< Tilbake til oversikten

Kokosbrød - Bilder

#1

Shrinking Line sa for siden:

Her om dagen kjøpte jeg kokosmel og det måtte prøves

Ingrediense

  • 80g Kokosmel (3,2g karb)
  • 1 ts Bakepulver (3g - 1,02g karb)
  • 1/2 ts salt
  • 6 egg (x 0,4 - 2,4g karbs)
  • 115g usaltet smør
  • Søtt, tilsvarende 2 SS (Jeg brukte flytende Kandisin hvor 100ml er 0,1g karbs)

Totalt 6.62 karbohydrater for hele brødet.

Smelt smør og bland alt det våte godt sammen. Sil alt det tørr inn i røra og bland til det er klumpefritt. Jeg brukte håndmikser. Kjapt og enkelt.
[CENTER]
Røra
[/CENTER]
Smør en vanlig str brødform og ha i røren.
[CENTER]
Klar til steking
[/CENTER]
Det skal inn i ovnen på 180 grader i 40min.
[CENTER]
Ferdig
[CENTER]
Prøvesmakes

[LEFT]Brødet er ikke spesielt søtt, mulig jeg ikke tok nok dråper med søtt i. Det smaker heller ikke spesielt med kokos, så noe dessert brød er det ikke. Da må man eventuelt ha oppi kokosflak.
[/LEFT]
[/CENTER]
[/CENTER]

Skal nok og bruke mindre form neste gang så jeg får det litt høyere, eventuelt muffins form.

Men det smakte ikke ille, og det var snadder med litt peanøtt smør på. Skal prøve meg litt mer fram med brødet. Som første resultat må jeg si jeg er fornøyd.


#2

scartz sa for siden:

Dette så interessant ut! :)


#3

Shrinking Line sa for siden:

Ja, det ser slik jeg vil beskrive det og.


#4

scartz sa for siden:

Hæ?

Jeg bakte nettopp ett lavkarbo brød. Det var godt men... Syntes liksom alt smaker så likt. Er lei alle de frøene.


#5

Elizabethcita sa for siden:

Dette skal jeg også prøve ja :)


#6

Shrinking Line sa for siden:

interessant, brødet

Det er noe helt annet enn brød med frø ja. Skal komme med mer kommentar om det når jeg har spist mer.


#7

Bæret sa for siden:

Det så godt ut!

Jeg har ikke rotet meg til å prøve melet enda jeg...


#8

Furine sa for siden:

Eg kjøpte også kokosmjøl no nyleg, og har googla meg fram til ei oppskrift som eg meiner må vere den same som denne. Brødet liknar veldig det du har laga i alle fall.
Det smakte på ingen måte dårleg, om enn litt uvant, men konsistensen vart litt meir kakeaktig enn brødaktig, det mangla lim på eit vis. Samstundes så synes eg det var litt tørt. Så eg trur eg skal prøve igjen med meir væske og fiberhusk i tillegg, kanskje konsistensen kan utbetrast litt. Gøy å eksperimentere!


#9

Shrinking Line sa for siden:

Må si at mitt er veldig fast og fint, men ikke for fast.

Men prøv og rapporter :D


#10

Furine sa for siden:

Ja fast og fint vart det, men mitt vart altså kanskje litt VEL fast. Som eg nemnde på bloggen din så har eg prøvd å tørke eit par-tre skiver av brødet for å teste om det går å bruke til panermjøl. Det er ikkje så enkelt å få tak i bacongull her nemleg.
Skal prøve å eksperimentere litt meir i helga!


#11

Shrinking Line sa for siden:

Så ikke at du hadde vært innom der. Skal ta en titt.

Håper det bruke. Jeg sliter litt jeg og, men har funnet en asiatisk butikk som importere fra Danmark. Kanskje ta en titt der, de bruker det nemlig i matlaging en del.


#12

trinelis sa for siden:

er kososmel d samme som kokosmasse?


#13

Furine sa for siden:

Nei, det er ikkje det same. Kokosmjøl ser ut som "vanleg" mjøl, og er tørt i konsistens, kokosmasse opplever eg meir fettete, om det gir meining.




#16

Shrinking Line sa for siden:

Jeg går på det som står på pakken. Kokosmelet jeg har er fra Aman Prana. Det er 4 karber pr 100g


#17

ada-emilie sa for siden:

Høres flott ut. Da er det mest proteiner i det av alt.


#18

Furine sa for siden:

OK. Førstegongseksperimentering med kokosbrød.

Eg la til 2ss fiberhusk, halv teskei jbkm og 3dl vatn. Prøvde meg litt fram med vatnet, og enda opp med 3dl vatn. Brødet heva ganske fint og såg bra ut. Steikte det vel ein time på anbefalt temperatur. Skar av skalken fordi eg var nyfiken, og brødet var VELDIG fuktig inni. Det smakte godt, men som sagt VELDIG fuktig og ein smule gummiaktig. Trur det hadde vore nok med 2dl vatn, kanskje til og med 1,5dl. Smaken var bra, men det ville jo aldri bli ferdigsteikt, så mykje væske som var i det. Eg enda opp med å skjere opp skiver av brødet og tørke dei som kavring i omnen. Smakar godt, men må framleis jobbe med konsistensen.
Hadde kanskje gjort seg med glutenmjøl?


