Jeg leste en plass at det tar kroppen imellom 1-3 dager å gå i ketose.. Mens en annen plass mener jeg å ha lest at det tar 1-2 uker.. Hva er riktig?
Jeg har også en mann som er glad i å gå ut å spise på restaurant en gang i blant. Kommer jo til å bli krisestemning i heimen om jeg begynner å droppe ut av slike månedtlige middagsdater.. Ødelegger det mye om jeg tar meg en "fridag" fra ketolyse i ny og ned? Skjønner jo at jeg må få kroppen inn i ketose igjen, men dersom det bare tar 1-3 dager, kan det umulig være krise? Eller? Jeg har altså ikke peilig.. Bare funderer litt for meg selv har..
Det tar normalt 1 - 3 dager, avhengig av hvor masse karbs man har i kroppen.
Vil ikke anbefale deg å ta en fridag innimellom, kan fint på ut og spise uten å falle ut av ketose. Dropp pastaen, risen eller potetene og spør etter mer grønnsaker :)
Hei,
…som Fungil sier så tar det 1-3 dager å komme i ketose. Det du kanskje har lest er at det kan ta opptil 4 uker før kroppen har omstilt seg til optimal fettforbrenning
[color=#000000][/color]
…og signerer Fungirl vedrørende restaurantbesøk!
biffrsturanter er også knall! Da får du ofte velge hva du vil som potet og da spør du heller om grønsaker. kokte eller wokede. :sikle: Gikk knall fint når vi var ute vertfall.
Det er bare å nyte middagsdatene med mannen. Er stort sett bare konditorier som ikke har noe annet enn kaffe å tilby for oss. Jeg har vært mye ute. Eneste som bremser meg litt, selv om ketosen holder, er bufeer hvor en kan spise så mye en vil. Da spiser jeg nok for flere dager tror jeg. :rodme:
Jeg brukte åtte timer første gangen, og to dager andre gangen jeg kom i ketose, så det kommer nok an på ja. Etter fire uker på veldig lavkarbo er forbrenningen kommet igang, enzymproduksjonen er ordentlig igang, og da bør du ha nok med energi. Å droppe ut nå og da er egentlig ikke nødvendig, da blir det raskt slikt at "dette er en kur" for å gå ned i vekt, hvilket det IKKE er. Det må først og fremst være for å få bedre helse, så får vektnedgangen komme som en følge av det. En slik innstilling hadde Fedon Lindberg, og det syntes jeg var en bra idè.
NEI!!! Hvilket liv skal man ha da om man aldri kan gå ut å spise med sin kjære eller venner??? Tenk på dette som et kosthold og ikke en diett. Jeg spiser ofte ute og koser meg glugg. Har aldri opplevd at kelnere har sagt nei, eller reagert negativt, når jeg har bedt om grønnsaker istedenfor pasta, ris, poteter, lefser. Og bedt om ekstra rømme, eller rømme isteden for sausen de serverer, eller å få sausen ved siden av. Får jeg den ved siden av, spiser jeg litt av den og har en viss kontroll. :)
Kos deg med mannen og restaurantbesøk!
Aggatuss
PS. Nå har jeg et lavkarbo-kosthold (50-70 gram karbo pr dag), ikke pga. slanking (veier 59), men bedre helse, så jeg har 1 "spis hva jeg vil og hvor mye jeg vil av det"-dag i uka. Ikke noe "ketose" for meg altså. Men holder meg til èn dag i uka; spiser jeg ute flere dager (pga. seminar/reiser) eller skal i selskap, så gjeder fortsatt kun 1 dag. Dette funker for meg, legger ikke på meg eller får hodepinen tilbake eller blir slapp, osv. Alle er forskjellige):)
Jeg var 6 måneder i konstant ketose i fjor, jeg var MASSE ute og spiste. Droppet bare potetene o.l og ba om ekstra grønnsaker eller en salat i stede.
Null stress!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.