Aner ikke - har ikke veid og telt. Men jeg er i ketose hele tiden så det er ikke så mye at vi ikke tåler det vil jeg tro. Jeg vil tippe en plass mellom 5 og 6 karber.....
Jeg spiser alltid egg & bacon til frokost fordi da er jeg mett frem til lunchtid....men savner av og til et enklere alternativ ja.....
Vurderer om jeg skal teste denne da...og se om jeg holder meg mett like lenge som på egg & bacon....
Okei.
Takk for svar! :D Har ei venninne som kanskje vil begynne med lavkarbo og ville ha nåken "normale" frokostting. Eg tåla desverre ikkje laktose :( Men får meg av og til en tur til Sverige eller Finnland der dei har laktosefrie produkta til meg. Men skyr har eg ikkje sett/fått med meg.
Skal anbefale det til venninna mi ;)
Skyr e fra Island :) E kjempegodt! Men aaalt førr lite fett i... Spis det bære når æ ska kos mæ skikkeli. Må jo ta tabeletta sia æ heller ikje tål laktose :p Åsså spis æ enten cocosa eller nøtter tell, førr å få i ekstra fett :) Nam. De selg det på butikka me godt utvalg.
Gjer du fridr. Din laktosejuksemaker :P Kanskje eg må teste det en gong da. Kor har du kjøpt den? Eg har tre tabletta igjen av medisinen min. Veit ikkje om eg gidd å kjøp nye..
Har falt helt for "gomorgen" Skyr og har laget min egen variant:
100g skyr naturell
2 ss Creme Fraische
2 ts solsikkekjerner
2 ts linfrø
2 ts sesamfrø
50 g bringebær
1 ts fiberhusk
En dæsj fløte
Evt litt sukrin, men har begynt å like den friske smaken uten søtstoff
Har ikke regnet karber, og mengdene blir litt på slump. Liker å ha fiberhusk i og la den stå litt, da blir den tykk og kraftig, og smaker veldig godt med fløte på :o)
Testet denne i dag og klarte noenlunde greit å holde ut 4 timer til neste måltid, og da med en times intensiv treningsøkt midt i. Riktignok tok jeg vel en hel Skyr, og kombinert med middagen jeg hadde i dag er jeg litt smånervøs for hva stixen sier i kveld.. Men må vel teste grensene mine littegrann. :)
Får teste med mer creme fraishe, noe fløte og nøtter mot mindre skyr neste gang.
De fleste som er laktose intolerante tåler youghurt. Youghurt, kulturmelk og rømme er syrnet, og dermed er en del av melkesukkeret(laktosen) blitt fjernet. Samme gjelder alle gule oster. Modningsprosessen har ført til at laktosen er borte. Vær forsiktig og eventuelt prøv deg frem med kremost og brunost.
Men Skyr er jo så dyrt! Koster vel 3 ganger så mye som vanlig yoghurt naturell omtrent? Har jo en tykkere konsistens, men jeg så noe hadde oppi litt fiberhusk for å tykne vanlig yoghurt og det var jo lurt! :)
Brunost er konsentrert laktose. Jeg har nok prøvd meg fram i mange år. Tåler veldig små mengder av syrnede produkter. Vanlig ost tåler jeg. Men nå skulle jeg jo komme med forslag til frokost til en venninne som tåler melk. Så da går jo Skyr greit.
Ser det står ketolyse i filosofien din. 0,1 youghurtene har alt for mye karber for ketolyse. Bruk rømme eller tyrkisk youghurt i stedet, og bland oppi bær.
Det kommer helt an på hvilken kostholdsfilosofi man velger. Jeg ville ikke spist den tidligere da jeg fulgte ketolyse veldig strengt. Men nå spiser jeg gjerne en skyr i ny og ne som mellommåltid før jeg trener feks.
Enig med Carisma - hell over fløte når du spiser den ----blir både bedre og fetere...Og jeg spiser heller aldri en hel boks om gangen - til det synes jeg det er for mye karber...
kanskje jeg skal prøve da, dele den på tre dager kanskje, og med fløte på. jeg trenger mer karber.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.