solamito sa for siden:
Jeg skal til Italia om noen uker, og leser at veldig mye av maten går på pizza, pasta, toast m.m. Er det noen der ute som har erfaring med å være på lavkarbo-diett i Italia?
solamito sa for siden:
Jeg skal til Italia om noen uker, og leser at veldig mye av maten går på pizza, pasta, toast m.m. Er det noen der ute som har erfaring med å være på lavkarbo-diett i Italia?
nellie sa for siden:
Jeg var i Italia for noen år siden, når jeg holdt på med Atkins.. Da fant jeg en restaurant på togstasjonen i Roma hvor de hadde en type buffet.. med salat, forskjellige oster, diverse kjøtt som de stekte der osv. Kanskje du finner en sånn restaurant, hvis du leter?
Frokost ol. handlet jeg på dagligvarebutikkene. Det gikk mye i kjøttpålegg, ost og grønnsaker:)
De har vel alltids salater på restaurantene også går det sikkert ann å spesialbestille litt på rundt omkring og få grønnsaker til kjøtt isteden for pasta, osv.
blåbær sa for siden:
Min erfaring i Italia er at kjøttet og pastaen må bestilles hver for seg. Det har oppstått noen litt komiske situasjoner der nordmenn har bestillt en rett, og regner med å få den med tilbehør slik vi er vant til, og så kommer en kjøttbit med litt saus på tallerkenen og ikke noe mer. Så vidt jeg har forstått liker italienerne å spise en og en rett, og de kjøper først salat. Når den er ferdig spist får du pasta, så kjøtt og til slutt dessert. Så det er bare å droppe å bestille pastaretten.
Bindi sa for siden:
Jeg er så nervøs! Skal til Roma i helgen for å besøke ei venninne. Skal altså bo privat.
Finnes det noen "nød" mat jeg kan ta med hjemmefra? (eks. ruksprø, wasa delicatess...jeg vet at man ikke skal spise det på ketolyse, men kan være bedre enn hvitt brød).
Atkinsbarer gir meg magetrøbbel.
Tami sa for siden:
Jeg ville tatt med div. nøtter som snacks når du er småsulten. Så ville jeg bakt et lavkarbobrød hjemme, skåret det opp i skiver og tatt med det du trenger for helgen. Det holder seg i kjøleskapet i flere dager...
Og jeg ville bakt kokosmakroner.....de er innmari gode og metter ganske mye. Min oppskrift blir 43 stk og ca 11,5 karbo.....så det er jo nesten ingenting! Bruk 5 eggehviter, så blir de ikke så tørre. Deilige å ha i vesken når du tusler rundt i Roma :)
Du spiser vel på restaurant resten av dagene. Den nye Atkins boka har restaurant tips og hva du bør unngå. Si fra hvis du er interessert i det :)
lillemeg88 sa for siden:
lag osteknekkis som du kan ha med i en lufttett boks :D
Bindi sa for siden:
Tusen takk, nøtter skal jeg kjøpe.
Lurer litt på å bake knekkebrød. Jeg har trodde lenge at de har gitt meg vondt i magen, men tror det er atkinsbarer. Kansje litt teit å gamble på det..
Jeg har et lavkarbobrød her, bakt på mandag..er sikkert for gammelt nå. Har bare ligget på benken.
Kokosmakroner skal jeg bake, takk!
Osteknekkis har jeg helt opp i halsen.
Nupsida sa for siden:
Lyst å dele oppskriften? :)
Tami sa for siden:
Her er oppskriften på kokosmakronene:
5 eggehviter
150 gram Sukrinmelis (2,5 dl)
0,5 ts ekte vaniljepulver
250 gram kokosmasse (coop kokos har bare 6,5 kh) (=1 pose + 1,5 dl)
noen dråper flytende Natreen
Pisk eggehviter og Sukrinmelis stivt. Tilsett vaniljepulver og kokos forsiktig. Sett med teskje på bakeplate, 16 stk pr brett. De flyter ikke utover. 180 grader i 13 min. i min ovn. Bruker over/undervarme. Husk å holde røren samlet i bollen mens brettene stekes, ellers blir deigen tørr.
Mange kan sikkert redusere mengden Sukrinmelis en del, men jeg liker det søtt. :) Disse er raske å lage, jeg spiser flere hver dag...de hindrer i hvert fall ikke vektnedgang, for det testet jeg ut en uke. Jeg får 43 små makroner.
aktivjente sa for siden:
Var en måned i Venezia i fjor. Selv om det var før jeg fant fram til lavkarbo, holdt jeg på å gå på veggen av det snevre mattilbudet på restaurantene! Orker ennå ikke pizza eller pasta..
Etter ei uke fant jeg heldigvis en plass som serverte helstekt kylling :). Ellers kan du spise skinke, oster og salat ute, mens matbutkkene har samme utvalg som her.
Ville tatt med knekkebrød (Nannas superoppskrift) - bueno!
KarMa40 sa for siden:
Salat pleier å være en middagsporsjon, prøv med mozzarella?
Hvis karbo-kvoten tillater, prøv melon og skinke - prosciutto.
De fleste restaurenter, selv i pizza/pasta-sjangeren har et kjøttstykke du kan få med salat eller sesongens grønnsaker.
Bindi sa for siden:
Jeg gikk paa smellen allerede dag 1.
Jeg bor privat hos en kollega jeg ikke kjenner saa godt. Hun hadde kjopt masse godt mat,til vi kom og laget bruschetta til vi kom. Folte ikke jeg kunne skrelle av tomatene, jeg var veldig sulten. Paa kvelden spiste jeg reker, skinke, litt risotto, tiramisu :(
I dag fikk vi french toast (loff i egg) , croissanter (jeg spiste 1/3). Jeg spiste 1 yoghurt (mager) med jordbaer og 1,5 skive french toast.
Jeg usikker paa naa om jeg skal folge LCHF ut kvelden, eller om jeg bare skal kjore paa med lavkarbo. Jeg skal hjem i morgen formiddag.
Jeg er forberet paa aa gaa opp 2 kg paa mandag. Jeg var syk uken for, saa jeg hadde garanter gaatt opp, men kansje ikke saa mye som naa. Magen har vaert helt fin!
Jeg hadde synes det var lettere om jeg hadde bodd paa hotell, eller var med mennesker jeg kjente godt.
Bindi sa for siden:
For de som lurte på hvordan det gikk, ble det höykarbo hele helgen.
Vekten i dag viste det samme som forrige mandag, så det er helt helt ok med.
Hadde en lavere vekt midt i uka, men med tanke på at jeg da var syk er jeg fornöyd.
Savnet veldig å spise LCHF og det er bra. Jeg trives på dette kostholdet og har motivasjon nå.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.