< Tilbake til oversikten

Gracellas grasiøse pannekaker

#1

Gracella sa for siden:

3 store ss rømme
3 store ss cottage cheese
3 egg
ca 1 ss smeltet smør (eller to)
1 ss fiberhusk Edit: ser ut til at en ts er nok
ca 1 dl fløte
ca 1 dl vann
litt søtstoff, f.eks natreen (5-6 dråper), kan sløyfes
ca 1/2 ts salt
1 ts bakepulver (kan sikkert sløyfes den også, men gir fin heving ;-)
Så hadde jeg et par ss med Physilliumfrø, men det tror jeg burde vært erstattet av sesamfrø eller linfrø. Physilliumfrøene (loppefrø) var akkurat som valmuefrø; harde å tygge på, men ellers helt ok.

Mos CC, rømme, fløte og egg med stavmikser. Ha oppi det tørre og mos litt til. Smelt smør og ha oppi. La det svelle litt. Spe med vann til du har en passe pannekaketykk røre.

Stekes på svak varme, helst under lokk (jeg bruker slikt "sprutelokk"). Dette tar tid, vær tålmodig!
Pannekakene er ikke vanskelig å snu i det hele tatt :).
Jeg lager en ferdig og setter på en til som stekes på laveste varme mens jeg spiser.
Jeg har bare brukt rømme og Heistads blåbærsyltetøy på disse og det var kjempegodt.
Edit: De er gode med ost, skinke, majones og agurk på også. Da hadde jeg lagd de uten søtningsmiddel.

NB: Hvis du sper med for mye vann, blir de helt flate og tørre. Sikkert bedre å spe med fløte eller smør.

Brukte ei lita stekepanne (22 cm i diameter) og fikk 5 pannekaker.


#2

madeto sa for siden:

Laga disse i dag :)

Kjempegode var de!


#3

Sisteinnsats sa for siden:

Har du regnet ut karber på disse? Høres gode ut! :)


#4

Gracella sa for siden:

Har ikke finregnet på denne, men grovt sett ca 9 karber??
Egg, ca 3g
fløte, ca 3 g
rømme og CC, ca 3g
Resten er så lite at jeg ser bort fra det.

Hvor mye det blir pr pannekake, avhenger av hvor mye du sper og hvor mange kaker du lager :)


#5

Gracella sa for siden:

Takk, alltid hyggelig at noen liker det man lager :)


#6

LettereIlivet sa for siden:

Har forsøkt disse ikveld, uten å mislykkes på noen av pannekakene!!!:) Ser ut som vanlig pannekaker, så nå gjenstår bare smaken.... Fylte de m kjøttfyll og er på vei inn i ovnen for gratinering.... Deilig fredagskos.....:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.