Jeg har lånt Fedons "Naturlig slank - Med kost i balanse", og kikket på den foreslåtte fireukersmenyen. Er det noen her som har forsøkt å følge denne til punkt og prikke? Gikk dere ned i vekt? Jeg spør fordi jeg synes det var overaskende mye karbohydrater der. F.eks skal man på torsdag i uke 1 spise 2 frukt, 1 dl korn, 2 knekkebrød, basmatiris og 1 skive brød! :eek: Kan virkelig dette kalles lavkarbo? :o Småsjokkert
Og et spørsmål til: "Må" (dvs bør) man drikke melk? Det står nemlig oppført skummelt melk på nesten alle dagene.
Klart det kan kalles lavkarbo. Lindberg er en lav-GI diett, så du kan liksom ikke sammenligne den med Ketolyse og andre ketogene dietter:)
Men anyways. Den menyen ser litt rar ut:p Tror det lønner seg å kjøpe en nyere bok:) Mange som sier at menyene i de eldste bøkene er litt i magreste laget. Evt lese om prinsippene og ikke bare se på menyene.
Ingen som MÅ drikke melk. Jeg drikker aldri melk hvertfall og det går helt fint med meg.
Ja, jeg forsøker å få tak i Fedons Metode for tiden så jeg får sjekket ut den. De hadde den ikke på biblioteket her, og jeg finner den ikke på nettbutikkene (kun på Fedons nettsider, og der er den dyyyr).
Er det virkelig ingen her som faktisk har forsøkt å følge ukesmenyene?
Jeg levde på Linbergsk før jul men fulgte ikke menyene i boka, men gikk nede hos han på klinikken hans.
BRØD skulle vi ikke spise helst ikke knekkebrød heller, ikke frukt osv hvis man ville ned i vekt man kan gradvis innføre noe av dette etterhvert men ikke på vektnedgang, det fikk iallefall jeg beskjed om.
Som fett skulle man spise gode oljer , creme fraiche osv men det er helt klart mindre fett på denne dietten enn feks på ketolyse.
Når jeg fulgte alle råd om lav GI så gikk jeg sakte men sikkert ned uten å sulte. Det er dette som som jeg skal tilbake til.
Men i alle bøkene så står det jo at man kan spise en liten porsjon av både visse typer brød og visse typer knekkebrød som et C-måltid om dagen, pluss 2 porsjoner frukt med f.eks nøtter til.. Dette når man holder på med dietten og skal ned:)
Jeg har ikke fulgt noen ukesmenyer og sånt som brød og knekkebrød blir evt en liten porsjon maks èn gang om dagen også blir resten av dagen proteiner + grønnsaker + litt fett.
ja jeg vet det står i bøkene , men hvis man kan unngå brød og frukt så var det det beste, jeg gikk jo der hos han i flere mndr i fjor.....men frukt kunne man spise litt av hvis man spiste mandler eller noe sånn ved siden av....
Jeg har også gått på Lindbergklinikk i flere måneder, og det er slik som Nellie sier, at hele poenget med å gå på disse klinikkene er jo at du får tilpasset opplegget til det som passer DEG. Syns det er litt viktig å presisere at dette er individuell tilpasning og ikke selve Fedon metoden som den er beskrevet i bøkene som sådan (for ja, man kan spise litt frukt og brød/pasta/ris på Lindbergdietten).
En diett bestående av mindre enn 150 gram karbohydrater per dag kan karkateriseres som lavkarbo. Dersom man følger Lindberg-dietten får man i seg ca 120 gram karbohydrater per dag (mener jeg det var, husker ikke eksakt), og den kan derfor karkateriseres som lavkarbo. Hovedpoenget med Lindbergdietten er dog å regulere blodsukkeret vha Lav GI mat, så akkurat antall karbohydrater er det ikke så stort fokus på her som ved f.eks. ved ketolysedietten.
Fikk endelig tak i Fedons Metode, nå! :) Kjøpte den brukt fra en privatperson til super pris.
Ukesmenyene i denne er ikke like rike på karbohydrater som i de eldre bøkene, men jeg synes fremdeles det er mye "unaturlig" og rar mat her. Havregryn, diverse magre melkeprodukter, bønner, Lindbergbrød.. osv.
Vurderer uansett å forsøke å følge ukesmenyene en periode, siden det sannsynligvis er den enkleste måten å gå ned i vekt på.
Hvorfor er det rar og unaturlig mat, egentlig? Det er jo ting som er tillatt i små mengder på denne kuren. I forhold til Ketolyse f.eks så er det annerledes matvarer, men dette er jo tross alt Lindbergkuren. Ikke Ketolyse eller Atkins. :)
Og du MÅ jo hverken spise havregryn, bønner, Lindbergbrød eller noe annet som du ikke vil:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.