Vi spiser det innimellom. Jeg syns heller ikke de er veldig gode, men det er egentlig greit for da spiser jeg ikke mye og hungrer ikke på mer :-) Får litt luft i magen av de, men går fort over.
Hei
Dette betyr at det er 6 gram KH/100 gram som du må regne med. Og 49 gram maltitol som kan gi mageknip,diarre og luftsmerter (disse regnes ikke med). Hvor det siste gram KH er blitt av vet jeg ikke (49+6 =55) ;)
Jeg anbefaler man benytter ketolysekuren til å kvitte seg med sin sjokoladeavhengighet. :) Det gjør vektstabiliseringen etter slankekuren lettere om man er kvitt sukkerhunger og sjokomani
Er bedre å kjøpe de med stevia på helsekost ivertfall:) De får man ikke like mye luft av. Jeg har nesten ikke behov for sånt nå som jeg går på ketolyse,men hvis jeg føler for litt på en lørdag er det nok med noen ruter med en slik mørk cavalier med stevia:)
Dessuten lønner det seg ikke for lommeboken å spise store mengder heller,de er steike dyre:P
Men jeg har aldri sett at noen andre sukkerfrie sjokolader har SÅ mye laktose! Da snakker jeg ikke om det som forekommer naturlig melka. Mulig jeg har misforstått noe, men jeg forsøkte så godt det lot seg gjøre å tolke innholdsfortegnelsen og næringsinnholdet, og det ser nesten ut til at laktose har blitt brukt som søtningsmiddel sammen med stevia?!
Ja, sukkerfritt gir konsekvenser uansett for meg også. Men en sjelden gang vil jeg ha melkesjokolade, og da spiser jeg melkesjokolade. Men det må være sukkerfritt for konsekvensene av sukker er langt verre en noen timer med luft i magen, og da er det kjipt om noen skjuler seg bak å være sukkerfri, men likevel har masse melkesukker. Om jeg ikke har misforstått helt, da. Jeg foretrakk de gamle med maltitol, skal jeg være ærlig, da vet jeg i alle fall hva jeg får, og at ikke blodsukkeret mitt reagerer (selv om jeg vet det gjør det hos noen). Og så går jo Cavaliér Sukkerfritt sine sjokolader en høy gang. Det blir som å sammenligne en god whisky med hjemmebrent. :p
Maltitol blir brutt ned til bla glukose i kroppen og vil gi økt blodsukker, dog en del langsommere enn sukker. Så egentlig bør man regne med alle grammene av maltitol i sjokoladen. Og da er det jo ingen fordeler med å spise den. Eneste at maltitol vil ikke gi noe invirkning på tenner da den spaltes ikke i munnen.
Derom strides de lærde. Selv har jeg målt blodsukker over timer etter inntak av sjokolade søtet med maltitol, og det økte ikke nevneverdig. Har aldri hatt noen problemer med maltitol, annet enn at det går utover magen, men det er jo en bivirkning jeg tar høyde for. :)
Det er jo ikke helt sikkert man klarer å måle effekten, sånn sett. Når det er 56 g på 100 g sjokolade. Tviler på at noen spiser en hel plate. Kanskje 1/4 del? og da får man i seg 14 g med karbo. Ren sukker ville ha gitt noe blodsukkersving ganske raskt, men maltitol brytes langsomt ned slik at kroppen takler glukosen helt fint (som oftest) og blodsukkeret trenger jo ikke å stige til vers noe nevneverdig. Men maltitol blir brudt ned av kroppen i motsetning av f.eks. erytriol. Det var det som var poenget mitt. :)
Tro meg, enkelte (host ... som meg :cool:) kan fint klare å spise en hel plate! Poenget mitt er at folk ser ut til å metablisere en del sukkeralkoholer forskjellig, og jeg reagerer altså knapt nok på maltitol. Jeg er insulinresistent og har innmari følsomt blodsukker. Og jeg har god trening i å måle blodsukkeret. :)
Den der gugga fra Sukkerfritt smaker ikke sjokolade i det hele tatt synes jeg, den smaker bare kaldt og ekkelt til tross for at den er søtet med stevia.
100 g sjokolade er ikke noe problem å trøkke nedpå nei...
Hørte en gang om en lege som kom noe bestyrtet ut til sine kvinnelige legesekretærer og utbrøt at en av hans pasienter hadde fortalt at hun hadde spist en 200 grams sjokoladeplate på en gang. Ingen av kvinnene løftet et øyebryn... ;)
Pussig hvor forskjellig man reagerer på sørtstoffer. Sjokolade med stevia får jeg skikkelig mageknip av :)
Går bedre med atkins barer, men det beste er et par ruter med 70% sjokolade.
den mørke tagatosesjokoladen har i hvert fall lav Gi og inneholder ikke "prompepulver";) jeg tar 20 g til ett måltid daglig nå og synes det er sunt og bra.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.