< Tilbake til oversikten

Egenkomponert opplegg- har du det?

#1

Sugarpill sa for siden:

Vi er vel flere her inne som har komponert vår egen "filosofi" i stedet for å følge de etablerte oppleggene som Ketolyse, Atkins etc. Selv har jeg gått bort i fra ketogene dietter (fikk ikke noe positivt utbytte av ketose, og ble veldig matlei) og laget min egen plan, basert på det jeg har lest og erfart selv (har vel lest 100 bøker om kosthold nå), i tillegg henter jeg inspirasjon fra giviktkoll.se. Mitt opplegg er moderat lavkarbo, jeg fokuserer på GI/GB, og tillater meg inntill 75 gram karbohydrater pr.dag, mye protein, og moderat med fett. Jeg har også som mål å trene intensivt minst 5 ganger pr.uke.

Fortell om din filosofi, og hvorfor du valgte den!


#2

lillefixen sa for siden:

Jeg kjører akkurat likt opplegg som deg, ned til hver minste detalj faktisk... morsomt! :D


#3

Yonah sa for siden:

Jeg spiser vel det jeg vil, jeg begynte først med egenkomponert ketogen kost, men det funka ikke, fordi jeg ikke hadde nok basiskunnskap og jeg er av typen som ikke bare kan kutte ut brød og pasta og vips ned i vekt. Så leste jeg bøkene til Skaldeman og kom godt i gang.
Jeg har prøvd Fedon kost, men det blir for mye å vippe på kanten med litt for mye blodsukkerfall, så ketogen kost var mye lettere, siden det er bare å spise grønnsaker som vokser over jorden, alt av kjøtt og fisk, smør og for meg: inntil 1dl fløte/rømme og cottage cheese maks en gang om dagen. Veldig enkelt og utrolig variert mat.. Følte nesten det ble mindre variert med Fedon mat siden jeg ikke fikk spist nok av fettet jeg ville spise.

Jeg kaller min kostretning Skaldeman, men jeg spiser garantert mere grønnsaker enn han egentlig anbefaler.. Jeg spiser ketogent, hva det heter er ikke så nøye, det vikgste er å holde meg borte fra skapet med mel, sukker og kakao..Siden jeg er en mester i å bake hva som helst av hva som helst.. På høykarbo er jeg en skikkelig skapsnok og spiser hele tiden for å holde blodsukkeret stabilt.


#4

Vettel sa for siden:

I begynnelsen holdt jeg meg strikt til South Beach. Men underveis tappet jeg lysten på de små håndfullene med fullkornspasta, etc. Og kuttet de ut, strengere på grønnsaker, og inn med mer fett.

Men orker ikke ren ketolyse-kur, da det blir for mange regler, hehe! Så derfor er jeg litt der i mellom.


#5

Rin sa for siden:

Mitt løp er vel også "egenkomponert", jeg unnlater i alle fall bevisst å kalle det ketolyse, selv om det i de fleste praktiske aspekter er det samme - jeg spiser jo ketogent, men jeg spiser ikke grønnsaker til hvert måltid, og mengden karbohydrater jeg får i meg varierer nok fra under 10 til ca 30, sistnevnte når jeg feks spiser ute, eller velger å tillate en caffe latte.

Jeg ser på det som aller viktigst å unngå stress, så jeg har ikke "regler", bare en solid base av kunnskap om hva jeg bør/ikke bør. Og så prøver jeg selvfølgelig å være oppmerksom på hva kroppen min liker og ikke liker, ifht vektnedgang og generell dagsform. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.