Jeg bruker veldig mye sopp, da spesielt champinjong. Stekt sopp eller soppstuing passer lisksom til det meste, pluss det er lett å kaste oppi sånn pytt i panne og div. gryteretter :)
Ellers er det jo greit med litt løk, det syns jeg setter god smak på det meste!
Minimais er jo også en fin ting, siden jeg savner vanlig mais.. hjertesalat er jo godt, og litt mer næring i enn isberg.. Kinakål i salat funker bra!
Hmh..jeg er egentlig ganske dårlig på grønnsaker selv jeg, men håper det kan være litt til hjelp..:rolleyes:
Jeg liker også godt gresskar.
Bruker denne varianten: Den kalles butternut squash på engelsk svenskene kaller den myskpumpa :p men jeg har ikke klart å finne noe norsk navn. De har den som regel på innvandrerbutikker her i Bergen i hvertfall. Synes den er veldig god bakt eller som en grønnsak i gryteretter.
Og aubergine er godt.
Takker for svar :)
Ser at jeg egentlig er innom det meste her, bortsett fra den mystiske gresskarsaken. prøve å få tak i
Har også brukt mye sopp, men mannen er så lei sopp nå at han har bedt om å få slippe...
Koker, baker, steker, lager gratenger osv osv.
Laget masse mos, både av blomkål og brokkoli. Tilsetter litt smør, fløte og litt hvitløk. I brokkolimosen pleier jeg også bruke litt chili. Godt, men man trenger variasjon.
Blomkålris er veldig godt til middag, mye bedre enn bare dampet blomkål.
Avokado gir en spennende smak i feks salat og den inneholder bra med fett. Jeg bruker avokado, vårløk/purre, agurk, noen ganger tomat, revet parmesan, pinjekjerner og har i egg eller kylling.
Butternut på engelsk. I norge går den under navn Flaske gresskar, flaske hals gresskar, moskuss greskar, men den heter egentlig Muskatt gresskar på norsk.
Er nokså høy i kb.
Jeg lever av butternut squash og hokkaido squash. Kan fint spise 1 kg av dem til dagen :rolleyes::eek:
Sopp er favoritten her. Mannen min liker ikke blomkål og brokkoli, det er ganske frustrerende, i grunnen. Men jeg og barna liker det da.
I helgene pleier jeg å lage fylt løk, da koker jeg hele skrelte løker i ca. 10 minutter, før jeg skjærer av toppen og graver ut endel av innmaten med skje. Så kan man fylle oppi feks. stekt kjøttdeig og ost og sånt, eller feks. en blanding av hakket løk (bruk innmaten som er tatt ut), baconbiter, timian og parmesan og litt fløte, ha det i hulrommet og strø litt ost over og steke i ovnen. Surr gjerne bacon rundt løken før steking. Naaam.
Salat med cottage cheese som dressing er digg. Kutt opp alle mulige grønnsaker som: issalat/spinat/ruccola, agurk, tomat, brokkoli, blomkål, sukkererter og løk og bland i cc som du først har saltet og krydret. Dijonsennep er uten sukker og kan brukes i også, og sitronsaft. Jeg brukte cc før men nå bruker jeg heller avokado som dressingerstatning. Ikke glem hvitløk og ingefær opphakket, pluss dill,organo, urtegårdkrydder og evnt karri om du liker det. Kald salat liker jeg å drikke varm te til for å få normal temperatur i magen. Å rive opp en ferdigstekt kyllingfilet i biter og blande inn i salaten blir digg. Kokte egg, finnbiff eller tunfisk kan brukes istedet.
Jeg spiser dette til middag ved siden av stekt kyllingfilet, kokt ørret med sennep, dill og sitron eller finnbiff. Noen ganger woker jeg grønnsaker og blander oppi ruccolasalat etter steking. Da bruker jeg andre grønnsaker: løk, grønn squash, aubergine, brokkoli,sukkererter, champignong og blomkål.
Grønnsaker er fint å få i seg ved å koke de i suppe med grønnsaksbuljongterning for hver halvliter vann du bruker, for å ikke bli lei av salat.
Bruker også mye blomkålris. Og så har jeg hele tidenen salat med ruccola, kinakål og paprika i kjøleskapet, så varierer æ med andre ting underveis. Ellers så har jeg fått litt dille på hodekål/spisskål med en blanding av epleeddik og avokadolje med masse deilig urtekrydder og hvitløk. Den rasper jeg med gulrotskrelleren og lar blandingen stå litt før jeg spiser den. Kjapp coleslaw som går like fint til fiskegrateng og grillmat osv. :)
Tror jeg vil prøve den der gresskarvarianten. Får stikke innom ultra og se om de har den der. Neppe på rema.. der så dem bare dumt på meg når jeg etterlyste spisskål.. ;)
blomkål og sellerirot mos med masse meierismør er helt fantastisk godt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.