Dette er mitt beste forsøk på å lage en erstatning for potetsalaten til grillmaten. Den ble kjempegod :sikle:
1 STOOOR sellerirot
1 liten rød løk
Noen skiver sylteagurk lr cornicons
3 store toppede ss rømme
1/2 pose majones
2 toppede ts dijonsenepp
1-2 ss agurklake lr litt eplesideredikk
salt og pepper
2 hardkokte egg
klippet gressløk
Skrell og skjær selleriroten i små terninger lr staver. Kok dem gode og møre i lettsaltet vann. Prøvesmak så du ikke koker for lite...den skal ha konsistens omtrent som kokt potet.Tar minst 20 min. Hell av kokevannet.( ta vare på det til bruk i suppe)La selleribitene renne godt av og bli nesten helt kalde i et dørslag.
Mens sellerirota koker lager du dressingen og koker egg.
Finhakk løk og agurk bland i en bolle sammen med majones,rømme,sennep, agurklake og krydder.
Når selleribitene er bittelitt lunkene blander du dem inn i dressingen sammen med hakket kokt egg og finklippet gressløk.
Settes kaldt og bør stå noen timer før den spises så dressingen får trukket godt inn.
Synes denne trenger å dyttes opp nå i grillsesongen. Jeg har servert sellerirotsalat til flere som synes den er minst like god som potetsalat, faktisk noen som mente den var bedre.
Veldig godt tilbehør til grillmaten!
Etter at jeg fant en lignende oppskrift i sommer har det bare gått i Sellerirot-salat til grilling. Det smaker så godt! Min mor begynte også å bruke den hver gang, selv om hun ikke driver med lavkarbo.
Nam nam! :)
Bruk vanlig sylteagurk, velg gjerne den du finner med minst sukker i laken. Det er så lite at det spiller egentlig ingen rolle. Jeg bruker det vi har i kjøleskapet. Sylteagurken er en viktig ingrediens i denne altså, tilfører mye smak.
Syltaagurk uten sukker i laken kan kjøpes på utenlandske butikker. Jeg er vant til den typen og takler ikke søte sylta produkter. Men, det er en tilvenningssak.
Hva om du lager den uten egg, tar til sides feks halvparten og har i ett kokt egg?
Jeg pleier å ha 4 egg i denne oppskriften, jeg synes eggene tilfører MYE smak. Men jeg er vokst opp med egg i potetsalat, bestemor i Canada hadde alltid egg og purre i potetsalaten.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.