har nettopp startet å spire alfalfa. visste ikke hvordan så jeg har hatt dem opp i et stort flat fat. har hatt dem i bløt i 8 timer og dusjet dem 2 ganger pr dag. har ikke dekke fatet så det har stått åpent framme for vinduet. det er 7 dag idag og ser at det spirer. Mitt spørsmål er:
det ser ut som at en del frø har "dødd". kan det fortsette å spire etter 7 dager?
at frøene ikke spirer, kan det skyldes at fatet ikke er dekket med lokk?
kan de frøene som er "dø" kan spises? (det er ikke så enkelt å plukke de vekk fra spirene?)
Veldig takknemlig for svar
Høyanger
Det er mange år siden jeg lagde egne spirer til mat, men jo, det er superviktig å dekke til med klar plast el.l under spiringen! Spesielt små frø blir kjapt tørre (og spirer ikke) om de ligger en mm høyere enn de andre frøene, og derfor blir litt tørre om det er fuktighet bare i bunnen av beholderen. Store frø ser ut til å ha litt større toleranse, men bruker alltid plast eller "minidrivhus" når jeg sår, ellers må man stå med dusjflasken klar 24/7.. Såsnart det er røtter klarer de seg bedre, sålenge det er fuktighet i beholderen. Gjelder for den del alle frø; dekk til under spiringen, pass på at tempen under plasten ikke blir for høy (ikke la beholderen stå tildekket i solen), luft er bra, men pass på at det ikke tørker.. Mmmm, fikk lyst på spirer... Var på et par laaange turer der jeg nærmest levde på spirer og litt mais. Det er godt, det! Men, nå må det bli minimais ;)
Alfalfafrø er ikke giftige, så de kan du spise, regner jeg med. Men pass på at de ikke har mugnet istedet for å spire, først..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.