< Tilbake til oversikten

Hvor mange karber om dagen ligger du på?

#1

Gwen sa for siden:

Jeg bare lurer på hvor snittet ligger i denne gjengen på hvor mange karber dere ligger på ca pr dag?


#2

Yonah sa for siden:

15-20g, hvorav de aller fleste kommer fra grønnsaker. Er forsiktig med fløte, rømme og cottage cheese. Jeg følger ikke Skaldeman 50+ slavisk noe mere..


#3

timich sa for siden:

Ideelt skulle jeg vært nede i 15-20, men realistisk er jeg nok oppe i 20-30...


#4

Elizabeth sa for siden:

10-15. prøver å ligge på mellom 13 og 15. karbene kommer fra grønsaker, egg og meieriprodukter. :)


#5

Lurer* sa for siden:

10-15 karbo pr dag er det jeg steber etter. Noen dager over.


#6

Gracella sa for siden:

Det varierer, men det er nok en plass mellom 20 og 50


#7

Myrull sa for siden:

10-15 tenker jeg, men tror jeg går ned mere nå jeg får i meg litt mere så jeg skal prøve meg på 15-20 :)


#8

Kitt sa for siden:

Det er jo ofte det folk erfarer!:ja:

Mange tror de er flinke som ligger lavest mulig, men hvordan skal de få i seg nok vitaminer og mineraler da?:eek:
Men dette er noe man må finne ut av for egen del!


#9

Heksa sa for siden:

Rundt 15-20. Jeg registrerer ikke nå om dagen, men registrerte nettopp i en periode. Da så det ut til at vekttapet stagnerte helt om jeg lå på 15 eller lavere, men at det løsnet på oppimot 20.


#10

nellie sa for siden:

Jeg teller ikke karber.. men får hvertfall i meg 30-60 hver dag:)


#11

herregud sa for siden:

[attach]6941[/attach]


#12

Kitt sa for siden:

Nå spiser jeg ikke appelsiner eller epler eller lever, så jeg så ikke helt relevansen.
Vet at vi får i oss nesten alt vi trenger fra div kjøtt og egg og ost etc, men dr. Torkil sier vi skal spise grønnsaker for våre 15g karbohydrater, så da er det det jeg anbefaler videre!

Men som sagt, dette er noe man må finne ut av selv. Noen velger ekstremvarianten tilnærmet null karber, andre går for "Bedre uten brød"- varianten med 72 karber og noen andre mener alt under 150 får være lavkarbo nok!:p

Ingen tvang her! :D


#13

Supera sa for siden:

Som regel 10-15. Jeg lå på 20-25-30 en periode, og gikk ikke ned i den perioden. Vet ikke om det var tilfeldig, men med en gang jeg gikk ned til 10-15, så gikk jeg ned igjen. Den perioden jeg har gått ned mest var da jeg hadde helt dilla på egg og bacon og spiste det til frokost, lunsj og middag. Men man kan jo ikke holde på sånn lenge...


#14

Kanutten sa for siden:

Jeg ligger på rundt 50. Det er utopi for meg å ligge under 20. Da får jeg tunnellsyn, blir svimmel og megavondt i hodet.


#15

herregud sa for siden:

Ang karbohydrater så tror jeg det spiller veldig liten rolle om man spiser f.eks 10-30-50 gram daglig, eller om karbene kommer fra korn, grønt e.l. (Karbohydrater er ikke essensielle, kun brennstoff)

Hele poenget er at vi har hatt et altfor stort overforbruk av karbo i så mange år at vi har bltt syke og overvektige av det. Så ved å kutte drastisk ned på karboinntaket, så vil de aller fleste oppleve helseforbedringer og vektnedgang. (el oppgang for de som er undervektige)

Det har etterhvert blitt veldig mange lavkarbo-filosofier, kun med små forskjeller i hvordan de skal gjennomføres. De aller fleste av disse kan vise til gode resuktater. Antall gram vi spiser av karbohydrater i de forskjellige diettene, fasene osv er ikke det som er utslagsgivende for det endelige resultatet. Det kan nok i enkelte tilfeller påvirke noe, spes pga at det er individuelle forskjeller for hvor mye karbohydrater vi tåler. Men for sluttresultatet har det ingen ting å si. Det er heller ingen ting som tyder på at de som tilbakefører karbohydrater i kosten oppnår en bedre helse enn de som ikke gjør det.

