< Tilbake til oversikten

Hvor mye karbs pr 100g?

#1

EyeShock sa for siden:

Hei!

Har sjekket ut nettet og boka. Finner ikke noe godt svar på dette spørsmålet.
Hva er "grensen" for hvor mye karbs pr 100g kan du spise for å være i ketose? Jeg vet at protein er viktig og fett superduperviktig men...

For eksempel har kona kommet hjem med noen baconburgere fra Meny.
Der er det 21 gram fett, 13 gram protein og 6 karbs pr 100g.
Er denne da grei å spise? (et stykke veier 90-100 gram).


#2

wollafruen sa for siden:

Grensen går ikke på hvor mange gram karbs en vare har pr 100 g, men hvor mange gram karbs du inntar totalt sett i løpet av en dag. Du må regne ut for alt du spiser, hver enkelt vare.

En hamburger som har 6 g pr 100 g vare og veier 95 gram (du skriver 90-100, så jeg tar midt i mellom) har da 5,7 g karbs. Spiser du en slik en har du fått i deg 5,7 karbs. Så kommer alt du spiser i tillegg (hamburgerbrød utgår, men det vet du sikkert), hvilke grønnsaker velger du? Hvilken type ketchup? Sennep? (hvis noen..) Dressing/Rømme? Finn ut hvor mange gram karbs hver enkelt vare har, så veier du matvaren og ser hvor mange gram hver enkelt veier.

Du regner ut "så här": Varen har f.eks. 9 g karbs pr 100 g. Du spiser 30 g av varen. 9/100 = 0.09. 0.09x30 = 2.7 g karbs i den mengden du har tatt til deg.
Annet eksempel: Varen har 2.9 g karbs pr 100 g. Du spiser 70 g av varen. 2.7/100 = 0.027. 0.027x70 = 1.89 g karbs i den mengden du har tatt til deg.


#3

EyeShock sa for siden:

Åff kårs. Men totalt på en ketolysekur er når du er litt i "gamet" på 15-20 karbs per dag? Right?



#5

Charlott sa for siden:

Som en tommelfingerregel styrer de fleste på ketogen kost unna mat som har mer enn 5 gr karber pr 100 gr. Årsaken er at det tilsier at produktet da er tilsatt ulike typer stivelse og stivelse skal vi helst ikke ha :)


#6

Photobscura sa for siden:

Helt unødvendig å kjøpe ferdigburgere av farsemat når du bare kan mekke dine egne, blotta for karber av kjøttdeig som du knekker egg i og krydrer etter smak ;).


#7

EyeShock sa for siden:

NICE! :cool:


#8

Torkil sa for siden:

Hei
Eller Dansk hakkebiff : Kjøttdeig formes til en burger og "hakkes" lett med en kokkekniv på kryss og tvers på begge sider til "burgeren" er passe tykk. Stekes til det pipler rosa saft ut av den da er den ferdig. (5-8 min etter tykkelse)
Krydres etter smak og lyst.
Vennlig Hilsen
Torkil :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.