Har gjort litt endringer på min opprinnelige oppskrift på satay saus, og kom frem til følgende:
400 ml kokosmelk (1 karb pr 100 g)= 400 g = ca 4 karber
4 ss peanutsmør (15 karb pr 100 g)= 90 g = ca 13,5 karber
4 ts tamarindsaus (39,2 karb pr 100 g)= 14 g = ca 5,5 karber
3 ts red curry paste (18,1 karb pr 100 g)= 16 g = ca 2,9 karber
3-4 ss Sukrin (eller etter smak) = 0 karber
Evt. litt johannesbrødkjernemel for å tykne sausen = 0 karber
Totalt blir dette ca 440 gram saus = 25,9 karber
Du kan bruke samme mengde sitronsaft istedenfor tamatrindsaus, og da blir det ca 2 karber mindre totalt.
Man skal egentlig også ha peanøtter i sausen, men de droppet jeg pga de ekstra karbene. Er jo peanøttbiter i peanøttsmøret.
Kok kokosmelk og curry paste (dersom du vil ha tykkere saus, spar litt kokosmelk som du rister ut joh.brødkjernemelet i) i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus/sitronsaft. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og kok i ca. 2 minutter.
Dette er kanskje mye karber for noen, men jeg har regnet ut at f.eks:
50 g saus = 0,5 dl = 3,2 karber
100 g saus = 1 dl = 6,4 karber
Skjedde noe rart her nå så innlegget ble postet før jeg var ferdig.
Men det siste jeg skulle legge til var at om man har f.eks tar 1 dl av sausen og heller over ferdigstekt kylling så trenger man ikke noe mer saus egentlig. Med en lett salat til, så blir ikke denne middagen så ille. Om jeg skal spise en slik middag, så spiser jeg lite karber resten av dagen slik at jeg får "spart" opp litt.
Ja det gjør det nok helt sikkert, men jeg har ikke funnet det i nærheten av der jeg bor. Vet det finnes et peanøttsmør med mindre karber, men aner ikke hva det heter eller hvor de har det. Curry pasta vet jeg ikke, for de har kun Santa Maria her jeg bor :-)
Hei!
Jeg lager av og til mandelsmørsaus, siden peanøttsmør har såpass mye karber.
Jeg bruker hermetisk tomat, mandelsmør, chili, hvitløk, løk og div krydderier etter smak, og en skvett kokosmelk eller fløte om jeg vil ha en litt mildere saus..
Mandelsmør kan man kjøpe på hesekost, og du kan sikkert bytte ut peanøtter med mandler i denne oppskrifta oxo :)
Økologisk peanøttsmør fås kjøpt i større matvareforretninger. Det har mindre andel karbohydrater, så vidt jeg husker. Dessuten er min personlige mening at det smaker mye bedre også når det ikke er fullt av sukker :-)
Jeg har funnet et glass økologisk peanøttsmør, men det var minimalt forskjell på karbene. Men jeg syntes i utgangspunktet ikke peanøttsmør er altfor søtt liksom (selv om litt under halvparten av karbene er sukker). Oppskriften har jo ekstra søtning også. Men om noen har tips på navn på varen og butikk som man får kjøpt noen med enda mindre karber blir jeg VELDIG glad :-D
Jeg bruker aldri ekstra sukker i peanøttsausen når jeg lager det. Tror ikke du kommer så mye under 13 gram karbohydrater per 100 gram, ettersom dette er det som finnes i peanøttene. Green Choice Peanut Butter - creamy har nettopp 13 gram. Enten må du lage noe annet, eller spise sausen og kose deg og heller bruke litt mindre av den, tror jeg :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.