GulleGulle sa for siden:
Hun skrøt så masse av at denne var god. Kan vi ha squash? Sikkert godt til kjøtt tenkte jeg. (Klippet dette fra fem.no)
Mammas pasta
Ingredienser:
Pasta etter ønske – ca. 500 g
Squash fyll:
2 store squash
2 fedd hvitløk
½ løk
Ca 1 ts tørket chili
2-3 dl fløte
1 terning grønnsaksbuljong
Ca 1 ts salt
2 ss revet parmesan
Olivenolje til steking
Fremgangsmåte:
Squashen skjæres opp på langs, deretter opp i tynne skiver. Hvitløken presses. Løken skjæres i små biter.
Ha olivenolje i stekepannen og ha i ngrediensene. Strø på chilien. Stekes lett til alt er mykt. Ha i fløte, og kjør ingrediensene med miksestav til du oppnår en fyldig saus (la gjerne noen små sqaushbiter synes). Ha så i grønnsaksbuljongen. La sausen kose seg i ca. 20 min. på lav varme, under stadig omrøring.
I mellomtiden kokes pastaen i lettsaltet vann. Bland sausen med den avsilte pastaen og avslutt med et godt dryss revet parmesan.
PS. Sausen kan fort bli for tykk - tilsett i så fall mer melk.