< Tilbake til oversikten

Suksessterte

#1

Svadadama sa for siden:

Har tatt utangspunkt i en oppskrift som jeg har fått av min stemor. Denne gir ei kjempegod mandelterte med himmelsk smørkrem, tror det må være en av mine favorittkaker.

Jeg byttet ut sukker og melis med sukrin og sukrinmelis, hvetemelet med fiberhusk og noe av mandlene med paranøtter.

Orginaloppskrifta:

[font=Verdana][/font]
Jeg hadde bare en liten form idag. Så jeg halverte oppskriften. Og i stedet for bare mandler så tok jeg 35 g mandler og 35 g paranøtter. Da endte jeg med ei kake som inneholder ca. 9 karber. (40 g protein og 148 g fett) :D

[font=Verdana][/font]
Jeg våger meg til å legge den ut her selv om jeg ikke har prøvesmakt enda, for resultatet ser iallefall veldig bra ut! ;)

[font=Verdana][/font]

[font=Verdana][/font]


#2

somaya sa for siden:

Jeg er også veldig glad i suksessterte og har ofte tenkt at det må være mulig å gjøre den lavkarbo.
Tror nok det er mulig å kutte ut fiberhusk siden det bare er 1ss hvetemel det er snakk om.
Legg gjerne ut bilde og få høre hvordan den smakte!


#3

xtra sa for siden:

Åja, vil også gjerne vite hvordan resultatet ble!

Det er så kjedelig å bruke masse råvarer på oppskrifter som ikke funker helt. Og så har jeg fryktelig lyst på suksessterte :)


#4

crystall sa for siden:

Åh nam, det er den beste kaka jeg vet om! :sikle: Hvordan ble resultatet?


#5

Svadadama sa for siden:

Resultatet ble veldig bra, kaka kan trygt prøves. Er helt klart ei kake jeg kommer til å bake mer. Nesten så jeg håper å bli bedt i noe hvor jeg kan ha med kake snart. :D

Eneste jeg merket forskjell var at smørkremen kjentes litt kornete ut. Har hørt at sukrin ofte blir kornete igjen når det avkjøles og det gjelder kanskje sukrinmelisen også? Men det smakte da godt allikevel.

Og så ble bunnen min litt tynn og litt for tørr, men det tror jeg er pga. at forma ble litt for stor og at den ikke skulle ha stekt så lenge når den ble så tynn.

Og bilde skal bli. Men nå ble ikke denne kaken et visuelt mesterverk altså. Jeg er ikke den som har fått utdelt mest tålmodighet. Så det å få smørkremen fint fordelt utover kaka ble en prøvelse. Men jeg har prøvd så godt jeg kunne å dekke over med litt hakket sjokolade. :p


#6

xtra sa for siden:

Takk!
Da ser jeg frem til neste familiebursdagsselskap :D


#7

nonta sa for siden:

Og så ble bunnen min litt tynn og litt for tørr, men det tror jeg er pga. at forma ble litt for stor og at den ikke skulle ha stekt så lenge når den ble så tynn.

Jeg har også prøvd å lage suksessterte, og kremen min ble god, men bunnen min var så tørr at den vokste i munnen, og det ødela hele kaka for meg :eek: Får aldri til mandelbunn jeg:( men kaka di så god ut altså, mulig jeg må prøve meg igjen til 17.mai.... :p


#8

kristin1106 sa for siden:

Hvilken diameter var det på formen du brukte? :)

Kristin


#9

Svadadama sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke, for brukte ei litt annerledes form denne gangen, ikke ei sånn med avtagbare kanter. Men når jeg har laget den til vanlig så har jeg brukt ei helt vanlig sånn rundform. Aner ikke hvor stor den er heller jeg...


#10

rille0007 sa for siden:

hvor får dere tak i alt det spesielle melet og sukkeret?


#11

Svadadama sa for siden:

Sukrin og fiberhusk har jeg kjøpt i helsekost. Mens sukrinmelisen er kjøpt på funksjonellmat.no


#12

Charl8 sa for siden:

hei, får du lagt ut lavkarbo oppskrifter på kaken?


#13

Karolinee sa for siden:

trur du det e mulig å bruke natreen sukker i steden for skkeret og melisen?


#14

Svadadama sa for siden:

Har ikke peiling, men det er vel bare å prøve. ;)


#15

Robert&amp;Bente sa for siden:

Hmmmm,,,, denne må jeg prøve..... "Mandelkake" er den beste kaken jeg veit om, å den har jeg savna........ ;)


#16

Fofa sa for siden:

Suksessterte er min absolutte favorittkake!! Så denne må prøves. Ser du har regnet deg frem til at hele kaka kom på 9 gram karbo..var det når du laget halve oppskrifta? Dvs at hvis man lager den i full størrelse, så blir det bare 18 gram?? Hmmm...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.