< Tilbake til oversikten

Trenger råd ang. hotellopphold

#1

skeptiskius sa for siden:

Er i fase 1 på South beach og skal nå bo på hotell et par dager, da har jeg liten mulighet til å lage maten selv.

Frokostbuffeten er grei på hotellet, den består av mye jeg kan spise. Men hva når jeg skal spise lunsj og middag ute? Har tilgang til salatbar to av dagene, så den regner jeg med som grei de dagene.

Hvordan er det egentlig med suppe i fase 1. Kan ikke si jeg fikk med meg noe av det i boka :rolleyes: Er for eksempel en middag med blåskjell og løksuppe (uten brød) greit?


#2

HP sa for siden:

Hotell er drømmeplassen for meg :D

Kan spise det jeg vil... Så mye jeg vil... Og om de serverer noe du ikke kan spise så forsyner du deg mer av det du kan, og lar det du ikke kan spise stå igjen. :)

Suppe med blåskjell hørtes godt og ok ut :)


#3

smosje sa for siden:

Hei, hei!

Fase 1 er alltid litt vanskelig sånn - da det er den strengeste.
Det er ikke så mye sagt om suppe fordi den kan inneholde så mye rart - hvis du ikke lager den selv.
Suppe kan inneholde mye fløte, fett e.l. hvis den er kremet (SB skal ikke ha så mye fett som Atkins, f.eks), og den kan inneholde mye sukker pga div tilsetninger.
Løksuppe er flott, da de har åpnet for ubegrenset mengde løk på SB nå. Den suppen inneholder jo stort sett ikke noe annet enn løk og buljon :snill: Er den gratinert er det også flott, men uten brødet selvfølgelig.
Jeg ville holdt meg til klare supper, og unngått de kremete. På fase 1 skal du jo ha minimalt med melkeprodukter, og da ev bare mager yoghurt e.l.
Jeg ville imidlertid gått for en suppe, klar sådan. Grønnsaksuppe må jo også være flott, så fremt det ikke er gulrot/potet eller andre rotfrukter i.

Ellers er jo endel kjøttretter m/ grønnsaker uten ris/poteter et fint valg, så lenge sausen er noenlunde mager.
Du kan bestille taco/enchiladas, og la vær med skjell/lomper.
Egg/bacon til frokost, men frokosten var jo grei, sa du! :)
Cheeseburger, uten brødet. med salat ved siden av.

God tur! :)


#4

Aline sa for siden:

du får mest kontroll om du enter spør kenlnerern hva som er i suppen, eller bestiller rent kjøtt med salat :)

dette kommer til å gå fint!! :D


#5

skeptiskius sa for siden:

Takk for svar alle sammen :)

Nå regner jeg nok med at det skal gå greit. Fikk en del gode tips her nå, så da burde maten gå bra :) Og fase 1 er nok ikke den ideelle fasen å dra på hotell i nei :o Men skole er skole, og må følges opp uansett.


#6

smosje sa for siden:

Ps. Husk å ta med litt nøtter og slikt som du kan ha på lomma i tilfelle ;)


#7

skeptiskius sa for siden:

:( Skulle jeg gjerne, men er allergisk mot nøtter og belgfrukter. Spiser derfor ost eller kålrot som snacks. Funker jo kjempebra det også. Og jeg har ikke vært sulten hele denne første uka, og hungeren på brød har gitt seg :D


#8

Aline sa for siden:

babybel passer bra og er små :) (men det vet du jo sikkert ;))


#9

skeptiskius sa for siden:

Ohhhhh yes! Babybel er knall. Bare synd de forsvinner så fort fra kjøleskapet her, ungene elsker dem nemlig :D


#10

smosje sa for siden:

Hehe, jeg knasket babybel hele tiden :D De gikk fort unna selv med bare meg i husholdningen :D
Det er lurt å kunne ha noe som ikke trenger kjøleskapslagring når du er på reise. Hm..... tenke tenke

Men du? hvilken utgave har du av SB boken? Norsk eller engelsk? Er endel forskjell, tror jeg!


#11

Aline sa for siden:

babybel holder seg ihvertfall 24 timer uten kjøleskap, og det er sikkert minibar dit du skal?
:)


#12

smosje sa for siden:

:ja: sant det, aline. (bare jeg som er litt overnervøs for romtemperatur! :rolleyes:

#13

Aline sa for siden:

:D bedre den veien enn andre!! :rolleyes:


#14

skeptiskius sa for siden:

Har den norske. Aner du noe om forskjellen?

Og babybel er innkjøpt for å ta med seg i morgen. Fant også ut at jeg skulle lage noen quicher, fryser de i natt så holder de seg til jeg kommer frem til minibaren. Det som står i den kan jeg jo bare ta ut, det skal jeg ikke bruke allikevel :D

Endring: Babybel holder seg lenge lenge utenfor kjøleskap, det vet vi av erfaring.


#15

Aline sa for siden:

gooood tur :D du kommer til å klare deg kjempefint!! :)
:klem:


#16

skeptiskius sa for siden:

Tusen takk :klem: Gleder meg til å komme meg bort fra gryta litt også (selv om jeg bor i skogen), og Lillehammer egner seg ypperlig til en lang tur på kveldstid etter forelesninger.


#17

smosje sa for siden:

Nå har jeg ikke lest den norske... Men, er ikke sikker på om den er opdatert på det nyeste, mener en annen South Beacher her (prinsesse) manglet endel i sin norske versjon, så vidt jeg husker.

Sjekk hva som står om dette:

  1. Tomat; tillat på alle faser, ubegrenset mengde
  2. Løk; tillat på alle faser, ubegrenset mengde
  3. Skummet/lettmelk, soyamelk, kjernemelk, lett yoghurt; tillat på Fase 1, men max 2 porsjoner à 125 gram per dag.
  4. Gulrot tillat fra fase 2, ikke fra fase 3.

Hvis dette stemmer overens med din bok, er det fint. Men jeg hører rykter om at Espelids "tilpasset norske forhol"-oppskriftene er mer tilpasset norske forhold enn original South Beach, om du skjønner. Men har som sagt ikke lest den.
Problemet i Norge er litt det at det ikke finnes lav-fett naturell yoghurt; yoplait er ikke optimalt, pga søtningen/frukten, men det er bedre enn noe annet.
Ricotta finnes ikke i light, bare den (alt for) fete orginale.
Sånne typer problemer har vel Espelid prøvet å løse, tenker jeg - og det er bra.
Hva syns du om boken?

Du kan uansett når som helst klikke deg inn på www.southbeachdiet.com/public/diet-updates/diet-updates.asp (The South Beach Diet Online). Her finner du de til enhver tid nyeste oppdateringene.

Quiche cups var forøvrig en veldig god ide!!


#18

skeptiskius sa for siden:

Takk for linken :)

Stemmer ikke helt overens med min bok nei. Tomater er tillatt i fase 1, men i begrenset mengde. Løk står det ikke noe spes om. Står at melkeprodukter er bannlyst i fase 1, og gulrot har jeg ikke lagt merke til.

Oppskriftene finner jeg lite spennende, så det eneste jeg har laget er quichen. Leker heller på egenhånd :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.