< Tilbake til oversikten

Troikakake

#1

Lisbeth sa for siden:

Denne kaken tar litt tid å lage fordi du må vente til ting stivner/blir kaldt, så det er greit å begynne å lage den dagen før den skal serveres. (Bilde kommer senere, må lade kamera først..)

Nøttebunn
3 eggehviter
150 g sukrin
200 g hasselnøtter

Gelé
Jeg brukte Heistad sin bringebærgele, men man kan også lage gele av funsaft og gelatin (5 dl sterk saft og 6 plater gelatin)

Sjokoladekrem
4 dl fløte
100 g mørk sukkerfri sjokolade
1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget*)
2 plater gelatin

Sjokoladeglasur
1 dl fløte
125 g mørk sukkerfri sjokolade
1 ½ ts bakekakao
2 ss sukrinmelis
20 g smør

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 160 grader
Bruk en rund form (22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunn

Hakk nøttene (hvor godt du hakker dem er en smakssak)
Pisk eggehvitene hvite, etter noen minutter tilsettes 1/3 av sukrinen
Ha så i resten av sukrinen gradvis i bollen mens miksmasteren går
Pisk til du har fått en luftig masse
Hell nøttene oppi bollen med de stivpiskede eggehvitene, og bruk en slikkepott til å vende nøttene inn i massen
Hell massen i den smurte formen og stek på nederste rille i 25-30 minutter
Avkjøl bunnen i formen

Lag gelè, og sett den i kjøleskapet til den akkurat begynner å stivne
Slå gelèen over nøttebunnen, og sett kaken i kjøleskapet til gelèen er helt stiv

Kok opp 2 dl fløte til sjokoladekremen
Hakk sjokoladen, og hell den kokende fløten over
Rør til alt er oppløst, og la det avkjøles helt før du har i resten av fløten
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 minutter
Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2-3 spiseskjeer av fløteblandingen
Varm opp under svak varme, og rør til gelatinen er smeltet
Bland gelatinen med resten av fløteblandingen og vaniljesukkeret, og pisk det til en krem
Fordel sjokoladekremen oppå gelèen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet

Putt alle ingrediensene til sjokoladeglasuren i en kjele og varm forsiktig opp
Rør forsiktig rundt med en slikkepott
Når alt har smeltet tar du kjelen av platen og lar glasuren avkjøles til den er nesten helt kald
Ta kaken ut av formen, og sett den på et serveringsfat
Hell sjokoladeglasuren over kaka, og bruk en slikkepott til å fordele det jevnt
Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet

* Hjemmelaget vaniljesukker:
2 vaniljestenger
ca 2,5 dl sukrinmelis

Skjær vaniljestengene i små biter og kjør dem raskt i foodprosessoren.
Hell på sukrinmelisen og kjør foodprosessoren igjen med av-på-teknikk
Sikt vaniljesukkeret forsiktig gjennom et dørslag
Kjør sukkeret og vaniljen i foodprosessoren igjen til vaniljen er helt finmalt, og sikt igjen

Jeg legger også oppi "brukte" vaniljestenger i boksen for enda mere smak


#2

Iset sa for siden:

Åååh det der er en av mine absolutte favorittkaker! Jeg har bare laget den vanlige, sukrede varianten da. Denne må prøves!


#3

StegforSteg sa for siden:

Ah - jeg skulle virkelig virkelig ønske at jeg hadde stort kjøkken og masse ferdigheter på kjøkkenet :p

Jeg skal prøve å feile på denne tror jeg :ja:


#4

Ferskenbeinet sa for siden:

åhh den så digg ut, bra jeg snart har bursdag!


#5

Tvilling82 sa for siden:

Hvor får jeg kjøpt sukrin? Og åssen lager jeg melis av det?
Kan man bruke andre søtningsmidler? Har noe jeg kjøpte i Sverige som heter Spar. Er utrolig lett pulver.


#6

Nannah sa for siden:

Sukrinmelis får du på Helsekosten:)


#7

Tvilling82 sa for siden:

Kan jeg bruke mandler i bunnen?


#8

StegforSteg sa for siden:

Æsj - helsekosten her i strøket har ingenting :(


#9

Yonah sa for siden:

Denne så veldig god ut!



#11

Tvilling82 sa for siden:

Spør igjen jeg ;) Kan jeg bruke noe annet søtningsmiddel? F.eks. Natreen? I så fall, hvor mye?


#12

Tvilling82 sa for siden:

Haster litt med et svar, da jeg straks skal ut og handle ;)


#13

nellie sa for siden:

Du kan bruke hva du vil:) og må bare smake til selv:)


#14

Ferskenbeinet sa for siden:

denne skal jeg lage i morgen! gleder meg!



#16

Ferskenbeinet sa for siden:

Denne her ble konsumert i går, syns den var god!

NOE skjedde derimot under mousselagingen, den skilte seg! Jeg er usikker hva som var feil, eneste forskjellen jeg gjorde i forhold til det som står var å ha i vaniljeessens istedenfor vaniljesukker. Kan det ligge der? Ellers var alt avkjølt sånn som det skulle... jeg laga litt ekstra krem og vendte den skilte moussen inn i den, så ble det nesten helt bra igjen... Om jeg lager denne igjen vil jeg blande sjokoladeblandingen i 1 dl fløte, kjøle den til romtemperatur (ikke kjøleskap) og vende den forsiktig inn i krem av 4dl fløte. Da er det bankers hvertfall!

Det som ble igjen av glasuren hadde jeg i en boks, fikk et innfall og la oppi en gjeng peanøtter og skar det i biter når det var kaldt. DET var helt fantastisk, så glasuren skal jeg lage igjen både til det formålet og til andre kaker, veldig enkel å smøre utover! (gikk fint med vanlig sukrin i forhold til melis foresten) mmm


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.