< Tilbake til oversikten

Kål/kjøttdeig-form

#1

Kitt sa for siden:

Hadde et kålhodet jeg skulle finne på noe med og kom over denne oppskriften.

Til 4-5 pers (3 voksne og en 10- åring her i huset + frokost til mor)

400g kjøttdeig
140g bacon (1 pakke)
600g hodekål
Blomkål
(Poteter, gulrot)

Jeg forvellet kålen 8-10min mens jeg stekte kjøttdeig og bacon. Krydre etter smak, salt, pepper, hvitløk, muskatt......

La så kålen lagvis med kjøttdeig/baconet i en ildfast form med lokk. Begynte og sluttet med kålen. På toppen la jeg potet- og gulrotbiter på litt mer enn halvdelen til de som spiser sånt, og blomkålbuketter til meg på resten.
Holdt av 2 dl av kålvannet, blandet inn en buljongterning og hadde det over retten.
Sett på lokket og stek i 50-60 min på 225 grader!

Man kan sikkert ha i litt mer fett, ost mellom lagene, mer grønnsaker......

Jeg glemte lokket, så blomkålen ble bittelitt svidd. Hadde jeg tenkt på det, kunne jeg ha snudd litt på blomkålen/poter/gulrot halvvis i steketiden!:o


#2

Kanutten sa for siden:

:sikle: Elsker kjøttdeig og kål! Kålruletter.... :sikle:

Skal teste kålforma!

Mamma pleide lage noe rart da jeg var lita... Ho spedde så godt ho kunne på ingrediensene og resultatet ble noe ala kålforma di bare det at ho gjorde det på dette viset:

Ho la lettkokte kålblader nederst i ei form. Deretter utspedd kjøttdeig, så eggestand oppå der, deretter utspedd kjøttdeig igjen og så lettkokte kålblader øverst. Stekte forma i vannbad i ovnen. Skulle ho være raus hadde ho også bacon mellom lagene. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.