Jeg synes denne filosofien skal være med.
fra KJERNESUNN FAMILIE-slik gjør vi det.
Basert på "diett" som er helt ren, uten melk,gluten, sukker, konservering og tilsetningstoffer. og det hører med kosttilskudd, rensekurer og bli kjernesunn hele veien. også være ren når det gjelder kropp og hjem. feks bruke naturkosmetikk og økologiske produkter og matvarer der det er mulig.
Karbo-inntaket er ganske lavt, anbefalt å starte/avvenne de første ukene(ligner litt på Atkins i fasene der) og så bygge på litt mer etterhvert. Det er også tilpasset inviduelt, slik at ikke alle anbefales den samme veien.
Mange gode råd når det gjelder helse, stress, trening etc...
Denne her liker jeg:) :D
Jeg elsker den boka og har lest den fillete! Har stooor respekt for den familien der. Jeg unngår ikke melkeprodukter da, men ren kumelk drikker vi ikke, det ser jeg på som unødvendig. Vi bruker ost, smør og sånt da, og bruker litt helmelk i maten. Forresten, minsten drikker et par små glass helmelk for dagen, men han har ingen plager så da synes jeg det er ok.
Synd mange av de produktene de reklamerer for ikke selges her da. Man får feks. tak i den der "Den flate mages grøt" på Helios-butikken i Oslo men det hjelper jo ikke meg så veldig.
Jeg har gått på den kjernesunde kost siden sist i februar - sådan litt til og fra. Nå er det så godt som 100%, bortsett fra når jeg besøker folk.
Ideen er å leve rent og kjemikaliefritt som det også nevnes her. Og i tillegg helt unngå melk, melkeprodukter, gluten og sukker. Man lever etter sin stoffskiftetype (skjema på dansk kan lastes ned her - www.happyhealth.dk/ ).
Etter jeg har begynt å spise etter min stoffskiftetype (som i mitt tilfelle er karbohydrattypen), er jeg mett av ingenting. Jeg har helt sluttet å grovete som jeg gjorde før, og har gått ned 7 kilo. Det skal tilføyes at jeg ikke har mosjonert i det hele tatt, da min opererte rygg (og kanskje andre deler av meg :rolleyes:) sjeldent har lyst til det.
Har på alle måter fått det så utrolig godt med den diet, kan varmt anbefales.
Mange av produktene får du her i Norge Iset, og en enkel dansk nettbutikk selger omtrent alle produktene, men det en heeeelt annen portopris enn Kjernesundbutikken, som tar ca 250 kr i porto til Norge. Grøten kan du saktens lage selv, det har jeg gjort og det er dagens høydepunkt når jeg guffer den i meg om morgenen!
Jeg prøver også å følge denne kjernesunne dietten.
Har lest boka og prøver å bruke den for det den er verdt. Syns det er en helthetlig tankegang de har og det trenger jeg. Boka er desuten veldig lettlest og det er greit å få en oversikt.
Jeg tar et skritt av gangen og prøver litt av maten om gangen så ikke det skal bli så overveldende. Er foreløbig på noen av shakene og har prøvd de amerikanske pannekakene.
Når skoleferien er ferdig tenkte jeg å prøve meg på Hardcore versonen for å komme ordentlig igang.
Eva hvordan lager du den grøten selv?
Jeg har kjøpt en pose " den flate mages grøt" men kunne vært morro å se hvordan man kan lage den selv.
Minni1, grøten er lett å lage. Jeg tar en pose af flg:
1 pose økologiske eller 1 pose glutenfri havregrun
1 pose quinoaflak
1 pose hirseflak
1 slump med sesamfrø
1 slump med linfrø
1 slump med solsikkefrø
Så har jeg blendet mandler og nøtter som jeg også tilsetter i rikelige mengder. Tar en stor balje og blander det hele sammen, og helder det opp i glass og bøtter. Her er til ca en måned.
Om kvelden tar jeg fire spiseskjefulle opp i en gryde, og tilsetter dobbelt mengde vann (2 små glass), og lar det stå i gryden til neste morgen. Det skal fjerne et stoff som heter Fytin som er i kornsorter som vist er bedre å være foruten (?). Om morgenen koker jeg grøten ca 3-5 min. Tar 1 spiseskje linfrøolie opp i den ferdige grøt og drysser over med gojibær - rører sammen. Litt bjørkesukker og dertil soya- og rismelk. HIMMELSK!! :p
Savoy, det er vanskelig å svare enkelt på. Men for mitt vedkommende ser en typisk dag således ut.
*Morgen: En porsjon grøt som beskrevet over.
*Lunsj: Et kyllingekår med grønn salat til
*Middag. Et stykke laks med broccoli, spinat eller kokt Quinoa. Ofte lager jeg også en vegetarrett.
*En shake inn i mellom - i løpet av dagen.
Dette er veldig enkelt, gider ikke bruke så mye tid på kjøkkenet, men dette kan gjøres mye mer kunstferdig. Hvis man er medlem av den kjernesunde klubb, har man tilgang til et hav av oppskrifter og innkjøpslister.
Viktigste her er ren økologisk mat - UTEN melk, sukker og gluten! og like viktig er det å spise etter sin stofskiftetype. Jeg har aldri vært så mett som etter jeg begynte på den, og mine grovædertendenser er helt borte. :D
PS: Har gått ned 10 kilo siden mars, bare pga at jeg har droppet melk/melkeprodukter, gluten og sukker ut av kosten. Har ikke mosjonert i det hele tatt, men får vel snart komme igang! :D
Så bra! :heia:! Jeg spiser heller ikke gluten eller sukker, helt unntaksvis litt meieriprodukter, og da helst bare syrnede, eller lagret ost en sjelden gang. Mest fordi det er godt, og praktisk når jeg hjemme hos foreldrene mine, sånn at mamma slipper å klø seg sånn i hodet over hva hun kan servere meg. Det går fint, og jeg blir ikke dårlig av så små mengder. Men alt i alt merker jeg at kroppen min har det aller best uten disse tingene, og da i særdeleshet sukker!
