< Tilbake til oversikten

Kremet Spinat

#1

Nille sa for siden:

  • 2 ss smør
  • 1 stor bunt frisk spinat (rens av stilkene)
  • 1/2 fedd hvitløk hakket fint (jeg bruker 1 fedd hakket)
  • 1-2 shalott løker hakket
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss rever parmesan (kan sløyfes)
  • salt og nykvernet pepper etter smak
    Smelt smør i stekepanne/wok, tilsett hvitløk og shallotløk og la det surre et minutt eller to. Tilsett spinaten (det er masse, men det krymper !), stek på medium varme til spinaten blir myk. Tilsett kremfløten og la det surre et par tre minutter. Strø over parmesan og mix sammen til osten er smeltet og alt godt blandet.

Hvis du ikke bruker parmesan kan du godt bruke litt mer fløte og la det surre til fløten tykner litt.

Deilig til fisk og kylling ....

Jeg lagde dette i går av 1-2 ss smør. 1 pose spinat fra gartner, 1 hvitløksfedd og 2 små shalottløker + kremfløte, salt & pepper og det var kjempegodt !!


#2

Anne sa for siden:

Jeg liker Spinat veldig godt , men pleier å lage av frossen. Nå skal jeg prøve denne oppskriften med fersk Spinat. Nam...:)


#3

Nille sa for siden:

Den frosne er hakka, - eller ??

Gidder du å poste oppskriften Anne ? Hadde en med frosset før, som jeg brukte til røkelaks bl.a., men kan ikke finne den !:p


#4

lucifine sa for siden:

noen osm vet om dette må være babyspinat eller om en kan bruke hva som helst?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.