< Tilbake til oversikten

Pizzalapper (oppskrift fra en venn)

#1

Dennis sa for siden:

150 gr cottage cheese (1/2 boks)
- 75 til 90 gr revet vita hjertego ost (ca. 1,5- 2,0 dl)
- 3 stk egg
- Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

totalt 665 kcal for hele røren. 5 gr karb / 75 gr protein / 38 gr fett

Stivpisk eggehvitene med litt salt for å få de skikkelig stive.

Mos Cottage Cheese, krydder og eggeplommene sammen med en stavmikser, eller klem det ut med en skje. Vend så den krydrete eggeplomme/cottage cheese blandingen og den revne osten forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre, slik at alt blir fordelt i eggehvitene i maks 1 minutt, ellers kan de stivpiskede eggehvitene "falle sammen".

Du kan også kutte opp f.eks. skinkebiter eller stekte baconbiter og blande det inn i røren, om du vil det, men det beste er nok å ha en skje med deigrøra på bakepapiret først, deretter ha på ønsket fyll, for så å dekke over med mere deigrøre.

Settes på en stekeplate med bakepapir med spiseskje. Jeg har på litt mere pizzakrydder el.l. etter at jeg har laget lappene på stekeplaten, syns de ser best ut da.

Lag ca 8- 10 slike lapper, alt etter hvor store/små du vil ha dem. Husk at de "flyter" ut under steking. Stekes midt i ovnen på ca 175°C i ca. 25 minutter eller mere, til de har fått en gyllenbrun farge.


#2

Juno sa for siden:

Disse skal jeg prøve i morgen ;)


#3

swimzy sa for siden:

Så utrolig smart, dette skal absolutt prøves ut:)


#4

Yonah sa for siden:

Dette er de velkjente Ziggy lappene, også kalt polarlapper her inne. De er veldig gode og kan absolutt anbefales!


#5

Photobscura sa for siden:

Vita hjertegod har ingen ost, de fikk nemlig ikke lov til å kalle det ost, ettersom melkefettet er byttet ut og erstattet med planteolje :cool:. Jeg ville valgt en ordentlig ost. Ellers er disse lappene krem, og en skikkelig klassiker :D..


#6

Yonah sa for siden:

Først nå så jeg at det sto vita hjertego`, fysj, tenk å bytte ut ekte ost med sånt møl da:(


#7

Photobscura sa for siden:

En fornærmelse mot kua og det flotte melkefettet den byr på!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.