< Tilbake til oversikten

Suppe med blåmuggost

#1

aliasdictus sa for siden:

Basert på suppen med samme navn fra store norske kokeboka.
4 porsjoner
2ss smør
2ss mel (til jevning, andre alternativer kan brukes feks JBKM)
7 1/2 dl kyllingbuljong, (terning + vann)
150g blåmuggost, bruker vanligvis Norzola
2 1/2 creme fraiche

Lag jevning (smelt smør og rør inn mel), spe med kyllingbuljong. Småkok ca 5min. Smuldre i osten, la den smelte. Rør i creme fraiche.

Denne basen har vi brukt til mye godt. Kylling, skinke, bacon (nam!), champignon, hvitløk, basilikum, vårløk, løk, grønnsaker, you name it.

Man kan altså lage suppen med en lavkarboversjon av jevningen, selv om 2ss mel ikke er all verdens. Buljong har jo også noe karbo, ikke mange gram på en terning, men likevel, det er sikkert mulig å flekse til. Og ellers er det bare mye godt fett og proteiner. Jeg spiste denne senest i dag, og tenkte at denne er så mektig og god at det vil være synd å ikke dele den med andre :)


#2

Kitt sa for siden:

Likner på dipen til Karbosara. Trenger ikke jevnes med mel eller andre saker om man begynner med CF og sper til ønsket tykkelse!
Jeg bruker ikke kyllingbuljong- terning, men 2 ss kyllingfond!

Må nok prøve suppevarianten også. EEEEElskeeeeer dipen i hvert fall!:sikle::sikle::sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.