Denne var faktisk ikke så verst. Jeg ble plutselig så godtesyk og måtte teste ut denne. Smakte som en kakete pannekake med god sjokoladesmak. Mettende er den også.
1 ss smør smeltes i en kopp i mikroen. La det såvidt smelte bare, og rør det godt, da blir røren luftigere.
Tilsett 1 egg og rør kraftig med en gaffel. Ha i 3 ss Sukrin, 2 ss kakao, 10 dråper vaniljeessens, 1 ss kremfløte og en klype salt.
Hell det i en liiiten mikrosikker form og nuke den i mikroen i ca. 1,5 minutter. Vend den over på en tallerken og server feks. med litt pisket kremfløte og noen bringebær.
2-åringen min fikk smake og ble helt ellevill, og her er det jo ingen skumle ingredienser (jeg er ikke skeptisk til litt Sukrin, det er ikke kunstig).
Jeg har ikke bilde, men min så ut som en litt tykk sjokoladepannekake, det avhenger av hvilken form man bruker. Det går jo an å bruke en vanlig liten skål også.
NB: det måtte såpass mye Sukrin til syntes jeg, jeg hadde bare i 2 ss og det ble litt lite søtt så neste gang blir det 3. Men mange her inne vil nok synes det er nok med 2 eller kanskje enda mindre. Smak dere frem! Det går jo an å tilsette andre ting også, feks. litt revet appelsinskall, peppermynteolje, hakkede nøtter osv.
Det er salt i fordi mannen på youtube der jeg fant oppskriften sier det skal være det, hehe. Men jeg vet ikke om det utgjør noen forskjell.
Og 2 ss kakao er helt passe synes jeg, det smaker skikkelig mørk sjokolade. Men man kan gjerne ha mindre i. Her kan man faktisk gjøre akkurat det man vil, mindre kakao, mindre sukrin, andre tilsetninger osv. :)
Jeg laget den to ganger i dag (siden minsten spiste opp alt første gangen og eldste også ville ha, hehe), og da hadde jeg 2 ss sukrin i den første og 3 i den andre. Jeg syntes absolutt det ble best med 3 ss, men det er jo en ren smakssak. Og min ble ikke pudding, den ble fast kake. Mulig du må steke den lenger, mikroer er av og til litt forskjellige. Prøv i et halvt minutt til. :)
Glemte å si at det også kommer an på typen form. Jo høyere kake du lager, jo lenger må den stekes. Jeg bruker en rund form som gjør at kaken blir ganske flat, kanskje 2 cm høy som en litt tykk pannekake. Så den stekes jo ganske kjapt. Steker du den for lenge blir den litt for tørr. Vanskelig det der, tror nok mange kommer til å feile litt før de finner den perfekte steketiden.
HURRA! Denne var virkelig lekker! Laga den nettopp med Valrhonakakao, hadde ikke fløte så jeg brukte litt mer smør, kasta en neve valnøtter ombord oxo før jeg nuka i ett og ethalv minutt- og den ble fantastisk! Som tilbehør hadde jeg litt seterrømme med ekte vanilje og litt natreen, og en klump med mandarinsmøreost. Helt supert!
Han har mange flere videoer, men bruker endel ingredienser vi ikke får tak i her da. Vaniljesirup, bakemixer og sånt (selges Atkins bakemix fremdeles i Norge?).
Hei dere, høres herlig ut dette, men jeg har et spørsmål. Jeg har ikke mikro så da lurer jeg på om dere har forslag på hva jeg kan prøve på i ovnen. Jeg er klar for å eksperimentere, men vet ikke hvor jeg skal begynne. Tips mottas met takk!
Hmm jeg tør ikke å gi deg noe konkret råd, egentlig, for jeg har ikke prøvd noe annet enn mikroen. Men det er jo ikke noen dyr røre å feile med, så du kan jo lage en røre og ha den i en bitteliten ildfast form om du har, og steke den i tja, 5-6 minutter eller noe? Prøv. :)
Denne synes jeg var kjempegod og er fristet til å lage denne hver kveld jo! Men jeg bruker Splenda og 2-3 SS Splenda pr dag er i drøyeste laget synes jeg.
Noen som har prøvd denne med Stevia???? Hvor mye brukte dere?
Dere som er erfarne med Stevia - hvor mye Stevia erstatter 2-3 SS Splenda?
Hehe, det er ikke min oppskrift som sagt, den er på youtube, og linken ligger her i tråden et sted. Han mannen har visst noen tror jeg, hvis du søker på hans filmer på youtube. :)
Men har du prøvd denne? Den er knallgod, synes jeg! Og om du blir brødsugen er faktisk dette brødet superenkelt og godt, jeg har lagt ut bilder litt lenger nede i tråden. Kan nok omgjøres til kake, for det smaker litt mandler av det, så jeg kan tenke meg det blir en søt og god mandelbunn med litt Sukrin eller noe i.