Et menneske kan godt leve et sundt og langt liv så og si helt uten karbohydrater. Det er ikke noe problem å leve hele livet kun på fugl, fisk, kjøtt, osv uten å få noen som helst form for mangelsykdommer.


#16

Photobscura sa for siden:

Jeg er enig i det første der, men ikke det siste. Det finnes flere type karbohydrater kategorisert etter hvor raske de er (monosakkarider, disakkarider og polysakkarider), og de fra f.eks korn, frukt eller sukker taes opp fortere og gir høyere blodsukker, enn det fra grønnsaker. Så det spiller en rolle hvor de kommer fra.
For min egen del er jeg enigi det første du sier. Jeg lever stort sett på omtrent null karber. Formmessig merker jeg null forskjell på om jeg spiser en haug grønnsaker eller ikke :).


#17

Supera sa for siden:

Mhm! :ja:

Fra Bedre Uten Brød:
Tabell 9.2 De beste matvarekildene til vitaminer:
A (betakaroten):
Lever, egg, gule og grønne frukter og grønnsaker, melk og melkeprodukter

B1 (tiamin):
Hvetekim, gjær, lever, nøtter, fisk, fjærkre, bønner, kjøtt

B2 (riboflavin):
Hele korn, bladgrønt, innmat

B6 (pyridoksin):
Fisk, fjærkre, kjøttvarer, lever, grønnsaker, hele korn, bananer

B12 (kobalamin):
Kjøttvarer, lever, egg, melk, fisk, ost

Biotin:
Gjær, innmat, belgfrukter, egg

Folat:
Bladgrønt, kjøttvarer, sitrusfrukter, helmelksprodukter, lever, korn

Niacin (B3):
Kjøtt, fjærkre, fisk, melkeprodukter, peanøtter, ølgjær

Pantotensyre:
Kjøttvarer, helekorn, belgfrukter

C (askorbat):
Sitrusfrukter, grønnsaker, tomater, poteter

D (ergokalsiferol):
Fiskelevertran, eggeplommer, kjøttvarer, beriket melk

E (tokoferoler):
Vegetabilske oljer, grønne grønnsaker, innmat, egg, nøtter

K (fyllokinon og menakino):
Kjøttvarer, soyabønner, fisk, hvetekim, eggeplommer, bladgrønt

Tabell 9.3 De beste matkildene til mineraler
Fosfor:
Fisk, kjøtt, fjærkre, egg, hele korn

Jern:
Kjøttvarer, fisk, bladgrønt

Jod:
Sjømat, salt tilsatt jod

Kalium:
Kjøttvarer, grønnsaker, frukt

Kalsium:
Melk og meieriprodukter, mørkt bladgrønt

Kobber:
Østers, nøtter, innmat, belgfrukter

Krom:
Ølgjær, kornblandinger med hele korn, muslinger

Magnesium:
Nøtter, bladgrønt, hele korn

Mangan:
Nøtter, hele korn, grønnsaker, frukt

Selen:
Sjømat, nøtter, kjøttvarer, hele korn

Sink:
Kjøttvarer, lever, egg, sjømat, hele korn

Også viktig å påpeke at A, D, K og E er fettløselige. Så selv om gulrot inneholder mye A og betakaroten, så får man ikke mye av det i seg ved å knaske på en gulrot. Men gulrot + fet dip, da går det inn. Ikke det at jeg spiser gulrot lenger, men som ett eksempel.

Og visste du at rød/gul paprika inneholder fire ganger så mye c-vitamin som appelsin per 100g? 35g gul/rød paprika dekker dagsbehovet.


