Marihønemor sa for siden:
Trenger tips om hva jeg kan bruke av smør og olje når jeg skal steke maten min ;)
Marihønemor sa for siden:
Trenger tips om hva jeg kan bruke av smør og olje når jeg skal steke maten min ;)
Yonah sa for siden:
Bruk smør( smør er smør og heter smør og ikek melange, bremykt el.l.). Det gir god smak, tåler varme passe bra og er sunt fett.
Du kan bruke feks oliverio rapsolje for steking, personlig liker jeg ikke olje og i tillegg gir den mye omega 6 i forhold til omega 3.
Du kan også bruke kokosolje( feks cocosa, det brune glasset), det er nøytralt både i smak og når man tenker forhold omega 6-omega 3.
Kitt sa for siden:
Det finnes bare en type smør, eller sagt på en annen måte, det er bare smør om det står SMØR på pakken. Alle typer margarin vil vi helst holde oss unna!;)
De "lærde" strides om oljer. Ekstra virgin er best, men hvilken olje som er bra for deg og hvilken som tåler varmen ved steking etc er ikke så lett å bli klok på!
Kopiert fra forum:
Kom over en morsom artikkel på flere sider i KK (nr 12 2004). Det var et sammensatt smakspanel (flest kokker) som skulle teste ulike olivenoljer man får kjøpt på butikken. Alle oljene er xtra virgin! Pris, flaske, holdbarhet, lukt og smak ble vurdert.
Best i test:
Nummer to i test:
Orker ikke skrive opp alle de som lå i middelskiktet.
Tapere i testen, som alle fikk terningkast 1:
Karakteristikker om disse taperne var: "harskt, surt, helt forferdelig vondt, kjemisk, rustikk taverna og båtolje, minner om dårlig urinprøve, bitter og ekkel, maling, lukter som det grå limet vi brukte i forminga"
Såååååå, konklusjonen er: Hvis du ikke liker olivenolje - prøv igjen! Prøv vinneren i denne testen, den ER god! Xtra virgin er altså ikke nok - man må finne de gode og litt dyre merkene.
Og videre:
Vi får rimelig unyanserte råd fra våre ernæringsmyndigheter: "Bruk olje!" er hva vi får høre. Men de sier ikke at noen oljer er helseFREMMENDE mens andre er direkte UHELDIGE for vår helse. Og vi får ikke informasjon om at vi ikke bør steke i oljene (da er sjansen stor for at vi ødelegger oljen selv).
Maisolje, solsikkeolje og soyaolje bør HIVES, av fire ulike grunner:
Desverre så drar denne lista med seg majones, kaviar og majonessalater i dragsuget.... :rolleyes:
Olivenolje, rapsolje, avokadoolje og makadamiaolje inneholder mye enumettet fett som er positivt for fettforbrenning, ledd, hud m.m.
Linfrøolje, valnøttolje og tran inneholder mye omega-3, og er meget varmeustabile. Bør brukes som kosttilskudd, eller over salat.
Kokosolje (Cocosa) er den oljen med mest mettet fett, noe som er gunstig ved varmebehandling av mat.
På etiketten av alle oljene MÅ det stå kaldpresset eller xtra virgin, for at de skal være sunne.
Litt komplisert? Ehhh, ja. Men man trenger jo ikke huske hva alle disse omega-ene er for noe, bare man husker hva som er sunt og usunt... :cool:
Jeg foretrekker rapsolje som flere kokker anbefaler, men har fått pepper for det valget også! Skal ikke være lett, dette her altså!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.