< Tilbake til oversikten

Cocosa/ sjokoladekonfekt (med bilder)

#1

Makronella sa for siden:

Fantastisk konfekt

Det går fort i svingene når jeg først henger meg på noe. Cocosaen jeg kjøpte forleden er brukt i flere sammenheng -steking, i smoothies av sønnen (han har motsatt mål enn moren da mht vekt. Og jeg har laget kaffekosen til Lena Beatrice i tredobbel størrelse, med litt kaffe etter tips fra henne på chatten hennes. fikk fine biter som ligger i en liten boks i kjøleskapet og slett ikke smaker dumt.

Jeg kjøpte den uten smak sist så idag var jeg tilbake og kjøpte extra virgin -cocosa med kokos smak. I brosjyren jeg fikk sist var det en veldig fristende oppskrift og den er prøvet ut.

Konfekt

250 gr cocosa Extra Virgin
250 gr sjokolade 50 - 70%

Hakkede nøtter eller mandler

Jeg kjøpte cloetta mørk sjokolade 72% kakao og hadde hasselnøtter.

[CENTER][/CENTER]

Cocosaen settes i varmt vann slik den blir flytende og sjokoladen smeltes i vannbad. Bland så disse to godt.
Hakk nøtter eller mandler og legg de i muffins former eller annen form -Jeg valgte en liten glassform som jeg kledde med matpapir.

[CENTER][/CENTER]

Hell sjokolade /cocosa blandingen over og sett kaldt til det stivner .

[CENTER][/CENTER]

Ventetiden på at denne skulle bli ferdig var utrolig lang - men omsider kunne jeg ta formen ut og begynne kutte opp. Deler i små ruter på ca 2x2 cm og legger i en boks med matpapir mellom - og de MÅ oppbevares i kjøleskap eller frys - de smelter fort i romtemperatur, men smaken er utrolig god. Det sto ikke oppført mengden nøtter og jeg tok ca 100 gram -halve posen -neste gang går hele posen i. En kan sikkert bytte ut 100 gram av sjokoladen med lys sjokolade og -cloetta har vel en lys en og tror jeg. Jeg tenker og litt forskjellige nøtte-typer - salte peanøtter feks .......... mmm variasjonene er mange her.

[CENTER][/CENTER]

Disse blir nok greie til ettermiddagskaffen ( formiddags, morgen .......) fremover. Mektig smak så det går nok ikke så mange om gangen men utrolig gode etter min smak. Kokos smaken er mye mindre fremtredende enn jeg hadde forventet.

Under oppskriften i heftet står følgende :
" Denne deilige konfekten er full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter og inneholder minimalt med karbohydrater. " Og det er vel akkurat slik vi liker det ;)


#2

StegforSteg sa for siden:

Oi.... denne skal også prøves :D


#3

Thaleia sa for siden:

Så godt ut! :)
Laget noe lignende(blandet 70% og litt 99% sjokolade pluss cocosa, og brukte konfektformer) med peanøtter og det ble veldig godt.


#4

Tone-G sa for siden:

:sikle:


#5

Tulip73 sa for siden:

Dette må prøves. :sikle:


#6

Lille34 sa for siden:

Åh, må prøves:D


#7

Janne=) sa for siden:

Jeg er helt ny og lurer på hvor man kan kjøpe cocosa?

de så nydelige ut :D


#8

Lille34 sa for siden:

Cocosa får du kjøpt på helsekosten:)


#9

Janne=) sa for siden:

Takk! Virker som om jeg blir stamkunde der framover ;)


#10

Mellon sa for siden:

Blir de veldig myke, eller holder de seg godt i kjøleskapet? Ser urolig digg ut


#11

NitaNita sa for siden:

Nam, prøvde denne i dag og den ble veldig god:). Hadde ikke 250 gr. med sjokolade så jeg hadde 1 ss kakao og 3 ss sukrin og 100 gr. sjokolade som jeg rørte sammen. Jeg brukte 100 gr. peanøtter og d ble bare helt nyyyydelig. Godt med salt og søtt sammen synes jeg.... Så nå kan jeg kose meg med sjokolade når jeg har lyst på:):):).


#12

Nero sa for siden:

Dytter denne opp nå som det nærmer seg helg :)

Har lagd denne sjokoladekonfektene i dag, det ble fantastisk godt!
Smakte litt som delfia-kake.

Dette kommer jeg til å lage om igjen og om igjen og om igjen :D


#13

Mellon sa for siden:

Har lagt denne to ganger nå, og skal lage masse mer. Nå sist hadde jeg litt rosiner i, nestegang tror jeg at jeg skal prøve med peanøtter- liker salt og sjokolade. Vurderer også å kjøpe hvit sukkerfrisjokolade og blande halvt om halvt med mørk- tenker at det kan bli en god lys variant.


#14

Nero sa for siden:

Ja, jeg skal også prøve med peanøtter. Egentlig er det mange muligheter, og hvit sjokolade må bli utrolig godt :)

Skal se om jeg finner sånne små konfektformer et sted, da skal jeg lage julekonfekt - som blir min store kos i jula.

Formen med konfekten står i kjøleskapet og roper på meg, men nå er det nok for i kveld ;)


#15

Idarull sa for siden:

Laget to former i dag med masse cocosa også kokos istedenfor nøtter da. Det ble godt det :)


#16

senorita sa for siden:

jeg liker ikke kokos.. smaker cocosa det samme som kokos? :P Er det mye karber?


#17

Idarull sa for siden:

jeg syns ikke det smaker kokos, men mamma syns det da.. så er ikke helt sikker jeg!

edit: har aldri smakt cocosa uten sjokolade til, så vet ikke åssen DET smaker alene... Men er nydelig i sjokolade :)


#18

Mellon sa for siden:

Jeg bruker IKEA sine isbitformer jeg, akkurat nå går de i flasker og hjerteformer. Har også sånne lange former, laget av de sist, men ble vel store sjokolader, men de er greie å dele opp de lange da. Jeg pleier ta en bit til kaffi hver dag jeg, litt fy, fy kanskje, men trenger det akkurat nå, om det stangnerer vekta, så kutter jeg det ut.


#19

lifejack sa for siden:

Det finnes to typer Cocosa: én med smak og lukt (Cocosa Extra Virgin som blir brukt i denne oppskriften) og én uten smak og lukt (Cocosa Pure).
Den med smak og lukt smaker og lukter definitivt kokos (selv om jeg merker jeg blir temmelig immun når jeg bruker den mye, så da er det de andre som smaker på det jeg har laget som kommenterer det;))
Dersom du ikke liker kokossmaken, er det vel ingenting i veien for at du kan velge Cocosa Pure:)


#20

senorita sa for siden:

Jeg var innom 2 apotek idag og dem hadde ikke hørt om cocosa engang .... Så gikk jeg på helsekosten og der hadde dem, men kun den med smak.. Får vente til dem får inn den andre.. produsenten var tom!! så tydelig at det selges bra.. :P


#21

Vimp sa for siden:

Dette så særs deilig ut!
Hvor får man kjøpt denne cloetta-sjokoladen?


#22

Idarull sa for siden:

Cloetta får man nesten overalt :)


#23

Kjersti`en sa for siden:

Denne har jeg laget i dag, og måtte bare innom og skryte litt her!
Supergode var de!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.