Nam. denne ble kjempegod, og så lettvint og greit - det er jeg tilhenger av:)
Jeg brukte Splenda granulated. Etter min smak ble det greit med 2 litt gode ts.
Takk for superduper oppskrift, ikke siste gangen jeg lager denne.
Jeg syns den ble litt rar i konsistensen.. litt sånn skumpute/gummi lignende.. kan det ha noe å gjøre at jeg brukte Natreen isteden for Sukrin??:confused:
Nei, jeg synes det samme, Småspiseren - egentlig minnet denne kaka fælt om Eurodiet-brownies :p Ikke helt min smak altså, men 3minutters-oppskrifter må jo bare prøves...
Nja skumputer og skumputer, men den blir litt porøs ja. Mulig vi som har vært her lenge er litt mer vant til det siden de fleste lavkarbopannekaker og sånt er av samme konsistens. :p
Prøvde den i dag, jeg. Utrolig nok hadde ikke Obs hos oss bakekakao, så det ble vanlig kakao med 22 karber pr 100 gram, men det veier ikke stort med 2 store teskjeer som jeg brukte da, så det går bra. :)
Jeg hadde et par bringebær i krem og la et tjukt lag oppå, og det smakte godt. Ikke så søtt som jeg hadde ventet, så jeg tar kanskje litt mer Splenda neste gang.
Men jeg sitter her og har lyst på minst en til, så det er mulig det blir noen sånne på kveldene.. ;)
Hvor mange karbohydrater blir det i denne? Jeg har laget den tidligere, og da fant jeg ut at det ble ganske mye..men i den oppskriften var det 2 typer søtning.. Noen som har regnet på denne?
Jeg lagde en nå. Tok 15 gram økologisk bakekakao (12 karb pr 100 gr og kunne faktisk brukt litt mindre), noen dråper vanilje essens og glemte helt kremen, men den ble god for det:) Da fikk jeg 2.2 karb på hele, men vet som sagt ikke hvor mye det er i essensen. Har sendt inn e-mail til leveradøren, og venter på svar. Men jaggu fikk jeg vekk søtsuget mitt, denne kaken var fantastisk og mektig!!!!
Nå er det lenge siden jeg har laget denne, og i dag glemte jeg helt at jeg pleide å lage den med Splenda. Jeg laget med Sukrin, og det var ikke så godt asså..:rolleyes:
Jeg merker at jeg sliter skikkelig med ettersmaken av Sukrin i bakverk som skal være søte. I brød og andre retter går det helt greit, men ikke i denne altså.
Jeg får notere meg det bak øret!
Hei! For at den skal bli mindre svampete kan man bruke et par-tre ss med pisket krem i stedet for fløte - blir myye luftigere og får en mindre "pussig" konsistens. :)
Er det sant?? Tusen takk, det skal prøves! Kanskje det gjelder vanlige mikropannekaker også? De smaker nemlig veldig godt og er såå lettvint, men konsistensen blir litt vel svampete.
Det kan godt hende, jeg har aldri lagd mikropannekake i det hele tatt, jeg ;) Jeg hadde ikke noe fløte i dag, men noe pisket krem i en boks i kjøleskapet, så jeg bare gjorde et forsøk og det fungerte i alle fall knallbra! Brukte litt mer krem enn jeg ville brukt fløte, siden det er så mye luft i kremen :)
Lagde først en hvor jeg smeltet smøret helt, og den ble perfekt.
Så lagde jeg tre (til familien som dessert). Smøret hadde stått på benken og var ganske mykt, så jeg smeltet den første dosen bare halvveis, og de andre to smeltet jeg ikke i mikroen i det hele tatt. De to siste blåste seg opp skikkelig, mistet fasong og ble vasne. Den første ble en mellomting mellom den jeg lagde tidligere på dagen, og de to siste.
Konkluderer med at jeg må smelte smøret helt. :P Eventuelt må jeg bruke større former.
Antall karber kommer jo an på hva du har i den - jeg bruker litt mindre sukrin og tilsetter litt splenda, så det påvirker jo. Og hvilken type bakekakao du bruker, størrelsen på egget osv - det er bare å regne over :)
Prøvde denne i dag jeg også, med 3 ss sukrin. Ettersmaken av sukrin var fæl, veldig bitter. Men ellers var det godt. Får lese tråden å se om det er noe annet søtn.middel som kan brukes i stedet..
Prøvde denne idag, og den ble kjempe god! Ble veldig positivt overrasket på konsistensen, det ble akkurat sånn konsistens som det er på vanlig sjokoladekake. Kjempe godt! Hadde bringerbær på, og halvveis pisket kremfløte, veldig godt :)
Noen som har prøvd å lage denne uten noen som helst søtning? Kanskje det blir ok jeg har litt jordbær/blåbær i kremen ved siden av?? Prøver nemlig å holde meg helt unna kunstig søtning:o
De hadde ikke vanilje-essens på butikken så jeg laga uten, den smakte meg sååå godt, med krem på :p
Takk for oppskrifta, den kommer jeg til å bruke om og om igjen, og så lettvint da....:)
Mmm, dette må testes til tekoppen. Kan vel lage kaken i en liten kaffikopp? Så på Rachel Ray, tror jeg det var, om ei som lagte kaker i kopp, nok til en person og kjapt og enkelt.