Har aldri hatt sopp verken her eller der.. :o Bank i bordet! Men bare fordi at gluten er veldig uheldig for mange er jo ikke det samme som å si at det er uheldig for alle?? Mange tåler ikke reker, men vi sier da ikke at reker er fyfy likavel?? Leste DETTE i går og det bekymrer meg mer enn om at jeg skulle få glutenallergi.. To av mine venner i 40 årene har fått kols; den ene røyker den andre ikke, men de er omgangsvenner.
Utifra det jeg har lest om "kjernesunn familie" så står det faktisk ingen steder at gluten er uheldig for alle.
Men det står endel ting som kan bedre seg ved å kutte ut gluten i maten. Bl.a. at fordøyselsesproblemer som diare, forstoppelse og oppblåst mage kan skyldes gluten. ( for de som har disse problemene)
Har en datter med fordøyelsesproblemer som er vondt og gjør henne ganske utafor når det er som verst. Selv om jeg også syns det er verre dersom hun skulle få kols så vil jeg gjerne at hun skal ha det bra og vi prøver å tilrettelegge kosten utifra hva som passer hennes mage. Vi lar ikke vær fordi det finnes ting som er verre i denne verden.
Tror ingen her har sagt - eller mener, at gluten er uheldig for alle! Tror bare det er viktig å fokusere på det siden mange ikke tåler det. Jeg har ledt og ledt hele livet etter den "hemmelige kode", som kunne få nettopp MEG til å slippe kiloerne. Føler jeg har funnet koden ved at droppe melk, gluten og sukker. Vet at hvis jeg spiser noe med en eller flere av de ingredienser i, får jeg grovætertendenser med en gang, blir som en narkoman som bare må ha mer-mer-mer, og det er som regel et tegn på at man bør holde seg fra det. ;)
Hei.
Dytter denne opp litt jeg, siden jeg er i startfasen for kjernesunn kost. Holder på å handle inn alt, men hjelpe meg så dyrt det er :confused: Har lagt inn bestilling på kinsravik.no som kom på 3000 kr, men da skal jeg ha så det holder til bakst, frokost etc etc..
Har helsekost her jeg bor og og jeg har lagt igjen noen tusenlapper der og :p
Nå er bøkene kjøpt og lest, så nå er det bare å vente på alle ingrediensene. Kjøpte kjernesunn mat og kjernesunn julamat i tillegg, så her blir det baking, konfektlaging og diverse i førjulstida ;) :)
Det er altså sønnen min som er grunnen til dette og han syns det er vanskelig i begynnelsen, men nå fant jeg både syltetøy og sjokoladepålegg som han kan bruke på de dagene som er verst ;) Så da skal det nok bli litt enklere ;)
Lørdagsgodt er det vanskelig å kutte ut, så i begynnelsen får han sukkerfritt godt fra helsekosten her, men jeg har bestilt litt fra kinsarvik og.
Tenker jeg må melde meg inn i klubben og etterhvert :):)
Hei! jeg følger også mye denne filosofien, men har ikke kjøpt inn alt de bruker. Jeg lukter litt "profitt" her også...så jeg er skeptisk til at ALT strengt tatt er nødvendig! feks smaker ris-protein vondt(kan ikke bruke den m kumelk i), så den får jeg ikke brukt særlig mye. så her er det noen av basis-oppskrifter som faller ut :(
har også droppet annet "spesial" produkter de har i shakene sine. Men det er såpass mye god info, godt skrevet og GODE (tips som virker!!) at jeg er litt betatt av denne familien :)
og så har jeg funnet GODE tilskudd som jeg liker bedre enn det de anbefaler...
men prinsippene her er absolutt verdt å lese :)
Bruker ikke alt jeg heller.. Klarer meg fint med å lage havregrøt med glutenfrie havregryn fra butikken, men kjøpte en pose av de flate magers grøt, og den var god ;) Likte den jeg. lager dobbel prosjon, så lager jeg pannekaker av restene dagen etterpå ;)
Ellers bruker jeg udos choice og valleprotein i shaker. ikke noen bismak av det syns jeg da ;)
Har skeia ut litt i london i noen dager og jeg er trøtt, slapp og har mye vondt i magen, så denne kosten skal vi fortsette med ja ;)
Bare komme med tips til billigere alternativer ;) Blakker meg på dette kostholdet :p hehe..
Havre er en glutenfri kornsort som ofte blir forurenset ved at den behandles i samme anlegg som glutenholdige melsorter. Så med mindre man er svært følsom/allergisk for gluten, burde det gå bra med vanlige havregryn, de inneholder jo ikke gluten, de er bare forurenset med det. Og det er 20 kr spart pr pose...
Vi lever etter dette. Og de sier IKKE at dette må man kutte ut. Til den/de som lurte på som er glat med gluten. MEN, de sier prøv det vekk i et par mnd og se hvordan kroppen reagerer. Og prøv og innta det igjen, tåler man det så kan man bruke gluten. Men prøv og minsk gluten i maten. Samme med melk, tåler man melk bra så bruk det, men i reduserte mengden. Jeg digger kjernesunn familie, og vi lever som dette.
Vi merker veldig forandring, jeg bruker nok litt lang tid, men begynner og gå energi. Men jeg er alvorlig kronisk syk som ikke kjernesunn familie kan gjøre noe med :)
Noen med en marsipan oppskrift ? med kvernet mandler . ?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.