< Tilbake til oversikten

Kyllinglasagne

#1

Gerd sa for siden:

Kyllinglasagne ( 3-4 porsjoner)

Skivet ost som ”lasagneplater”

  • revet ost til topping

Kjøttsaus
1 liten løk
godt med smør til steking
1 boks hakkede tomater
1 terning hønsebuljong
400 g kyllingkjøttdeig
1ss oregano
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Ostesaus
2 dl fløte

1 boks nøytral smøreost (jeg brukte Tine sin)
½ ts salt
½ ts pepper
½-1 ts muskat

Slik gjør du:

Brun kyllingkjøttdeigen i en panne med smør. Finhakk løken og ha den i.

Hell i hermetiske tomater og hønskebuljong. Kok opp, og smak til med krydder. La småkoke 5-10 minutter

Kok opp fløten sammen med osten.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
La småkoke 5-10 minutter til den tykner litt. (bruk stavmixer viss det blir klumper av osten)

Legg kjøttsaus og skivet ost lagvis i en lasagneform/ildfast form og hell ostesausen på toppen. Dryss over revet ost til slutt.

Stek lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, til oster er gylden
Serveres med salat og ev. osteknekkis attåt.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2165&amp;albumid=130&amp;dl=1271960196&amp;thumb=1[/img] (bildet er lånt fra nettet)


#2

Isa88 sa for siden:

Åh, denne var fantastisk:) fikk mye skryt! Takk takk


#3

Colt-pixy sa for siden:

Denne skal definitivt prøves! Elsker lasagne.


#4

Gerd sa for siden:

Denne er en slager her i huset.
Har akkurat laga en stooooor porsjon nå, til både i kveld og til å fryse ned i former :ja:


#5

Dietta sa for siden:

Å du vet å friste en stakkar med oppskriftene dine du Gerd :) Tenk at denne har jeg faktisk ikke sett før nå - men nå er den lagret i oppskriftsmappen, og kommer på bordet om ikke lenge :sikle:


#6

Bønna200 sa for siden:

Jepp, dette er utvilsomt den beste lasagnen jeg noen gang har smakt! Hadde den til middag i går og skal ha restene i kveld. :D


#7

vaskeklut sa for siden:

Men. skal det være vann til den buljongterningen? eller skal den smelte i kræsjtomaten?


#8

Bønna200 sa for siden:

Jeg har ikke hatt vann oppi.


#9

vaskeklut sa for siden:

ok, da gjør ikke jeg heller det :) thankjuu!



#11

silje21 sa for siden:

Wow, denne skal jeg definitivt prøve når lønna kommer inn igjen! tror jeg aldri hadde tenkt på å bruke osteskiver som lasagneplater altså:D


#12

index sa for siden:

Hvordan blir konsistensen på ost som lasagneplater? Klissete eller "lasagneaktig"? Og hva med ostesmaken? Blir den påtrengende?


#13

Colt-pixy sa for siden:

Denne her var bare helt fantastisk, Gerd!! Blir garantert lagd flere ganger her hjemme.


#14

vaskeklut sa for siden:

index: min erfaring er at osteplatene smelter såpass at de ... uhm.. forsvinner. jeg dropper like gjerne å legge i lag. bruker osten på toppen i stedet :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.