< Tilbake til oversikten

Sjokolade/panacottakake

#1

Timona sa for siden:

Sjokolade/panacottakake

Sjokoladekake
100 gr smør
2 egg
2 dl sukrin
1 ss fiberhusk
2ss kakao
0,5 ts vaniljepulver

Smelt smøret på svak varme.
Pisk egg og sukkrin luftig og tilsett smøret.
Bland det tørre og ha i.
Stekes i en springform (21 cm) på 200 gr i 15 minutter.
Avkjøles i formen og settes kaldt. (Den virker puddingaktig når man tar den ut av ovnen)
Oppskrift fra boken bakgledje med LCHF men med 1 ss mindre kakao.

Panacottafyll
1 boks soyamelk (2,5 dl 1,5 kh pr dl) eller vanlig kremfløte
0,5 dl sukrin
0,5 ts vaniljepulver
5-6 dråper vaniljeessens
2 ts gelatinpulver
Kok opp ca 2/3 av fløten/melken med sukrin og vanilje.
Rør ut gelatinen i resten (kaldt)
Bland den varme vesken i den kalde.

Når den har kjølt seg litt ned, hell forsiktig over kaken. (Jeg lar kaken stå i formen)
Settes kaldt til fyllet har stivnet.

Det smakte godt med blandingen av mørk sjokolade og vanilje sammen.
Og det beste av alt er at det blir veldig lite karber på denne :)
(Tar gjerne imot hjelp til å regne ut nøyaktig karbinnhold)


#2

heart sa for siden:

Denne hørtes veldig god ut! Skal prøve den i helgen. :-)


#3

Timona sa for siden:

Håper den vil smake :)

Bunnen smaker nesten som ganske mørk sjokolade. Litt sterk synes jeg, så serverte med bringebær til. Nam!


#4

Karbosara sa for siden:

Er vaniljepulver det samme som vaniljesukker?


#5

Fumle sa for siden:

mmmmmmmmmmmmm.... Denne skal prøves ut ja!!!! Godt det har blitt helg ;)


#6

Timona sa for siden:

Nei vaniljesukker har 91,10 karbohydrater (www.næringsinnhold)
Vaniljepulver (økologisk) er malt vaniljestang som har 12,65 kh (matvareguiden)

Men det kan sikkert gå å tilsette mer vaniljedråper isteden.


#7

Timona sa for siden:

Jeg hadde på automatisk oversettelse på pc'en, så når jeg leste svaret mitt så det ut som jeg hadde rotet noe veldig.
Skulle rette det opp, og så ble det heller et innlegg til. Jaja får skylde på at det er helg eller noe ;)


#8

Karbosara sa for siden:

Aha! Har aldri hørt om vaniljepulver:smile: Takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.