Er litt dårlig på søkefunksjoner, så jeg stiller bare et kjapt spørsmål her!
Hvis det står f.eks karbohydrater 23 gr, herav sukkerarter 23 gr, vil det si at det er 0 karbohydrater i den maten? Jeg har lest litt om at man skulle trekke fra sukkerarter, men må bare ha det på det rene at det stemmer..
Er det greit å spise mat med så høyt innhold av sukkerarter? Er snakk om en boks yoghurt fra Yoplait :)
Sukkeralkoholer er søtstoffer som (vanligvis) ikke taes opp i tarmen, som sukker gjør. Dermed skal det i teorien ikke gi blodsukkerstigning, men gå gjennom kroppen ufordøyd. Ikke alle det fungerer like godt for, dessverre, men det er som med alt annet; Spis med måte. Mange opplever f.eks maltitol som svært lakserende, samt at man kan risikere å få et lite personlig kjernekraftverk i magen :o.
På sukkerfrie produkter vil det som regel stå "netto karbohydrater". Sukkeralkoholer går også under "polyoler", så om det ikke står "hvorav netto karbohydrater", står det gjerne hvor mye av karbohydratene som er polyoler/sukkeralkoholer, og da er det bare å trekke det av totalen.
Yoplait er helt okei, hvis du går for de som ikke inneholder masse sukker. Tror det er 0% de heter? Men da bør du balansere det ut med noe nøtter eller lignende:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.