< Tilbake til oversikten

Black Magic sjokoladekake

#1

Aggatuss sa for siden:

Denne kaken er veldig god, jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Med sjokoladen "Premium (86%)" og Tine smør, får et kakestykke 6 g karbo, 60 gr fett og 8 gr proteiner. (Hvis kaka deles i 6 biter ...)
(1 bit = 612 kcal)

Black Magic sjokoladekake

250 gram smør
250 gram kokesjokolade/mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
1 dl kaffe
1 ts vaniljesukker (valgfritt)
150 g Sukrin
4 egg

Slik gjør du:
Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!

Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer.

Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.

Hentet 15. april 2010 fra www.funksjonellmat.no/oppskrifter.php


#2

plastbox sa for siden:

Er jeg den eneste på forumet som reagerer på at Sukrin og maaaaange andre såkalt "sukkerfrie" produkter er søtet med sukkeralkoholer, som så fort du spiser dem blir brutt ned til.. trommevirvel karbohydrater!

Sjekk innholdsfortegnelsen på Sukrin-boksen din, ~97% karbohydrater. Det samme gjelder all "sukkerfri" sjokolade jeg har sett, 50-60++ prosent karber!

Nå skal de jo ha det at de har sitt på det tørre, for de er faktisk SUKKERfrie, men sukkeralkoholer er like fullt karbohydrater.


#3

wollafruen sa for siden:

Sukkeralkoholer påvirker ikke blodsukkeret slik som sukkerarter gjør, og på et karbokontrollert kosthold kan man derfor trekke fra antallet sukkeralkoholer i matvarer.

Arrester meg om jeg har forstått dette feil.


#4

plastbox sa for siden:

Da må jeg desverre arrestere deg. Jeg har diabetes type 1 og spiser jeg ting søtet med sukkeralkoholer øker blodsukkeret.

Se tabellen på wikipedia.org for oversikt over hvor mye karbohydrater sukkeralkoholer inneholder, samt søthetsgraden sammenlignet med sukker.

Til opplysning inneholder rent sukker ca 4 kcal/g så bruk av f.eks. maltitol vil gi deg halvparten så mye karbohydrater for samme søtheten og endel lavere glykemisk indeks. At man kan ignorere det er åpenbart fullstendig feil, og dette tullet er helt sikkert opphavet til myten om at kunstig søtning på mystisk vis er en "partystopper" for mange. Regnestykket er rimelig enkelt.


#5

nellie sa for siden:

Dette kan du vel lage en tråd om isteden for å begynne å legge ut om det i en oppskrift....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.