< Tilbake til oversikten

"God morgen-youghurt"

#1

Jabba sa for siden:

Har fått dilla på denne versjonen av "God morgen youghurt":

1/2 boks Skyr (velg selv hvilken smak)
1 stor ss Creme Fraische
2 ts solsikkekjerner
2 ts linfrø
2 ts sesamfrø
(1 liten ts Splenda hvis ønskelig)

Bland alle ingrediensene og spis i vei.
Jeg heller også over en skvett fløte etterhvert som jeg spiser - blir enda bedre da synes jeg!


#2

StegforSteg sa for siden:

Oi....denne må prøves nå når det er langfri :D


#3

Sivensvans sa for siden:

Så lurt! Takk for tips!:)


#4

caramba sa for siden:

Hei, lurer på hvor mange karber det er i denne frokosten?


#5

Jabba sa for siden:

Aner ikke - har ikke veid og telt. Men jeg er i ketose hele tiden så det er ikke så mye at vi ikke tåler det vil jeg tro. Jeg vil tippe en plass mellom 5 og 6 karber.....


#6

Lille123 sa for siden:

Namnam - tusen takk for ide :)


#7

StegforSteg sa for siden:

Ah - jeg har hatt denne til frokost nesten hver dag siden du la ut oppskriften. Deilig med noe som ikke trenger å varmes eller stekes før jobb ;)


#8

Jabba sa for siden:

Jeg har også hakkede nøtter oppi av og til.....varierer med paranøtter, mandler, hasselnøtter og valnøtter ...


#9

Jabba sa for siden:

Hvor lenge holder du deg mett på denne?

Jeg spiser alltid egg & bacon til frokost fordi da er jeg mett frem til lunchtid....men savner av og til et enklere alternativ ja.....
Vurderer om jeg skal teste denne da...og se om jeg holder meg mett like lenge som på egg & bacon....


#10

vimsen85 sa for siden:

Kanskje dumt spørsmål, men ka e skyr?


#11

StegforSteg sa for siden:

Med en kopp kaffe og cocosa holder jeg meg mett til fra frokost til lunch null problem :)


#12

BlirFjong sa for siden:

Denne skal jeg teste, kanskje med litt soyaflokker også i :)


#13

Jabba sa for siden:

Skyr er en slags youghurt - vel egentlig en slags ost med youghurt "feeling". Du finner den sammen med youghurt i butikken.


#14

vimsen85 sa for siden:

Okei.
Takk for svar! :D Har ei venninne som kanskje vil begynne med lavkarbo og ville ha nåken "normale" frokostting. Eg tåla desverre ikkje laktose :( Men får meg av og til en tur til Sverige eller Finnland der dei har laktosefrie produkta til meg. Men skyr har eg ikkje sett/fått med meg.
Skal anbefale det til venninna mi ;)


#15

fridr sa for siden:

Skyr e fra Island :) E kjempegodt! Men aaalt førr lite fett i... Spis det bære når æ ska kos mæ skikkeli. Må jo ta tabeletta sia æ heller ikje tål laktose :p Åsså spis æ enten cocosa eller nøtter tell, førr å få i ekstra fett :) Nam. De selg det på butikka me godt utvalg.


#16

vimsen85 sa for siden:

Gjer du fridr. Din laktosejuksemaker :P Kanskje eg må teste det en gong da. Kor har du kjøpt den? Eg har tre tabletta igjen av medisinen min. Veit ikkje om eg gidd å kjøp nye..


#17

fridr sa for siden:

Coopen bruka ha Skyr :)


#18

caramba sa for siden:

Har falt helt for "gomorgen" Skyr og har laget min egen variant:

100g skyr naturell
2 ss Creme Fraische
2 ts solsikkekjerner
2 ts linfrø
2 ts sesamfrø
50 g bringebær
1 ts fiberhusk
En dæsj fløte
Evt litt sukrin, men har begynt å like den friske smaken uten søtstoff

Har ikke regnet karber, og mengdene blir litt på slump. Liker å ha fiberhusk i og la den stå litt, da blir den tykk og kraftig, og smaker veldig godt med fløte på :o)


#19

Medli sa for siden:

Testet denne i dag og klarte noenlunde greit å holde ut 4 timer til neste måltid, og da med en times intensiv treningsøkt midt i. Riktignok tok jeg vel en hel Skyr, og kombinert med middagen jeg hadde i dag er jeg litt smånervøs for hva stixen sier i kveld.. Men må vel teste grensene mine littegrann. :)

Får teste med mer creme fraishe, noe fløte og nøtter mot mindre skyr neste gang.


#20

Luna* sa for siden:

Denne var kjempe god! Takk for tips :)


#21

Alm sa for siden:

De fleste som er laktose intolerante tåler youghurt. Youghurt, kulturmelk og rømme er syrnet, og dermed er en del av melkesukkeret(laktosen) blitt fjernet. Samme gjelder alle gule oster. Modningsprosessen har ført til at laktosen er borte. Vær forsiktig og eventuelt prøv deg frem med kremost og brunost.


#22

TrillTrall sa for siden:

Men Skyr er jo så dyrt! Koster vel 3 ganger så mye som vanlig yoghurt naturell omtrent? Har jo en tykkere konsistens, men jeg så noe hadde oppi litt fiberhusk for å tykne vanlig yoghurt og det var jo lurt! :)


#23

vimsen85 sa for siden:

Brunost er konsentrert laktose. Jeg har nok prøvd meg fram i mange år. Tåler veldig små mengder av syrnede produkter. Vanlig ost tåler jeg. Men nå skulle jeg jo komme med forslag til frokost til en venninne som tåler melk. Så da går jo Skyr greit.


#24

StoreLilleMeg sa for siden:

Tuuuuusen takk jabba, for denne.
Nå er både frokost og kveldsmat reddet.
Jeg var SÅ lei egg og bacon.

Jeg laget den med Yoplait sin 0,1 % blåbær i stedenfor Skyr.

Det knaset i tennene og magen ble godt fornøyd :)


#25

Jabba sa for siden:

Ja, denne er god.......og kan varieres mye hvis en roterer litt på ingrediensene.....


#26

Carisma sa for siden:

Ser det står ketolyse i filosofien din. 0,1 youghurtene har alt for mye karber for ketolyse. Bruk rømme eller tyrkisk youghurt i stedet, og bland oppi bær.


#27

Kanskje sa for siden:

Etter hvert som jeg leser og leser her inne, så ser jeg at noen mener skyr er ok, og noen mener det har for lite fett og for mye karber

Så jeg blir veldig usikker.

Ja eller nei ? - når man vil ned i vekt.


#28

BlirFjong sa for siden:

Det kommer helt an på hvilken kostholdsfilosofi man velger. Jeg ville ikke spist den tidligere da jeg fulgte ketolyse veldig strengt. Men nå spiser jeg gjerne en skyr i ny og ne som mellommåltid før jeg trener feks.


#29

Carisma sa for siden:

På ketolyse spiste jeg skyr med fløte i, den er alt for mager som den er.


#30

Jabba sa for siden:

Enig med Carisma - hell over fløte når du spiser den ----blir både bedre og fetere...Og jeg spiser heller aldri en hel boks om gangen - til det synes jeg det er for mye karber...


#31

Kanskje sa for siden:

kanskje jeg skal prøve da, dele den på tre dager kanskje, og med fløte på. jeg trenger mer karber.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.