Guttem@mm@ sa for siden:
Har en oppskrift på deilige knekkebrød men har startet (i dag faktisk :tøff:) og er veldig usikker på dette med karbohydrater og hvor sunt ting er...
Kan noen av dere som er kyndige si noen ord om denne oppskriften?
2 dl lettkokte havregryn
2 dl sammalt rug (fin eller grov)
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7,5 dl vann
Alt blandes i en bolle, og skal stå for å svelle i ca 10 min.
Blandingen fordeles på tre brett med bakepapir. Hver blanding smøres ut med en slikkepott. Jeg strødde på sesamfrø på toppen etter tips fra tante!
Stekes i ovnen på 150 grader, varmluft. Alle tre brettene kan stå i ovnen samtidig! Etter ca 10 minutter taes brettene ut, og man bruker en pizzarulle til å skjære passe knekkebrød. Etter dette stekes de i 1 time og 15 min. Når de er ferdige, setter man opp døra på ovnen mens den ennå står på, og lar den stå slik noen minutter (for å fjerne fuktighet)
Hvis noe er skikkelig nei-nei mtp karbohydrater, finnes det i såfall noe som erstatte denne matvaren så knekkebrødene blir sunnere? Jeg har prøvd ett lavkarbo-brød i dag men desverre falt det absolutt ikke i smak.... Men disse knekkebrødene derimot er veldig gode....