Lagde den nå. Skulle "spare på karbo" og brukte 1 ss Splenda og 1 ss Kakao.
Ble helt grei, men det var altfor lite med en ss Splenda, gitt!
Smakte neste ikke søtt, hadde en dæsj krem over - så gled den ned :D
Denne var supergod, skal prøve med pisket krem i dag, og ha litt nøtter i. Syns det er så kos med en god kopp te og noe godt ved siden, da passet jo denne kaken supert. Men som andre sier, konsistensen var litt svampete og rar. Jeg hadde to topper ss med sukrin, og kjente ikke noe ubehagelig ettersmak av den, syns det var god søtsmak- normal søtsmak. Alt kakao overdøvte eggesmaken, så tror jeg må teste dette til mannen
Åååååååhhhh!!!! Himmel jeg har kost meg -såååå utrolig deilig. :sikle:
Jeg brukte to ss Splenda og en ss bakekakao. Hadde kun bringebær over. :sikle:
Dette skal gjentas når resten av familien skal kose seg med noe. :ja:
Jeg lagde nettop denne :heia:
Brukte 1 ss smør, 1 egg, 1 ss fløte, 2 toppede ss Natreen, 1 toppet ss Aware kakao, og 10 dråper vaniljeessens.
Det var veldig godt, men min ble også litt svampete... Får la den bli skikkelig kald neste gang, og ha tykk kremfløte med vaniljeessens ved siden av så kan jeg leke at det er sjokoladepudding med vaniljesaus :heia:
Jeg prøvde lage denne nå, men hadde oppi Splenda da det var det jeg lagde. Mulig jeg ikke hadde i nok, for jeg synes kaka var litt besk på smak, men det ble definitivt ei kake.
Jeg hadde krem på, og synes vel dden var best...he he...Veeeeeldig søtmåns jeg da:-)
Laget den i Micro og det var a peace of cake...ha ha...sukk...(dyyyyp)
Skal prøve den en annen dag også, for så lett var den å lage, men skal gjøre på med litt mer Splenda og Vaniljeessens, da blir den sikkert bedre.
Men lurer litt på om noen har regnet ut eksakt karb innhold i kaka.
Den blir litt svampete ja, men det er nok mikroen som gjør det. Jeg har laget både brød og pannekaker i mikroen og alt blir svampete, selv om det blir godt.
Dette var lettvindt og godt. Søtet den med 1 ss splenda og 1 ss sukrin. Fordelte røren på 3 muffinsformer og nuket de i ett minutt hver. Pisket ca en dl fløte med 1 ts splenda og vaniljeessens. Mmmm :spisesnak en passe munnfull til tre personer, og om jeg ikke regnet helt feil så ble det 2,5-3 kh pr porsjon :sikle:
Å den kaka var kjempegod! Ble litt svampete i konsistensen, men de gjorde ingenting! :) Så, nå skal jeg lage meg en ny en om litt, til søstra mi, å hun skal få med bringebær å krem til :)
Må bare få si at dersom man bare tar i eggeplommen blir karboinnholdet mindre:) Blir kun karber fra kakaoen og 1ss fløte.
Så jeg lager sjokoladeeggekrem i stedet for å micre den!! Nyyydelig, bruker som digg dersom sjokoladesuget er stort.
Redningen min denne her, men du må like svært mørk sjokolade da:D
Nå er det leeeenge siden jeg har laget meg noe søtt utenom krem med bringebær en gang sist helg ;) Så denne må jeg prøve i kveld. Tenkte å bruke vaniljepulver, og maks 2 ss sukrin. Og bare smør, altså ikke fløte, har ikke i hus.
denne var helt genial, kjempegod! jeg brukte cocosa istedetfor smør, ble veldig godt. skal smakes med smør, nøtter og appelsinskall neste gang. og bruk 4 ss sukrin for å få den søt nok :p
2 dager i uka? kommer sånn ann på. jeg synes den var veldig mektig så lagde en å en liten skål med tykk bunn. tok halve igår med litt pisket krem og halve idag. mer enn nok, og ingen partystopper for min del. kos dere:D
Denne ble laget nå, etter en lang dag på badeland, og mor som lengtet etter noe søtt når hun kom hjem.
Godt, spiste med pisket krem og bringebær. Spiste vel halvparten, og så kom minstemor og tok resten ;)
Fortjenes å dras frem igjen! :) Hadde tre biter med mørk sukkerfri sjokolade og en liten spiseskje kokos i den også... Mmm... Ble nesten litt som sjokoladefondant med den smeltede mørke sjokoladen i midten! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.