< Tilbake til oversikten

Blodsukker

#1

ingrids sa for siden:

Lurer på en ting. For ca 6mnd. siden var jeg innkalt til bedrftslegen. Etter å ha pratet litt sa han at jeg gjerne kunne måle fastende blodsukker hvis jeg følte at jeg hadde litt mye rundt magen. Ganske pent sagt ikke sant. Hadde da ca 20 kg for mye. Tok fastende blodsukker som var på 5,3. Hvis det var over 5,5 skulle jeg kontakte fastlegen min. Tok også blodsukker en lørdagskveld etter inntak av en del lørdagsgodteri. Blodsukkeret var omtrent det samme. Det jeg synes er litt rart er at mitt fastende blodsukker nå etter 4 uker på lavkarbo er 6,1. Spiser ca 10 karber om dagen. Trodde blodsukkeret skulle gå ned jeg. Aktuelt blodsukker var 6,3. Er det noen som har en god forklaring? Har forøvrig gått ned 4 kg og har igjen 15 som skal bort.


#2

Kitt sa for siden:

Jeg har hatt dia2 i 5 år med svært pene verdier, men rett etter jul begynte plutselig bls- verdiene å stige, MYE.
Kom meg til legen min som sa at jeg nå har brukt opp bufferen min!:eek:
Selv med ketogent kosthold og medisiner blir blodsukkeret for høyt.
Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å ta medisiner og gå ned i vekt, helst 30kg!:p

Om du er predisponert for dia, vil det kommme til slutt unasett, det kommer bare senere!
Nå vet jeg ikke hvor gammel du er, men økende alder har jo også noe å si her!

Om du fortsetter det ketogene kostholdet og passer på blodsukkeret (som ikke skal over 7 fastende), er mye gjort!
Ta kontakt med legen din om du måler over 7 fastende 2 dager på rad eller verdiene stiger fort fra dag til dag.
Du trenger bare måle en gang om dagen, du er jo ikke diabetiker!;)


#3

ingrids sa for siden:

Takk for svar. Er ikke diabetiker, men har hatt en far med DIA2 (han var overvektig). Kun en person i slekten (min mors tante) hadde type 1. Hun var tynn som en sild og veldig nøye med kosten. Har noe å slekte på, så her gjelder føre var prinsippet. Jeg er 50 år og i relativt god form. Er i mye aktivitet, men skjønner jo at jeg har mye å hente på kosten. Har tilgang på å sjekke blodsukkeret på jobben så jeg får bare følge med. Ble jo litt overrasket da blodsukkeret hadde steget på lavkarbo kost. Betyr vel bare at jeg bør være ekstra obs.


#4

Kitt sa for siden:

Jeg syns du skal skaffe deg din egen bls- måler. Før du har kommet deg til jobben, har bls endret seg pga aktivitet, stress etc. Google abbot gratis blodtrykksmåler.

Bls. skal måles så og si i det du kommer ut av sengen, før du har pusset tenner, dusjet eller noe som helst!
Du er noen få år eldre enn meg og i samme stressende yrke, best å passe seg, ja!:p


#5

arnakristin sa for siden:

:eek:

...regner med at det blodsukkermåler du hadde tenkt å skrive... :cool:


#6

Kitt sa for siden:

Selvfølgelig!:o

Egentlig kopierte jeg bare noe Photo skrev en gang! Tenkte ikke på å lese korrektur på en korrekturleser!:lol:

Bra noen passer på meg!:love:


#7

LenaBeatrice sa for siden:

Hei :-)

En gang (for en god stund siden) hadde jeg fastende blodsukker på 6,1. og sykepleier sa jeg måtte være obs.
Ved måletidspunktet hadde jeg spist lavkarbo/høyfett i lang lang tid.
Ble noe betenkt av resultatet, og skrev en mail til Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn). Han sa at det ikke var spesielt høyt for en person som levde med denne kosten, faktisk var det helt normalt at man kunne ha litt høyere fastende blodsukker, men at det ville stabilisere seg utover dagen, og at man uansett hadde mye stabilere blodsukker uten svingninger med denne kosten.

Det er hva han sa :-)


#8

zuzi sa for siden:

Blodsukkeret, blodtrykket og kolesterol verdiene mine har steget siden jeg begynte på ketolysekuren. Har fått deadline om en mnd, har ikke verdiene forbedret seg har jeg fått beskjed av min fastlege om å avslutte denne kuren.:mad:

Venter i spenning:confused:


#9

Kitt sa for siden:

Det skjer med mange. Man må gi det over 3 måneder før ting stabiliserer seg igjen.
De fleste vil da oppdage at verdiene etter hvert synker til under utgangspunktet!:D


#10

zuzi sa for siden:

Håper virkelig at du har rett:D Jeg mener å ha lest i boka at en bør ta nye bl.pr etter 4-8 uker, videre hver 3mnd. Hva er vits med det da hvis verdiene går opp:confused: Blir litt oppgitt dessverre:rolleyes:


#11

ingrids sa for siden:

Takk for mange tilbakemeldinger og erfaringer. Tror kanskje jeg skal ta det helt med ro og ikke krisemaksimere ennå. Er vel ikke den som flyr rett i taket heller. Ble bare litt forundret, men skjønner at flere har hatt lignende opplevelser. Er vel slik du sier dreamy at blodsukkere er stabilt. Var jo liten forskjell på aktuelt blodsukker og fastende blodsukker. En sjekk innimellom kommer jeg vel til å ta. Hvis det finnes gratis blodsukker målere er det jo greit å ha en uten å bli betegnet som hysterisk. Har tro lavkarbokosten så det er bare å fortsette


#12

Runegutt sa for siden:

Jeg er også Dia2betiker :)
Jeg har forska en hel masse på blodsukker og lavkarbo, og kommet frem til følgende "hypotese"

  1. Ketolyse gjør at man blir MER insulinressistent, pga. stort fettinntak.
  2. Når kroppen av en eller annen grunn tror den trenger mere sukker, omdanner den protein til glucose.

Hva kan man da gjøre uten å droppe ketolyse?
Jo sjekke om man får fornuftige doser protein
At proteinet ikke er superlettopptatt. Det jeg har fått dessidert værste resultatene med, er myseprotein (Sånn kroppsbyggepulvergreier)
Jeg har droppa å spise Norwegia som kveldssnacks. I tillegg til en for meg høy fastende verdi (Mellom 6,3 og 6,7) gir det meg vektstopp.
Cottagecheese er ennu verre.
Græddost fungerer greit nok.

Uansett, så lenge jeg går på ketolyse, er mitt fastende blodsukker en hel del høyere enn det er på Fedonsk mat. Fedon gir meg 5,2-5,7 mens ketolysen gir meg noe høyere. Det blir ubehagelig hvis jeg spiser nevnte oster på kvelden, eller bruker treningsprotein. Forøvrig skal jeg tilbake i Fedonverden når jeg har tynna meg nok.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.