< Tilbake til oversikten

Er det en lege som vet? Torkil?

#1

marithja sa for siden:

Forrige fredag skjedde følgende: satt og spiste av den typen liten mandelkake du får kjøpt i butikken (48kh pr 100 gr), fikk ett skikkelig sukkerrush rett etterpå, ble skikkelig svimmel, veldig kvalm og uvel, blodsukker på 6,3 -ca en time etterpå var jeg så dårlig at jeg trodde jeg skulle kaste opp, så gikk ned på do der jeg svimet pent av ved siden av do. Er det en lege som kan forklare meg dette? Hva skjer, og hvorfor?
Nå må det sies at jeg får slike sukker rush når legen tar glukoseprøve på meg også. Da føler jeg at sukkeret stiger meg til hodet (som når man drikker alkohol) og så blir jeg svimmel. Men har ALDRI før blitt så kvalm eller svimet av.....Forklaring?? anyone??


#2

nellie sa for siden:

Har vel ikke noe med saken å gjøre. Men 6.3 er ikke det ganske lavt blodsukker å ha etter å ha spist sukkerkake?


#3

marithja sa for siden:

Jo det tror jeg, uten å si det sikkert...Men det var tatt med bare for å vise hva det lå på rett før jeg svimte av....


#4

Beatrixie sa for siden:

Blodsukker på 6,3 er ikke særlig lavt.....
Jeg har hypoglykemi,og hadde bs på 1,7 etter en fiskemiddag,var rett før jeg svimte av,fikk kramper,kaldsvetting og synsforstyrrelser.
Etter jeg begynte på ketolyse,har blodsukkeret mitt vært stabilt.

Spiste 2 små kakestykker og en skje dronning maud pudding idag,og ble stappa og uvel.


#5

Beatrixie sa for siden:

Hvor lenge etter mat tok du bs? Hvis jeg ikke er helt på jordet skal det tas ca 1,5 time etter mat for å få riktige verdier.


#6

nellie sa for siden:

Ja, jeg slet med lavt blodsukker før jeg ble gravid. var ofte nede i 2.3 og sånt. Men mente at 6.7 er ganske lavt når man har et "normalt" blodsukker til vanlig og brått spiser masse sukker. Da er ikke opp til 6.7 den værste økninga liksom. Bare en observasjon;)


#7

plastbox sa for siden:

Diabetes Type 1 her. Blodsukker på 4-8 er normalt. Etter et måltid med raske karbohydrater starter blodsukkeret (hos meg som ikke produserer insulin) å stige mer eller mindre umiddelbart.

Dersom hypoglykemi (lavt blodsukker) er et problem for deg så kan det tenkes at kroppen har produsert for mye insulin som i respons til de raske karbene, slik at du en time eller to etterpå fikk lavt blodsukker.

Ellers er blodsukker på 6,3 en time etter måltid veldig bra, faktisk akkurat der det helst skal være, men som sagt.. om kroppen overkompenserer og lager for mye insulin vil du ende opp med lavt blodsukker og medfølgende symptomer som blandt annet svetting, svimmelhet, skjelving, synsforstyrrelser, sult og tap av bevissthet.


#8

marithja sa for siden:

Blodsukkeret ble målt ca 1-1.5 time etter inntak av kake. Tror det var nærmere en time etter....

Så da er det mest sannsynlig at kroppen min produserte for mye insulin, slik at blodsukkeret sank for raskt og jeg svimet av?? Som igjen er en tilstand som heter???

Jeg har de gangene det har blitt målt blodsukker etter at jeg la om kosten hatt en verdi på 5.6- 6.... Så har vel ikke spesielt lavt blodsukker til daglig... Lå på fastende blodsukker på 6.7 FØR jeg la om kosten.... ( hvis det sier dere noe;-) ) Etter ny livsstil har fastende blodsukkerverdier ligget på 5.5 og deromkring....


#9

ada-emilie sa for siden:

Jeg kjenner ikke til filosofien du følger,ja, hvor lavkarbo det er, men Torkil har skrevet at om man ikke er vant til mye karbohydrater og er i ketose får man ubehag av plutselig inntak av karbohydrater i store mengder, fordi kroppen trenger tid til å tilpasse seg. Den kaka inneholdt mye karbo. Det må ha blitt et sjokk kroppen ikke var forberedt på å klare å takle siden den er vant til å forbrenne fett, ikke sukker.


#10

plastbox sa for siden:

Tilstanden heter hypoglykemi og er forholdsvis vanlig. Du kan jo teste det ved å spise et kakestykke og måle blodsukkeret hvert 15. minutt fra like før du spiste kaka til et par timer etter?


#11

marithja sa for siden:

Ja kanskje det....Må tenke litt på den kjenner jeg, ble så skikkelig dårlig...Men er det farlig da? Hypoglykemi?? Må gubben trø te med sukker da neste gang det skjer? Ser på google at det er det samme som føling.... (Håper det IKKE skjer igjen men man vet tydeligvis aldri....) Så hvis jeg måler ett par timer etter vil jeg se at det først stiger, for så å falle drastisk- det er det som er teorien her nå ikke sant?? (Noen ting må jeg ha inn med t-skje...:o)


#12

plastbox sa for siden:

En slik test er ganske ufarlig å gjøre om du som jeg foreslo måler veldig ofte i ca. 2 timer etter inntak av karbohydrater, og har noe søtt klart i tilfelle målingene begynner å stupe. Det er ikke sånn at en føling kommer før du rekker å blunke, bare sett av tid til å måle og følge godt med på hvordan du føler deg. =)


#13

Svadadama sa for siden:

Tror du kan slappe av altså, det du hadde kan nok ikke sammenlignes med føling. Du besvimte, altså du våknet kjapt opp igjen. En som blir bevisstløs pga. føling, altså en diabetiker, våkner ikke opp før vedkommende blir tilført sukker. Altså om man blir bevisstløs pga. lavt blodsukker, hypoglykemi, må det sukker til for å få opp blodsukkeret slik at man våkner igjen.

Tror Ada Emilie er inne på noe. At dette var det man kan kalle en vasovagal syncope, det er en form for besvimelse som kan forårsakes av f.eks. smerte, uvelhet og kvalme eller sterke inntrykk.

En ting til. Det er ikke en selvfølge at blodsukkeret stiger så mye etter at man har spist sukker. Kroppen er jo innstilt på å justere blodsukkeret selv, med insulinutskillelse. Og hos friske unge folk som spiser "normalkost" så betyr det at blodsukkeret stort sett er sånn noenlunde stabilt hele tiden, men at insulinnivåene kan svinge veldig. Jeg er ikke helt sikker på om det er noen stor forskjell ved lavkarbo. Men det kan jo hende at kroppen som er vant til å ikke få tilført sukker bruker litt tid på å justere insulinutskillelsen når den plutselig får store mengder.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.