blir som foccatcia jeg? Det var godt som loff, for godt, for karbene flyr fort om man bare spiser i vei.. God som pizzabunn, men litt vanskelig å kjevle ut da en trakk seg sammen noe ekstremt(brukte oppskifta i hovedinnlegget).


#15

Iset sa for siden:

Jeg bakte denne og tok med meg til svigers i dag. HIMMEL! Den smakte jo som lavkarbobrød, på en måte, og jeg klarte ikke å få frøene til mel i food processoren (har ikke kvern), men det ble allikevel veldig godt og så ut som focaccia, som på bildet. Svigermor og svogeren min kranglet om restene, han tok med seg hjem resten minus en stor bit til svigermor (som ikke er på lavkarbo, engang). Blir nok bakt flere ganger ja. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.