#19

Nannah sa for siden:

jeg ville ha byttet ut vannet med 1 dl rømme...og 0 JBK...kansje en tanke mer fiberhusk? :)


#20

Veggpryd sa for siden:

Hva slags kokosmel har du brukt? På mitt kokosmel står det 65 g. karbohydrater pr. 100 g. (Fra Tropical Traditions). Jeg la på meg ganske raskt etter noen dager med kokosmel-bakst... :o


#21

Shrinking Line sa for siden:

Jeg bruker et kokosmel fra Aman Prana. Det er 4 karber pr 100g


#22

Furine sa for siden:

Takk Nannah, skal teste ut! Men bur saman med ein som ikkje vil ete rømme, så vil du tru cottage cheese kan vere eit alternativ?


#23

Lillemy71 sa for siden:

Her er min variant (grunnoppskrift):

5 store egg
4 ss sukrin
Litt stevia
1/2 boks creme fraiche
75g meierismør/cocosa
100 g mandelmel
50 g kokosmel
4 ss fiberhusk
2 ts bakepulver

Pisker egg og søtt så fluffy som jeg kan få det (nesten eggedosis), så pisker jeg inn creme fraiche og rører inn smør. Blander mel, fiber og bakepulver før jeg rører det inn og får en seig, klissete røre. Ser omtrent ut som bildene i tråden. Har det i en 1-liters form kledd med smurt bakepapir som steiker det i ca 50 min ved 180 grader midt i ovnen. Tror jeg skal øke mengden fiber husk, men da må jeg kanskje ha mer væske i. Har funnet ut at brødet har totalt 16-18 karber.

Det blir ikke sånn veldig søtt siden jeg bruker salta smør, men det er en fin grunnoppskrift og helt greit kakebrød.

Til variasjon kan man tilsette litt vaniljeessens og mer søtt, da blir det mer kake. Kan også tilsette masse kanel, kardemomme, ingefær, litt nellik og pepper/chili - da får man deilig krydderkake. Jeg bruker en del krydder sånn at det blir litt sterkt og biter litt i fra seg.

Har tenkt til å prøve å kutte ut det søte og prøve med litt ost og oregano/basilikum evt salt. Tror det kan bli godt :D


#24

Lillemy71 sa for siden:

Det jeg også bruker og det er faktisk kokosfiber, så man får i seg masse såkalla uløselige fiber i tillegg til at det smaker godt. Jeg bruker det til alle mulige kaker og vaffler. Har ikke lagt på meg, men jeg spiser heller ikke ubegrensa av slik bakst.


#25

Veggpryd sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvordan det kan sprike så veldig fra 65 til 4 karber. Kokosmel er vel kokosmel uansett merke...? forvirret


#26

Shrinking Line sa for siden:

Er vist kokosfiber det jeg har. Se innlegget over ditt.


#27

Lillemy71 sa for siden:

Hvor har du kjøpt melet?? Er det mulig at fiber ikke er trukket fra? På min pose står det at det er ca 61 % fibre per 100 g. Kh er oppgitt til 4g/100g hvorv 3,8 er sukkerarter.

Følgende står om tropical traditions, kokosmel:

Mulig at fremstillingsmåten gjør at Aman prana sitt har mindre sukkerarter i seg og kanskje enda mer fiber? Vanskelig å si, men det er jo et tilbakevendende spm for så mange matvarer og spesielt frø. Finner jo f.eks solsikkefrø med kh alt i fra 7/100g til 19/100g, tror dt syndes en del med å trekke fiber fra i kh-merkingen for det er ikke vanlig i alle land, som f.eks USA.


#28

Veggpryd sa for siden:

Jeg blir ikke klok på det som må/kan trekkes fra av noen ting på sånne innholdsfortegnelser. :o Jeg får heller bare holde meg unna det en stund til, og heller prøve litt igjen når jeg har fått stabilisert vekta mi. :)


#29

Lillemy71 sa for siden:

Sikkert det beste det ja. Kan jo prøve å få tak i Aman prana sitt mel i neste omgang. Lykke til :D


#30

Nurk sa for siden:

Dette lagde jeg i dag, og det ble knallgodt. Litt kake-aktig i konsistensen, men det kan jeg fiiiint leve med. Supert med ost på og litt smør. Nam! Ny hit her i huset. Mannen elsket det også! (men dette er MITT! ;))


#31

Shrinking Line sa for siden:

Så hyggelig at det falt i smak. Lenge siden jeg har laget det, men tror jeg må ta en ny runde.


#32

blåbær sa for siden:

Mitt kokosmel har 21,4 gram kh per 100 gram! Det gjorde at bare kokosmelet i brødet gav 17 gram kh, noe som er litt mye, kanskje. Brødet står uansett i ovnen nå, så håper jeg at jeg klarer å begrense meg litt! Røra var hvertfall veldig god, så hvis brødet er like godt er det veldig lovende! Jeg byttet ut to av eggene med litt kokosmelk, fordi jeg ikke hadde så mange egg liggende. Og så droppa jeg søtning.


#33

Shrinking Line sa for siden:

Har vel kommet frem til at jeg bruker noe som heter kokosfiber. Merket står i et tidligere innlegg.

Håper det smaker.


#34

blåbær sa for siden:

Jeg så det :) Skal hvertfall sjekke bedre neste gang jeg kjøper kokosmel! Men brødet ble godt det! Kompakt, som jeg så at ditt også ble, og veldig "kakete", minte på en måte om formkake. Det var spennende, og jeg fikk veldig lyst å eksperimentere med litt flere ingredienser.



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.