#18

herregud sa for siden:

Ja, er enig i det.. Det jeg mener er at det ikke spiller så veldig stor rolle hvor de kommer fra fordi andelen karbo er så liten. (Men i et såkalt "normalt" kosthold med høy GI har det selvfølgelig større betydning). En frisk person tåler en viss mengde karbohydrater selv om de skulle komme fra brød, poteter, eller sukker... (Unntakene skyldes som regel insulinresistens, glutenallergi, laktoseintoleranse osv..)
Ellere sagt på en annen måte: Sukker og poteter er ikke farlig i seg selv. Det er mengden som avgjør..

Misforstå meg ikke.. jeg vet at grønnsaker er sunnere enn sukker :) men de er kanskje ikke så viktige som vi liker å tro ;) Men jøss.. grønnsaker er godt, og perfekt til lavkarbomat :)


#19

ada-emilie sa for siden:

De fleste ligger på mellom 15 og 20 k pr dag. Jeg regnet på hvor mye grønnsakskarber jeg får i meg daglig og kom fram til ca 15,5 karber som er ca 136 kcal. Det er masse grønnsaker.
3 dl issalat, 1,5 dl brokkoli/blomkål, 1/2 dl løk,1 dl squash, 1/2 dl aubergine og 1/2 dl sukkererter.

Jeg ligger på 18 om dagen.


#20

nellie sa for siden:

En av grunnene til at jeg kutta ut ketolyse var at jeg synes det er skikkelig kjipt å ikke få spise så mye grønnsaker jeg vil:p


#21

Vettel sa for siden:

Jeg teller ikke og det varierer veldig! Har nå økt inntaket noe, for å se om formen og vekten trives bedre med litt mer kh.
Tipper jeg før lå rundt 15-25, nå 20-50. I snitt.


#22

BitTorres sa for siden:

Det spiller vel lite trille om en ligger på null eller 100 karbo, så lenge kroppen og hodet fungerer på det. De to delene er imidlertidig ikke så enige alltid :) Jeg BURDE ligge på 5, men ligger mer på 15-20. Det er så forbasket godt med litt MYE blomkål og brokkoli til lunch eller middag. Ellers opplevde jeg det samme som kanutten da jeg startet på STRIKT lavkabo. Ekstrem smerte i ben, tåkesyn, vondt i armer, hukomelse (hva var nå det igjen?) svettetokter, hjerteklapp(ubehahahahagelig), svimmelhetsafall, leddsmerter. Et sant helvete i en uke. Men så lenge en er forberedt og vet hvorfor, går det greit. Tror de fleste greier det, når de vet det er midlertidig. Blir som en fødsel kanskje? Det går jo over en gang.. :) Sier jeg, som er mann :)


#23

nellie sa for siden:

Haha:p ja:ja: Kan nok sammenlignes med en fødsel.


#24

BitTorres sa for siden:

Bare så det er sagt, min beundring for dere kvinner som føder (ofte igjen og igjen) er grenseløs. Ikke søren om jeg hadde utsatt meg for noe sånt:rolleyes:
Ikke at jeg er skapt for det...:D


#25

nellie sa for siden:

Så ille er det ikke:p


#26

BitTorres sa for siden:

Nei! Det er VERRE! Helt ærlig så ville jeg foretrukket å møte hells angels i en mørk bakgate og få grisebank enn noe sånt. Det der gjør jo vondt!
Iallefall vil ikke min kjære ha flere enn de 3 hun fikk. Tror hun fikk nok da :)


#27

madeto sa for siden:

Jeg ligger på fra 20 til maks 50 karber om dagen nå. Starta på dette for 2 uker og 2 dager siden og stortrives med det. Gått ned ca 3 kilo :) Så så lenge jeg fortsetter og trives og å gå ned i vekt så ser jeg ingen grunn til å eksperimentere noe særlig med verken mer eller mindre karbo pr dag :)


#28

christine76 sa for siden:

Jeg ligger på 50 fordi det er det disse pulverposene inneholder. Men skal ned i mindre når jeg begynner å spise mat igjen tenker jeg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.