Er i fase 1 på South beach og skal nå bo på hotell et par dager, da har jeg liten mulighet til å lage maten selv.
Frokostbuffeten er grei på hotellet, den består av mye jeg kan spise. Men hva når jeg skal spise lunsj og middag ute? Har tilgang til salatbar to av dagene, så den regner jeg med som grei de dagene.
Hvordan er det egentlig med suppe i fase 1. Kan ikke si jeg fikk med meg noe av det i boka :rolleyes: Er for eksempel en middag med blåskjell og løksuppe (uten brød) greit?
Kan spise det jeg vil... Så mye jeg vil... Og om de serverer noe du ikke kan spise så forsyner du deg mer av det du kan, og lar det du ikke kan spise stå igjen. :)
Fase 1 er alltid litt vanskelig sånn - da det er den strengeste.
Det er ikke så mye sagt om suppe fordi den kan inneholde så mye rart - hvis du ikke lager den selv.
Suppe kan inneholde mye fløte, fett e.l. hvis den er kremet (SB skal ikke ha så mye fett som Atkins, f.eks), og den kan inneholde mye sukker pga div tilsetninger.
Løksuppe er flott, da de har åpnet for ubegrenset mengde løk på SB nå. Den suppen inneholder jo stort sett ikke noe annet enn løk og buljon :snill: Er den gratinert er det også flott, men uten brødet selvfølgelig.
Jeg ville holdt meg til klare supper, og unngått de kremete. På fase 1 skal du jo ha minimalt med melkeprodukter, og da ev bare mager yoghurt e.l.
Jeg ville imidlertid gått for en suppe, klar sådan. Grønnsaksuppe må jo også være flott, så fremt det ikke er gulrot/potet eller andre rotfrukter i.
Ellers er jo endel kjøttretter m/ grønnsaker uten ris/poteter et fint valg, så lenge sausen er noenlunde mager.
Du kan bestille taco/enchiladas, og la vær med skjell/lomper.
Egg/bacon til frokost, men frokosten var jo grei, sa du! :)
Cheeseburger, uten brødet. med salat ved siden av.
Nå regner jeg nok med at det skal gå greit. Fikk en del gode tips her nå, så da burde maten gå bra :) Og fase 1 er nok ikke den ideelle fasen å dra på hotell i nei :o Men skole er skole, og må følges opp uansett.
:( Skulle jeg gjerne, men er allergisk mot nøtter og belgfrukter. Spiser derfor ost eller kålrot som snacks. Funker jo kjempebra det også. Og jeg har ikke vært sulten hele denne første uka, og hungeren på brød har gitt seg :D
Hehe, jeg knasket babybel hele tiden :D De gikk fort unna selv med bare meg i husholdningen :D
Det er lurt å kunne ha noe som ikke trenger kjøleskapslagring når du er på reise. Hm..... tenke tenke
Men du? hvilken utgave har du av SB boken? Norsk eller engelsk? Er endel forskjell, tror jeg!
Og babybel er innkjøpt for å ta med seg i morgen. Fant også ut at jeg skulle lage noen quicher, fryser de i natt så holder de seg til jeg kommer frem til minibaren. Det som står i den kan jeg jo bare ta ut, det skal jeg ikke bruke allikevel :D
Endring: Babybel holder seg lenge lenge utenfor kjøleskap, det vet vi av erfaring.
Tusen takk :klem: Gleder meg til å komme meg bort fra gryta litt også (selv om jeg bor i skogen), og Lillehammer egner seg ypperlig til en lang tur på kveldstid etter forelesninger.
Nå har jeg ikke lest den norske... Men, er ikke sikker på om den er opdatert på det nyeste, mener en annen South Beacher her (prinsesse) manglet endel i sin norske versjon, så vidt jeg husker.
Sjekk hva som står om dette:
Tomat; tillat på alle faser, ubegrenset mengde
Løk; tillat på alle faser, ubegrenset mengde
Skummet/lettmelk, soyamelk, kjernemelk, lett yoghurt; tillat på Fase 1, men max 2 porsjoner à 125 gram per dag.
Gulrot tillat fra fase 2, ikke fra fase 3.
Hvis dette stemmer overens med din bok, er det fint. Men jeg hører rykter om at Espelids "tilpasset norske forhol"-oppskriftene er mer tilpasset norske forhold enn original South Beach, om du skjønner. Men har som sagt ikke lest den.
Problemet i Norge er litt det at det ikke finnes lav-fett naturell yoghurt; yoplait er ikke optimalt, pga søtningen/frukten, men det er bedre enn noe annet.
Ricotta finnes ikke i light, bare den (alt for) fete orginale.
Sånne typer problemer har vel Espelid prøvet å løse, tenker jeg - og det er bra.
Hva syns du om boken?
Stemmer ikke helt overens med min bok nei. Tomater er tillatt i fase 1, men i begrenset mengde. Løk står det ikke noe spes om. Står at melkeprodukter er bannlyst i fase 1, og gulrot har jeg ikke lagt merke til.
Oppskriftene finner jeg lite spennende, så det eneste jeg har laget er quichen. Leker heller på egenhånd :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.