< Tilbake til oversikten

Kyllingmuffins med bacon

#1

Tone-G sa for siden:

Denne har jeg kopiert fra dinside.no :) Ser helt nydelig ut!

"Voksenkylling" laget i små former og forsterket med bacon er dette en billig forrett som smaker dyrt - og ser helt ubetalelig ut.
Gå på, det er ikke vanskelig:))

Ingredienser:

2 kyllingbryst
1 ts salt
1 hvitløksbåt
1 eggeplomme
1 ss frisk estragon
2 dl kremfløte
4 skiver bacon
oliven og salat

Framgangsmåte:

Alle råvarene må være kjølige. Bruk helst former av metall, gjerne muffinsformer.
Hakk kyllingbrystene grovt og kjør dem sammen med salt i en foodprocessor eller med en stavmikser.
Ha i hvitløk, estragon og eggeplommen. Spe med fløte litt etter litt, og la massen kjøres seig mellom hver gang du sper.

Smør formene med litt smør og legg baconskivene langs kanten. Fordel kyllingmassen i formene.
Stek dem på 150 grader i et knapt kvarter, til massen stivner.

Server med for eksempel oliven og en liten salat, pluss en spiseskje smakskraftig saus av noe slag.


#2

Tone-G sa for siden:

Ser jo helt nydelig ut!


#3

lifejack sa for siden:

Å, nam :sikle:
Lurer på om dette blir middagen idag, gitt! Har jo alle ingrediensene, så får jeg heller bare improvisere litt med fløten (kan ikke nyte melkeprodukter:( )


#4

lifejack sa for siden:

Da var middagen fortært:)
Jeg stekte baconet litt i en panne først for å være sikker på at det ble sprøtt, men skal prøve uten neste gang (enklere og mindre oppvask). Byttet også ut estragon med basilikum (siden det var det jeg hadde på kjøkkenbenken) og helte oppi en symbolsk mengde soyamelk istedenfor fløten. Ble knallgodt!
Tror dette blir en slager som fremtidig studentlunsj, kanskje med noen variasjoner.
Tusen takk for oppskrift!


#5

Tone-G sa for siden:

Så bra Lifejack!
Takk for at du delte erfaringen din med oss, det ser jo helt fantastisk ut!

Kan tenke meg det blir godt med litt grønnsaker og en skvett fløtesaus over også. Som en god middag :ja:

Blir nok middag her i huset en dag!


#6

Yonah sa for siden:

Nam, dette hørtes godt ut! Og for å gjøre det enda enklere kan man vel bruke kyllingkjøttdeig som kan kjøres til farse med stavmikser.


#7

Tone-G sa for siden:

Ja, og mye billigere Imse:)


#8

Yonah sa for siden:

Ja, det er det kanskje ja. Jeg husker ikke prisen på kyllingkjøttdeig, jeg bruker det så sjelden, fordi jeg synes det lukter promp( men smaker godt)...


#9

Tone-G sa for siden:

Kyllingkjøttdeig koster fra kr 19-29 for 400 g. Personlig er jeg mer glad i smaken på fileer:)


#10

LilleMye sa for siden:

Disse var utrolig gode....ble dagens kveldsmat :)


#11

Kiddoh sa for siden:

Hvor mange karbohydrater er det i en sånn en ?


#12

Tone-G sa for siden:

Bare det som er i egg og fløte.. Tviler på at det er masse karber i estragon.. Regner aldri karber i krydder jeg :nei:


#13

Tone-G sa for siden:

Nam! Denne har jeg glemt :sikle: Nå har de fått ferdig malt kyllingfilet.. Ikke kjøttdeig altså, men rent kyllingkjøtt.. Skal prøves :ja:


#14

TigerTove sa for siden:

Har ikke mindre enn to sultne mannfolk som driver våronn idag, tenker de blir lykkelige om de får disse til lunch :D


#15

Tone-G sa for siden:

:ja: Det er mat for mons :ja:


#16

TigerTove sa for siden:

Omtrent sånn hørtes samtalen oss i mellom ut:

Jeg: Tror du denne blir bra til lunch?
Sambo: Detta så jo råflott ut!
Jeg: Er det ikke sånn vi pleier å spise da?

:lol:

Men fornøyde arbeidskarer blir det nok uansett!


#17

Tone-G sa for siden:

Thihi :lol:

JEg har handla inn til disse, men har kjøpt feil krydderurt.. Kjøpte koriander, så skal det være estragon :hylgrine:


#18

frøken sa for siden:

Blir sikkert supergodt med koriander og:)


#19

Tone-G sa for siden:

Ja, jo.. Nå har jeg endelig prøvd disse da, men syns ikke de var noe for meg.. Var noe med konsistensen jeg ikke likte :)

Men sikkert godt for de som liker malt kjøtt på denne måten.. Jeg liker litt tyggemotstand :ja:


#20

TigerTove sa for siden:

Må si meg enig med Tone i konsistensen, jeg hadde heller ikke estragon og brukte timian i stedet. Smaken ble nydelig, men de ble jo aldri stive og vi endte med å spise dem som farse etter 30 min.. Mulig det er galt temp i oppskriften?


#21

Tone-G sa for siden:

Ja, det tenkte jeg på også... JEg skrudde opp ovnen til 175 grader, og stekte dem 10 min ekstra.. Googlet oppskriften på nettet og så den flere steder med samme temeratur..

Nei, frister ikke til gjentagelse.. Selv om de ser lekre ut :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.