< Tilbake til oversikten

Cocosa

#1

berut sa for siden:

:)Er det noen her som har erfaring med Cocosa? Kokosfett fra Helsekostbutikkene? Har forstått at noen mener det er viktig å få i seg. Har prøvd litt, men ønsker meg oppskrifter som det er Cocosa i! Noen der !!!!


#2

Yonah sa for siden:

Cocosa, litt bakekakao, bittelitt søtning om du vil, og hakka nøtter/kokos. Ta det på gefülen, hell i en plastboks og skjær opp etter avkjøling eller heller i silikonisbitform. Jeg lager i blandt slik sjokolade, veldig godt, lite karber og fett!
Lena Beatrice har en fin oppskrift i sin blogg: lenabeatrice.net/generelt/kaffekos-for-toffinger/

Ellers er det godt med litt cocsa i kaffen, jeg liker best å ha en skvett fløte i samtidig.


#3

berut sa for siden:

Takk skal du ha, skal også sjekke Lena Beatrice. Har lest litt om henne tidligere.


#4

Yonah sa for siden:

Les alle oppskriftene du, veldig mye god og inspirerende mat til oss som spiser ketogen kost! Kan varm anbefale å bruke en time på hennes blog.


#5

Alkazelters sa for siden:

Ålreit stabilt stekefett er det også.


#6

Kitt sa for siden:

Det som ikke smaker kokos i hvert fall!:p
Jeg foretrekker eggene mine uten kokossmak!:eek:

Men tar gjerne en stor skje med kokossmaken i en kopp frukt- te!:D


#7

Maja sa for siden:

Har hatt et glass cocosa på kjøkkenbenken en stund (ca 1 mnd) uten at den har vært i bruk. Åpnet det i dag og synes den luktet litt rart.

Hvordan er det med holdbareheten? Det er jo langtidsholdbart, men gjelder det kun uåpnet glass? Oppbevarer dere cocosa i romtemp eller i kjøleskap?


#8

Kitt sa for siden:

Oppbevarer du cocosa i kjøleskap blir det jo steinhardt!:eek:
Har hatt mitt i kjøkkenskapet åpent i over et år. Ikke noe problem!:D


#9

Løvetann sa for siden:

For de som ikke er så kjent med Cocosa: Det er to sorter, en til steking og en til annet bruk.

Teksten her er hentet fra en forhandler på nettet:
Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Cocosa® er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler. Kokosolje har vist seg så effektiv mot stoffskifteproblemer at det i USA nå forskes på om kokosolje kan erstatte vanlige medikamenter.

To eksklusive utgaver:

Cocosa® fås i to utgaver, og dekker til sammen behovet for en allsidig og sunn basisolje i kostholdet:

Cocosa® Extra Virgin inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter, samtidig som den har en nydelig duft og smak av kokos, som setter en ekstra spiss på maten. Benytt den som kosttilskudd og i mat.

Bruk Cocosa® Pure til steking; den er helt uten lukt og smak og tåler høye temperaturer.

Når anbefales Cocosa®:

  • Lavt stoffskifte
  • Redusert skjoldbruskkjertelfunksjon
  • Lav energi
  • Overvekt
  • Lavkarbohydratdietter

Nederst på denne siden er det lenke til et Cocosa-oppskriftshefte også.


#10

berut sa for siden:

Så bra informasjon ang. Cocos,. tusen takk .Er ikke kjent m dette produktet fra før. Jeg har ikke den stekevarianten, og sliter med å få brukt den faste i maten. Fant ikke den nettsiden du refererte til nederst på siden. Hadde vært kjekt og hatt noen oppskrifter.


#11

berut sa for siden:

En ting til, er det ikke bra å steke i den faste Cocosaen?


#12

crystall sa for siden:

Begge cocosa typene er faste :)
Men ville anbefalt å steke i den uten kokossmak ja!


#13

Kitt sa for siden:

Oppskriftene står heeeelt nederst på siden i blå skrift! Jeg fikk ikke åpnet siden pga sær pc, da!:p

Cocosa er i fast form opp til 24 grader. Får vi en varm sommer, vil du oppdage at den brått er flytende!:eek:

Kokosfett er meget varmestabilt og flott å steke i!:D

Jeg har kokos- smak cocosaen i frukt- teen min! Nammis!:sikle:

Her er et eksempel på oppskrift!


#14

berut sa for siden:

Fikk en ny oppdagelse akkurat nå. Jeg har bakt Hannas knekkebrød i dag - var veldig skeptisk. Men fy søren og gode de var. Prøvde tilfeldigvis å smøre litt cocosa på de. Dette var rågodt syns jeg. Et tips til dere andre !
Samtidig - er det noen som noen gang har regnet ut karbo på de nevnte knekkebrødene?


#15

Gerd sa for siden:

Sier det samme som i den andre tråden du spurte; sjekk oppskrifta, mener det står der. Viss ikke, spør i den tråden oppskrifta ligger ;)


#16

Matglad sa for siden:

Jeg bruker ofte litt Cocosa med kokkossmak i gryteretter som jeg lager. Setter en frisk smak, og får opp fettprosenten i måltidet.


#17

Løvetann sa for siden:

  1. Klikk HER for å komme til riktig side
  2. Rull nedover på siden, så langt ned du kommer
  3. Klikk på "Oppskrifter Cocosa kokosoljer" (tredje nederste linje).

:goodluck:


#18

Yonah sa for siden:

Min cocosa er steinhard i kjøkkenskapet og den... Må nok ha 20 grader eller mere på kjøkkenet for å ikke stå å slite for å skrape ut av glasset.. Men den lukter som den skal.


#19

Ruthie sa for siden:

En god Idé: En enkel måte å spise 2 ss Cocosa er å blande det med litt (1ss) cacao, samt litt søtningsstoff. Med kanskje litt fløte i, hvis det smaker for mye cacao. Det blir som sjokolade. Cocosa smelter ved 24 grader, så det bør kanskje smelte litt først. Dette følger LCHF/og vanlig Lavkarbo diett, med "no sugar"

Jeg syntes også det var vanskelig å spise Cocosa. Men blander man det med sjokoladepulver blir det omtrent som smeltet sjokolade. Godt, nam nam.



#21

Fillilura sa for siden:

Sist jeg lagde knekkebrød hadde jeg i cocosa. Smakte litt kokos men knallgode synes nå eg.


#22

Chamomilla sa for siden:

Lager Steinalderbrød med kokosolje også.... :)


#23

Moogie sa for siden:

Jeg bruker kokosolje til alt matlaging. Den som exprellerpressed, ikke ekstra virgin. Sistnevnte smaker kokos og den bruker jeg sjokolade, bakst, kakao og andre plasser det passer med hint av kokos. Den som ikke er extra virgin er super til steking. Beste steikeolje ever! Og den smaker foresten ikke kokos da.


#24

index sa for siden:

Smører du strikkepinnene med den da, slik at strikkingen går fortere?:p


#25

Moogie sa for siden:

Hahaha, autokorrekt på ferdet! Steiking skrev jeg!! Hvordan autokorrekt fikk det til å bli strikking?


#26

Kitt sa for siden:

Fordi "steiking" ikke er er ord i norsk skriftspråk? Det heter å steke. ;)


#27

Moogie sa for siden:

Haha, sånn er det når man insisterer å skrive på dialekt.




Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.