< Tilbake til oversikten

Hvor strikse er dere i matveien?

#1

manne sa for siden:

(Denne var det vanskelig å finne en passende tittel til :p )

Er dere flinke til å holde dere til det dere VET dere kan spise eller tester dere ut ting dere MULIGENS kan spise?

Altså; finner dere 10-15 "retter" dere er trygge på og så gjentar de mens vekten går nedover? Eller er det viktigere med variasjon og utprøving?

Dette er jo en livsstilsendring, ja... men for de fleste er det vel snakk om en slankekur i starten?


#2

Yonah sa for siden:

Altså innenfor alle de matvarene man kan spise på ketogen kost finnes det jo hundrevis av retter man kan lage.

Egg er ikke bare egg, du kan lage omeletter med alskens tilbehør, du kan steke som speilegg, eggerøre, egg i skinkefrakk, eggemuffins, pizzabunn..

Grønnsaker, ja her går det vel ikke engang å begynne å ramse opp, det er jo hundrevis av måter å tilberede..

Jeg lager gjerne mat i perioder, feks nå går det mye i pannekaker( 2egg+3ss fløte, 3 små,tynne pannekaker), med skinke og ost, eller krem og en ss most bringebær til kaffekos på lørdag, en annen periode er det koteletter i alle former, så går det i kjøttboller..

Men jeg lager alltid ny mat ofte, og jeg har holdt på i et drøyt år og finner hele tiden nye oppskrifter.

Jeg holder meg alltid innenfor min karbogrense, spiser nok protein og fyller på med fett. Men i starten veide jeg absolutt ALT og var veldig påpasselig, men etterhvert oppdaget jeg at jeg hadde kontroll på karbokvota uten veiing og ting sitter i fingrene. Jeg vet at en så og så stor blomkål gir så og så mange porsjoner mos eller blomkålris, deler opp og fryser ned. Men jeg tar test på meg selv i blandt og veier ting.

Jeg spiser meg passe mett og spiser når jeg er sulten igjen.


#3

sirimor sa for siden:

Jeg er fryktelig lat når det kommer til å teste ut nye oppskrifter, det må jeg bare innrømme. Så jeg går veldig på autopilot i det daglige. Og for meg, er det samtidig en hjelp i å ha menyen planlagt, for ikke å skli ut; når jeg kommer hjem fra jobb og bare ha mat, må ting skje fort:p
Men derimot i helgene når jeg har bedre tid, kan jeg ta for meg en oppskrift som ser god ut, og så lage den. På den måten får jeg innarbeidet litt variasjon, slik at jeg har flere retter jeg kan lage i "blinde".
Men ja, strikt i den forstand at jeg holder meg til rene matvarer som kjøtt, fisk, grønnsaker, olivenolje, smør, litt rømme og litt majones. Ligger mest mulig unna nøtter, sukkererstatninger (fordi jeg blir så hekta, og så er det dyrt...), brød og kakeerstatninger og tildels øvrige meieriprodukter.


#4

manne sa for siden:

Variasjoner innenfor hvert område er jo en ting... egg, grønnsaker, kylling osv... Jeg mente vel mer uttesting UTOVER dette. Litt mer sånn som sirimor er inne på; ting man ikke egentlig burde spise...


#5

Yonah sa for siden:

Men da er spørsmålet, hvorfor spise ting som ikke er tillatt når det faktisk er tusenvis av ting du KAN spise.. Spiser jeg en softis har jeg sprukket, og ferdig med det. Det var sjelden planlagt og ikke gjennomtenkt og jeg får noen kg med vann på kroppen som sitter i noen dager til en ukes tid. Ja, jeg er ikke perfekt, men jeg går ikke rundt og tenker på ting jeg ikke kan spise.


#6

manne sa for siden:

Som er det jeg forteller mannemannen også...hehehe. :D

Han går nemlig rundt her og sukker litt for seg selv...men når jeg spør om han har det veldig fælt med maten han får servert så synes han jo ikke at han har det da...det er bare det at det ikke er sprømix og toppris... :p


#7

sirimor sa for siden:

Ja...skjønner jo at det er litt trist på en måte. For meg tok det laaang tid før jeg var forsonet med at det ikke var så fælt at jeg ikke kunne spise ditt og datt mer. Det tar tid å snu den tanken, men det er mulig.
Det finnes alternativer man kan lage til spesielle anledninger, men i hverdagen er det ordentlig mat som teller.
Som Imse sier, må vi prøve å fokusere på alt det gode vi kan spise oss gode og mette på (kontra Grete Roede), isteden for å sørge over det vi ikke kan.


#8

Iset sa for siden:

Mannen min er ekstremt strikt, han skal ned i vekt. Jeg skal ikke ned i vekt så jeg er ikke så strikt. Egentlig altfor LITE strikt med tanke på at jeg får bedre helse av å leve på konsekvent lavkarbo ... Jeg merker at det å være slank fort blir en hvilepute, jeg kan unne meg ditt og datt. Jeg går ikke opp i vekt, forbrenningen min er nesten skremmende høy, men jeg merker jo at jeg blir elendig i form og psyke av for mye raske karbs.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.