< Tilbake til oversikten

Pulver-eggerøre

#1

timich sa for siden:

Noen som vet hva som egentlig er i den "eggerøra" som de serverer på de fleste hotell, storkjøkken etc? Jeg vet den er laget av noe pulver, men lurer på om noen vet om det er karbs i den? Har noen netter på hotell foran meg og det hadde vært kjekt å vite...:)


#2

Yonah sa for siden:

Aner ikke, men det smaker så fælt og konsistensen er grusom. Jeg klarer ikke å spise den.. Jeg tar ost og kjøttpålegg og kokte egg i stedet.


#3

timich sa for siden:

Hehe, ja det er sant;) Litt sånn geleaktig liksom. Håper de har speilegg og bacon:p


#4

Gerd sa for siden:

nå har jeg prøvd å søke mange steder for å finne ut...

når jeg søkte egg erstatning så fikk jeg opp dette:
www.matvareguiden.no/matvare123.asp

Ingen næringsinnhold reginsrert, men jeg måtte le da jeg såg under spesielle egenskaper: "eggfri" :rolleyes:


#5

timich sa for siden:

Hehe:D Tipper at den hotell-eggerøra også er eggfri:D



#7

Gerd sa for siden:

:lol:


#8

Yonah sa for siden:

:lol: Jeg meldte meg inn i gruppa jeg da. For jeg synes dette faktisk er en ting som bør belyses. Man betaler ikke en formue for å ligge på hotell og spiser pulveregg til frokost.


#9

Vettel sa for siden:

WTF?? Erre muuulig? Dette var nytt for meg!


#10

Vettel sa for siden:

Tror dette er noe annet, står at man får kjøpe det i helsekostforretninger. Så er rett og slett produkt for eggallergikere, som kan brukes i matretter, feks vaffler for å få riktig smak og konsistens. Eller noe.


#11

timich sa for siden:

Ja, jeg visste det heller ikke inntil for et par år siden. Men det er eggerøre-erstatning på de aller fleste hoteller...:o


#12

Thaleia sa for siden:

Eggemassen er nok ekte egg, er bare til å se på feks prior sine nettsider under produkter til storhusholdning. Men den ferdige eggerøren av denne massen smaker ikke noe særlig godt, og konsistensen er jo helt grusom... Er nok mer lettvint for kokkene å bruke denne massen, men tror nok de ville hatt flere fornøyde gjester dersom de hadde laget det på skikkelig måte...

Her er ingrediensliste jeg fant hos prior på omelettmix
Ingredienser:
Pasteurisert heleggmasse, salt og sitronsyre E330. 1 kg tilsvarer 20 egg.
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Kalorier
Protein
Karbohydrater
Fett
545 kJ / 130 kcal
12,0 g
0,5 g
9,0 g


#13

viet60 sa for siden:

Det finnes også eggemasse,flytende på kanner.

Jeg har selv jobbet på hotell,så jeg bare sier: prøv å knekk 1000 egg tidlig om morgenen.


#14

Yonah sa for siden:

Det skjønner jeg veldig godt, men heller at hotellet ikke serverer eggerøre enn det skvipet full av ekle rare boboler og tørt som sandpapir..Jeg har klart å kjøpe omelett av sånt pulver noen ganger og jeg kan sverge på at det er "knekk" i omeletten.. Det er wienerpølser som skal ha knekk.

Så ja til kokte egg, nei til eggerøre fra pulver.


#15

Vettel sa for siden:

Synes lavkarbo-medlemmene kan gå i bresjen og melde seg inn i den facebook-gruppa.

JA til naturlig mat!


#16

Iset sa for siden:

Har meldt meg inn. :D


#17

Zhadra sa for siden:

Urk, er det mulig :eek: Jeg har aldri tenkt over det før, men jeg har også opplevd omelett med "knekk". Æsj!


#18

Myrull sa for siden:

Måtte nesten melde meg inn i gruppa jeg også. :p


#19

Flippy sa for siden:

Jøss, de gangene jeg har spist eggerøre på hotell, så har det da smakt akkurat som hjemme......ikke annen konsistens heller :confused:
Dessverre får jeg ikke meldt meg inn i noen trynebok-gruppe, for jeg har ikke registrert meg der, og ikke skal jeg det heller :uskyldig:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.